מחפשת עצה - אמא לילדה עם פיגור קל

דד5

New member
מחפשת עצה - אמא לילדה עם פיגור קל

שלום, אני אמא לילדה בת 9 עם פיגור קל המסיימת כתה א' קטנה בביה"ס רגיל. לאחרונה יש תלונות מצד ביה"ס כי יש התדרדרות במצבה וכי היא נצמדת בזמן ההפסקות לילדה בכתה ד' ועושה הכל ע"מ להשאר איתה ועם חבריה. עפ"י השמועות ביקשו ממנה להרים חולצה והיא הסכימה (ולא יותר מכך.. בינתיים). איני יודעת אם זהו עניין חולף ועייפות החומר של כל שנת הלימודים או משהו שיימשך לאורך זמן. האם למישהו יש נסיון עם מקרים כאלה? האם אני צריכה לטפל עם גורמים מוסמכים יותר? פסיכולוג? הילדה מקבלת טיפול רגשי (חיות). אשמח לכל רעיון, עצה... דד

Diana M

New member
ילדה עם פיגור קל

הדרדרות מאיזה סוג, התנהגותית בלבד או בנוסף לכך גם לימודית? אין ספק כי לסוף השנה יש השפעה, השאלה במה מדובר.. חשוב לבדוק מדוע ילדה עם פיגור קל נצמדת לילדה גדולה ממנה באופן משמעותי וכנראה מכתה רגילה (?), מה זה נותן לילדה הגדולה? ההתנהגויות שאת מתארת בהחלט מעוררות דאגה ודורשות התייחסות, לא אחת ילדם בחינוך המיוחד לא מודעים לסכנות והופכים לקורבנות. חשוב שתהייה בכתה תוכנית מניעה העוסקת בנושאים של "הגוף שלי ברשותי" ו"זכותי להגיד לא" , או כל תוכנית אחרת אשר מלמדת ומקנה כלים בסיסיים להתמודדות במצבים שכאלה. בהחלט רצוי לערב את פסיכולוג בית הספר או היועצת החינוכית. אסור שדברים כאלה יקרו בשטח בית הספר, זכרי למנהל/ת בית הספר אחריות כוללת על הנעשה בשטח בית הספר, דרשי ממנו/ה הסברים ובררי מה בכוונתם לעשות. טיפול רגשי באמצעות בעלי חיים לא מוכר עדיין כתרפיה. במידת הצורך דאגי לטיפול מקצועי הולם. דיאנה

דד5

New member
ילדה עם פיגור קל

יועצת ביה"ס, המנהלת והמחנכת בהחלט מעורבות בעניין. השאלה הגדולה היא דרך הפעולה שלהן. גם כך ביה"ס לא שש לקבל את הילדה (לאחר התעקשות שלנו בועדת השמה). ללמד אותה לא קל, אין לה בעיות התנהגות. האם אני ליכולה להציע/לדרוש דרך פעולה, למשל אותה תכנית מניעה?! למעשה, שלחנו את הילדה היום לביה"ס עם אלפי אזהרות חמורות ביותר, אני מקוה שעד סוף השנה הן "יפחידו" אותה. תודה. דורית

החורזת**

New member
אני לא בטוחה שרק זה מצדיק פניה

לאיש מקצוע. אבל כן זה מצריך התייחסות. קודם כל בבית עליך ללמד אותה שהגוף הוא שלה ושלא חושפים אותו בפומבי ושלא נותנים לאף אחד 0חוץ מהורים, רופא וכו' לגעת בו). יש בשירות למפגר חוברות הדרכה להורים כיצד ללמד זאת את הילדים. בנוסף לדעתי עליך לפנות ליועצת ביה"ס ולמחנכת הכיתה שיעבירו תוכנית לכלל הכיתה בנושא אני וגופי ושמירה עליו. זוהי תוכנית שהיא ההתחלה של התוכנית חינוך מיני וחינוך לחיי משפחה. אני בטוחה שכל ילדי הכיתה יתרמו מתכנית כזו.

למעלה