מחפשת עצה

מחפשת עצה

השבוע התברר לי לתדהמתי שגמלאים צעירים, כאלה שפרשו קצת לפני גיל פרישה מופלים מאד לרעה בביטוח לאומי. הסתבר שלמרות שאני משלמת ביטוח לאומי על הקצבה שלי וגם מס בריאות ( למרות שכל הקצבה היא מכספים שכבר שולם עליהם מסים כשעבדתי) הרי שאם אני עובדת במשרה חלקית של 10 שעות עלי לשלם גם על משרה זו ביטןח לאומי. אבל שכיר רגיל שעובד במשרה רגילה, ומשלם ביטוח לאומי בעבודתו רשאי לעבוד במשרה נוספת עד 12 שעות ולא לשלם על המשרה הנוספת ביטוח לאומי. האבסורד הכי גדול הוא שלמרות שמחיבים אותי לשלם גם על עבודה חלקית של 10 שעות ביטוח לאומי אני לא מבוטחת בעבודה זו, כי אני עובדת פחות מ 20 שעות. לכם רק אם אצהיר על 20 שעות עבודה (אני עצמאית ומתכננת לבד את שעות העבודה). בקיצור אני שפרשתי אחרי 37 שנות הוראה, תרמתי את חלקילמערכת החינוך, למדינה ולעם ישראל ויצאתי לפרישה מוקדמת- מצפים ממני או להרים רגליים ולא לעבוד או לשלם כפל ביטוח לאומי בלי לקבל תמורה הוגנת. האם הבנתם? אני ממש לא תופסת את זה ובודאי לא מסכימה ורוצה לצאת למאבק לביטול העוולה הזאת המעודדת אנשים להפסיק לתרום למשק ולחברה. על הכנסה נטו של כ 1000 ש"ח לחודש אני צריכה לשלם 10% ביטוח לאומי ולמרות התשלום הגבוה - לא להיות מבוטחת בעבודתי!!!! האם יש למשהו רעיון איך להתחיל מאבק נגד חוק מרושע זה?? אודה לכם על כל עצה ועזרה. באתר או במסר צפורה גמלאית עובדת ואובדת עצות

שינוי החוק

מה שאת מבקשת לעשות הוא שינוי בחקיקה. זוהי סמכות הנתונה באופן כללי לרשות המחוקקת, במדינת ישראל - לכנסת. לכן, זוהי הכתובת הטבעית ליוזמות מסוג זה. בכנסת, הגוף הדן בהצעות לשינויי חקיקה בדיני הביטוח הלאומי הוא ועדת העבודה והרווחה של הכנסת. את יכולה לנסות ולפעול בשתי דרכים. הראשונה, פניה ישירה לאותם חברי כנסת בועדת העבודה והרווחה של הכנסת המתעניינים בנושא הספציפי. במקרה זה, בנושא הגמלאים. ניתן לעשות זאת בקלות ע"י עיון ברשימת חברי הכנסת המכהנים, כל חבר כנסת מציין בדף הבית שלו את תחומי פעילותו בכנסת וכן את תחומי פעילותו הציבורית. בכנסת האחרונה, בלט בתחום זה ח"כ ניסן סלומינסקי. בדף הבית שלו את יכולה למצוא את הפרטים כדי ליצור עימו קשר, כולל כתובת דואר אלקטרוני. יש לזכור שהכנסת הנוכחית מסיימת בקרוב את ימיה ולכן, כדאי אולי לחכות לתכנסות הכנסת הבאה, אם את חושבת לפעול בכיוון זה. השניה, פעילות דרך ארגון מגזרי המקיים פעילות לובינג בכנסת לקידום ושינוי חקיקה. היתרון בדרך זו היא שארגונים אלה, בדרך כלל הגדולים שבהם מחזיקים אנשי מקצוע בתחום ה"לובינג" שכל עיסוקם הוא קידום האינטרסים של המגזר בכנסת. אנשי מקצוע אלה דואגים "לדחוף" את היוזמות של המגזר בכנסת ולודא כי בכל דיון שבו עולים נושאים הנוגעים לאותו מגזר שאותו הם מייצגים, יהיה יצוג נאות לנציגי המגזר. הנה לדוגמא, פרוטוקול דיון שנערך בכנסת לרגל "יום הקשיש הבינלאומי". מעיון ברשימת הנוכחים בדיון תוכלי גם לזהות את נציגי מספר אירגוני גמלאים המקדמים יוזמות בכנסת. בהצלחה.

תודה רבה לך על תשובתך

אני אחכה עד שתהיה כנסת חדשה ואנסה להלחם על תחקון העוולה חג שמח צפורה

למעלה