מחפשת עצה

Ruta_

New member
מחפשת עצה

רוצה לספר פה סיפור שלי מהחיים.. ומעניין אותי מה ייעצו לי אולי זה יעזור בהחלטתי לעתיד והנה סיפור חיי אני נשואה המון שנים, עם החבר הראשון שהיה לי לא חיפשתי הרבה , חשבתי שהוא מתאים הוא חיזר בעקשנות והיה לו מיקצוע.. הייתי גם החברה הראשונה שלו, זו לא היתה אהבה סוחפת, היינו ידידים ולאחר מכן חברים כמה שנים. ואחר כך הגיעו הילדים, בהתחלה הכל היה חלומי .. זוג צעיר יפה ,חיים עצמאים בלי ההורים.. היינו די מאוהבים, לא הכרתי יחסים אחרים, גם לא ידעתי מה אני צריכה לצפות מהנישואים. הייתי נוהגת לפנק אותו... נתתי המון למישפחה, הוא היה צריך לעבוד הרבה שעות, הרבה שעות לא היה בבית וגם כשהגיע לא היה מחובר, עייף ואני השתדלתי לעשות הכל בבית, קניות נקיונות, מיסים סידורים הכל לבד כי הוא עבד והשאיר את זה לי, רציתי לצאת לעבוד, ניסיתי אבל לא היה מי שישמור על הילדים, גם לא היה מי שיהיה איתם ביכלל ,הוא חזר תמיד עייף וישר הלך לישון, לא היה דואג לדברים, לא מרים טלפונים מהעבודה ולא מתעניין מה קורה בבית. אני הייתי בבית בשביל כולם, והילדים שהיו קטנים היו חולניים, היה קשה .. כל מיני מחלות, ועבר להם ברוך השם, עכשיו הילדים גדולים, וברוך השם די בריאים אבל אני מצאתי את עצמי , בבית בלי מיקצוע , בלי עבודה, ובלי הערכה של הילדה הגדולה, למרות שכל השנים מאוד פינקתי אותה, וזהו.. הבעל עדיין לא בבית כמעט, עכשיו הוא מראה יותר התעניינות בילדים, במיוחד בגדולה , אני לא יכולה להגיד שהוא לא היה בעל משפחה טוב, באופן כללי, באופן פרטי אלי אני מרגישה מוזנחת, הוא אפילו מדבר על גירושים, אבל אף פעם לא עושה כלום בנידון, והדיבורים האלו מעודדים אותי עוד פחות... להשקיע בעצמי..ולצאת לעבוד, מה גם שבגילי למצא מקצוע ועבודה מהתחלה זה די קשה. האהבה די פרחה לה...ואני מרגישה כלואה, נחנקת.. אני יודעת שהייתי יכולה להסתדר לבד, אבל זה לא קל לפרק הכל, לקחת חלק מהמשפחה,גם שאין לי עבודה מסודרת. מה אתם מייעצים לי? לעשות את הצעד להעיז? להתחיל חיים חדשים? אני מרגישה שמגיע לי יותר...מהחיים.

sunrise of love

New member
היי RUTA ושלום לכולם

אם יורשה לי להגיב...התשובה לשאלותייך נמצאת במה שאמרת בעצמך: "אני מרגישה שמגיע לי יותר....מהחיים"... לכי עם התחושות שלך אם את כבר יודעת שמדברים על גירושין. לא קל לפרק -אפילו מאוד קשה...ועכשיו, במצב שאת נמצאת קל לך? שאלי את עצמך את השאלות הקשות יותר.....אלה הכואבות....... בתוך הסיפור שכתבת יש הרבה דברים מתחת לפני השטח שנראו לעיני. הפחד הוא הדבר שמשתק אותנו ומשאיר אותנו היכן שאנחנו.אפילו אם אנחנו לא מרוצים. שינו הוא דבר שמצריך הרבה אומץ ועוצמה. שינוי מביא איתו התמודדויות חדשות שאנחנו לא מכירים או יודעים. וחשבי גם אם מה שאת רוצה זה שינוי כזה גדול או שעוד אפשר לעשות משהו לשיפור המצב.

מאיה לב

New member
סוגיות שזקוקות להרבה יותר מעצה

שלום לך, נשמע כאילו את עוברת תקופה לא קלה. את מרגישה מוזנחת, בעלך מדבר על גירושין, "האהבה פרחה לה". את כלואה, נחנקת. את מתלבטת/משתעשעת בשאלה האם להתחיל חיים חדשים או להישאר באותו מקום. לא נשמע שטוב לך במקום שאת נמצאת. אם כי את מעלה, ובצדק, חששות מלהיכנס לתהליך של שינויים, פירוק משפחה, דאגה לקריירה חדשה. אני הייתי ממליצה על ייעוץ. כן. את נמצאת בצומת, בצומת כזו צריך להעריך לבחון את כל המעגלים בחייך. להבין האם פיספסת משהו בדרך. מה קרה לזוגיות שהייתה, לחברות. האם אין דרך לגשר על הפערים/משקעים עם בן הזוג. האם יש בך את הכוחות להתחיל מחדש, לבנות קריירה חדשה/ איפה היית רוצה לראות את עצמך בעוד 5 שנים מהיום? אלו סוגיות מורכבות הדורשות בחינה מעמיקה של הרבה מעגלים בחיים והרבה פרמטרים שצריך לשקול.כמו כן תהליך של ייעוץ נותן כוחות, מלווה מסייע בלעבור את זה. גם את ההחלטה וגם, אם מחליטים להיפרד, אז את הצעדים הראשונים.. אז זו עצתי לך. קחי את הנושא ברצינות. תקשיבי לליבך. השקעת כל כך הרבה שנים בבית, בילדים בבעלך, גם לך מגיע. פרגני לעצמך. תלכי לבעל מקצוע. תעשי את ההחלטה הכי נכונה לך, ואת התהליך הכי נכון לך. תצליחי, ושיהיה לך רק טוב.

אלי.מ

New member
מה פתאום השתגעת?

להעיז, לעשות צעד,חיים חדשים? למה לך? את כבר רגילה למה שיש לך אז עכשיו לעשות שינויים?היום את יודעת לפחות איפה את עומדת מה מצפה לך בכל רגע. אין לך מה לעשות רק לעשות שינויים ושפתאום יהיה לך טוב? סתאאאאם....מהר החוצה ללא היסוסים בכלל (אני ידוע כמי שלא נותן אמון בייעוץ וטיפול).מה יש לך להפסיד? זוגיות בזבל ערך עצמי נמוך תודות לו,שעמום כרוני, תסכול מתמשך. צאי ראי כמה אפשרויות עומדות בפניך ועדיין יש צורך בך ובכשרונותיך.יהיה קצת קשה אז מה, עכשיו קל?"עוף גוזל חתוך את השמים טוס לאן שבא לך".אולי את כבר לא גוזל אבל גם ציפור רחבת כנף יודעת לעוף.

Ruta_

New member
באמת תודה..

באמת תודה.. על התמיכה ..ואתה ממש צודק האמת גם אני לא בעד יעוץ וטיפולים.. לא מאמינה בזה, בדרך כלל למייעצים לא ממש אכפת .. יותר משהכסף שמאחורי .. הפירוד או הגירושין אבל אם בכל זאת אין עם מי להתייעץ ואין אותכם פה..
אפשר לנסות. חשבתי לעצמי למה לי לשנות, למה לי לא לנסות לההנות מכל העולמות, אם משהו חסר וכדי לשפר את הערכה העצמית שלי, להוסיף לי מהצד..( הרבה עושים זאת לא? ) במילא אנחנו מדברים על גירושין מה יש לי להפסיד.. אבל, זה לא החיים המלאים, זה רק פירורים, יש את החוסר בהרבה תחומים, ושוב מצד שני גם לחיות לבד ולגדל ילדים, זו לא שלמות.. אולי אני צריכה קודם לנסות את... לחיות עם תוספות ..מהצד, לא ילך? תמיד אפשר לפרק את החבילה.. לא? מה אתם אומרים לנסות?

אלה_ה

New member
שלמות לדעתי לא קשורה לסטטוס

של נשואה/גרושה. את יכולה להיות לבד ולהרגיש שלמה. את יכולה לחיות עם מישהו ולהרגיש שמשהו חסר. את השלמות תוכלי למצוא רק בתוך עצמך. וזה מה שאת צריכה לעשות עכשיו-להתרכז בלמצוא את עצמך ולבנות מישהי שתמצא חן בעינייך. ולא החזקת מישהו מהצד תעשה לך את זה. וכן חשוב שתלכי ליעוץ. מתוך אמונה. כי לא היועץ עושה את העבודה אלא את. אם את באה עם מוכנות לשינוי-השינוי יבוא. היועץ רק יכוון אותך בצמתים הקשים לדרך הנכונה לך. ייתן לך כלים ויאיר לך פינות שלא הסתכלת עליהן. ועדיין את העבודה הקשה את תעשי. וברגע שאת תשתני כולם מסביבך ישתנו בהתאמה. הילדים יסתכלו עלייך אחרת. בעלך יגלה מישהי חדשה. ורק אחרי שתהיי שלמה עם עצמך תוכלי להתחיל לחשוב על בן הזוג שאת רוצה/זקוקה. ואף פעם לא מאוחר מדי בשביל להתחיל לחיות. שיהיה לך בהצלחה בדרך החדשה

האלי

New member
דווקא לך מאד לא כדאי

כמי שלא עבדה כל השנים בהן הייתם נשואים מחוץ לבית, את זכאית למיטב ידיעתי למזונות אשה גם אחרי גירושיכם אלא אם כן תהיי אשה מורדת או משהו כזה... שווה לך לבדוק את הדברים לעומקם, תנסי בפורום דיני משפחה או אצל עו"ד... שלך, האלי.

אלי.מ

New member
למה לקרוא לזה "מהצד"?

הרי את לא הולכת לוותר על משהו אמיתי נכון ותומך עבור משהו אחר. הרי מה שצריך להיות פשוט איננו שם.הרי החוזה הכתוב והבלתי כתוב שביניכם הופר וכנראה בידי שניכם.את זקוקה למישהו שיחזק אותך יגביר בך את המודעות לעצמך ויכולתך,יגביר את הערך העצמי שלך. אני לא מציע לך לעשות ניסיון "בואו נראה איך זה הולך", אלא להחליט שאת מתחילה לחיות כפי שהיית רוצה ולאן שיובילו הדרכים לשם את הולכת. יכול להיות שתצאי למסעות קצרים ויכול להיות שתעלי על דרך המלך,אבל את צריכה לצאת מנקודת השקפה שמגיע לך לחיות אחרת ועכשיו את מממשת זכות זו.

מאיה לב

New member
עדיין, גם אם זה הכיוון

תמיד טוב לקבל ייעוץ. אין לך מושג כמה ייעוץ במצבי משבר/מצבי מעבר/צמתים של החלטה בחיים - עושים את כל העניין להרבה יותר קל, יותר נוח, או פחות משברי. החלטות כאלה הן לא החלטות קלות, וצריך מראש לקחת בחשבון את כל הכוחות שלך ואת החולשות, ולקבל החלטה שיהיה קל יותר להתמודד איתה מול כל הקשיים שמצפים בדרך.

לרותה..לכל אחד מגיע קצת יותר מהחיים

אבל בניגוד לאלי, אני חושבת שאנו צריכים לנסות ללכת לפני שאנו עפים. לא סיפרת אם נעשו נסיונות מצידך לשנות או לשפר את המצב. לא סיפרת בני כמה הילדים. מטבע הדברים אני מניחה שהילדים גדלו, את סיימת במידה מסויימת את חלקך, הילדים עצמאיים יותר, לא זקוקים לך כמו בעבר, ופתאום יש לך זמן לעצמך. ואת מגלה בעצם אין לך כלום: לא השכלה, לא עבודה, ולא עיסוקים. את טוענת שבמשך כל שנות הנישואים הבעל עבר מבוקר עד ערב, אז מה השתנה? את טוענת שהוא מבקש להתגרש ולא עושה כלום. את גם טוענת שבסך הכל הוא היה בעל טוב. את אומרת שהילדה הגדולה לא מעריכה אותך - חשבת שהיא אולי בגיל ההתבגרות עם כל המשמעויות (המגעילות) שלו. אני חושבת שאת צריכה בשלב ראשון לקום ולעשות למען עצמך. יש לך זמן פנוי נצלי אותו, מצאי לך חוג, עיסוק, לימודים כלשהם. כל דבר שטוב לנשמה. ברגע שתעשי למען עצמך, האמיני לי שיהיו תגובות בבית - ואני מקווה שהן תהיינה חיוביות. במידה וכן הנה מה טוב, הרווחת, גם עיסוק/לימוד, וגם הערכה מבית. ואם לא ויתחילו חיכוכים והרמת גבות, חשבי אם את רוצה להמשיך לחיות במסגרת הלא מפרגנת. אין לך מה להפסיד. בהצלחה.

ליידילי

New member
מקור הערכה פנימי - לעומת חיצוני

זהו הדבר ששושן אדום מדברת עליו... וגם אני בעד. עד כה הערכתך העצמית הסתמכה על כך שבני המשפחה היו זקוקים לך כולם - עשית למענם וראית בכך ברכה , כיום, כבר זקוקים לך פחות, ומעריכים פחות , (זה הטבע האנושי כך מספרים לי). וגם לליבך מתגנבים ספקות בדבר ערכך. ומאחר וילדים צריך שיגדלו ויפרחו מהקן, והאיש שלך גם פתאום מאיים להסתדר בלעדייך, לפתע את מוצאת את עצמך במצב בו תצטרכי להסתדר לבד - ללא מי שזקוק לך. ופתאום את הרבה פחות חשובה - והרבה פחות מוערכת - גם בעיני עצמך. אז הקשיבי לעצת שושן, שאליה אני מצטרפת בכל פה. פני לעצמך זמן למחשבה על עצמך. תכנני את צעדייך. תחשבי " מה הייתי רוצה לעשות - באמת" (כי באמת באמת את מסוגלת) תחשבי - "איזה דבר שהייתי עושה היה זוכה להערכתי העצמית" והתחילי לחתור למימושו. אבל בחכמה !!! לא בלהעיף את כל מה שיש לך בחייך, (ושלא ירמו אותך - יש לך הרבה למדי... ) אלא בבנית האלטרנטיבה. -אלטרנטיבה שמוסיפה לחייך - ולא מנפצת אותם. ואם, אי שם בהמשך הדרך השבר יתרחב ובאמת תגיעו לידי גרושים - כי אז תהיי הרבה יותר מסוגלת לעמוד על רגלייך את. בהצלחה.

ליידילי

New member
רגע אחד! לא ליקפוץ ../images/Emo58.gif

ממש עצה נחמדה העצה שלך... (בעיקר השורה הראשונה ... היתר הרבה פחות). שינוי - בטח - אבל חכם... ולא ב"שברו את הכלים " ו"לא משחקים". וודאי לא ב"מהר החוצה ללא היסוסים"... איזה מזל שאפשר לסמוך על האנשים שלא ינקטו פעולה מידית על סמך העצות שכאן. (או כך אני מקווה לפחות). בקיצור: ילדייך כבר גדולים למדי...כעת יש לך יותר פנאי...נצלי את הפנאי הזה לבנות את עצמך. תטפחי את עצמך עבור עצמך - קודם כל. תבחרי לך כיוון ומטרה ותתחילי לחתור אליהם : לא בבת אחת. גם רומא לא נבנתה ביום - ובת אנוש על אחת כמה וכמה. אינך צריכה להרוס הכל על מנת להתחיל לבנות... ולהתגרש אפשר תמיד. ועדיף אחרי שתעמדי על רגלייך בכוחות עצמך.

ברונטית

New member
אני לא יודעת למה

אבל משום מה, משהו בנימת דבריה של RUTA, משהו ב"טון", משהו בהלך הרוח בה היא כותבת את דבריה, משהו כאילו אומר לי שהיא לא רוצה לפרק את הזוגיות הזו. אין אפילו רמז קל לטינה כלפי בעלה, למרות המצב אליו היא נקלעה. ולראיה - תגובתה לדבריו של אלי, שהפתיח היה מלא בציניות... ושימי לב RUTA לאיזה חלק מדבריו התייחסת. התייחסת דווקא לחלק הציני של הודעתו, בה הוא בעצם ליגלג על השיקול אם להישאר בכלל שם... אינך מחפשת ללכת. אינך מחפשת לפרק את התא המשפחתי שלך למרות המצב, מתוך שיקולים שלך, (ואני מהמרת על השיקול הנדוש של ביטחון כלכלי). אם אני קוראת אותך נכון, לכאורה באת להתרשם מהעצות של חברי הפורום, אך למעשה - באת לקבל חיזוקים או גושפנקא לרצון שצץ ועלה בך לנסות ליצור קשר שייספק אותך ריגשית, מנטאלית ופיזית, בתוך המסגרת הקיימת. (היום, בעידן האינטרנט הכל נעשה קל יותר, ואפילו בהישג יד...) כשלעצמו - אני חושבת שעלייך לעשות כל מה שעולה בדעתך, ואם את חושבת שזה ישפר את הרגשתך - נסי זאת. אין זו בושה להודות שלא טוב לך בזוגיות עם בעלך. אין זו בושה להודות שלמרות זאת אינך מעוניינת באמת להתגרש. ואין זו בושה להודות שאת רוצה למלא את החסכים שלך, מבלי לפגוע במשפחתך. ממילא - אם אינך "מאמינה" או סתם אין בך רצון ללכת לייעוץ - שום ייעוץ לא יעזור לך. ייעוץ יעזור רק לאלה הרוצים לעזור לעצמם. ייעוץ לעולם לא יצליח לעזור לאלה ההולכים לקבלו "כי צריך" או "כי אמרו" להם ללכת... כבר אמרו לך לפני: הרי מה יש לך להפסיד??? כך אני רואה את הדברים. ייתכן ואני טועה... לילה טוב.

Ruta_

New member
תודה לכולם

תודה לכולם אני רוצה להודות לכולם פה על התמיכה , אני מרגישה מעודדת מאוד, נכון שניתנו הרבה עצות, מכיוונים שונים ואני באמת אקח אותם את כולם בחשבון ואחשוב עליהם בפרוט, חשבתי באמת ללכת לקבל איזה יעוץ בכל זאת, שמעתי שלנשים שלא עובדות זה ניתן חינם בנעמ"ת האם אתם יודעים על זה משהו? ולגבי מה שברוטנית כתבה , שאינני רוצה לצאת מהנישואים האלו, האמת אני לא יודעת. משום שאני חושבת לפעמים שאם הבעל באמת היה רוצה להתגרש, היה מוצא את הדרך , הוא לא עושה כלום בנידון ולפעמים מראה כיוונים הפוכים, מתחשב וכו... אבל מדבר אחרת, ככה שאני באמת לא יוצאת ממנו.... ואם אני חושבת עלי איך אני מרגישה..ולא הוא , אני יודעת שבתוך הנישואים האלו אני לא אמצע את עצמי, הוא לא מעודד אותי,לא תומך בי שאצא לא מפרגן , נוח לו שאני בבית...שומרת על הילדים ,אף פעם לא היה מרוצה מידי כשהייתי עצמאית מידי ,ולא עשה את מה שצריך לעשות בבית על מנת להוריד ממני , קצת את הנטל שאוכל גם אני לצאת ..לעבוד. כן יצאתי קצת בשנים האחרונות, ללמוד וקצת לעבוד, אבל שוב לא עבודה שאני גאה בה , רק בשביל לעזור בבית , זו לא קריירה או מקצוע, ובגילי קשה להתקבל לא משנה לאיזו עבודה יש צעירים , שמעדיפים אותם. עכשיו אני מבינה למה מתכוונים כשאומרים משבר גיל העמידה..... יש שעוברים אותו , חלק ויש שלא וזה לא הגיל.... בכל מיקרה אני באמת מרגישה שאין לי מה להפסיד, מלבד להשאר במצב הנוכחי , שגם הוא אני לא יודעת כמה זמן יחזיק. להיות לבד , אני חוששת, לא פוחדת...אבל בהחלט לא רגילה.... ולכן חושבת על הכיוון של להכיר מישהו...לכל מיקרה, אבל נכון מה שאמרה אלה... שלהכיר כמו שצריך זה רק לאחר שאבנה לי חיים, גם אני מרגישה כך. בכל מיקרה תודה שוב על התמיכה של כולכם , נראה לי שהגעתי לפורום הנכון

צופיה**

New member
שלום לך יקירה

עצוב לקרוא מה שאת כותבת אבל חשוב עכשיו לפעול בתבונה. יש לך המון זמן פנוי כעת אז לפני שתזרזו ענייני גרושים---קודם תתחילי לחפש עבודה. יש הרבה מודעות בעיתון לעבודה אפילו ללא ניסיון- תתחילי ותצברי ניסיון. תהליך הגרושים הוא ארוך אז עד שיסתיים תהיה עם עבודה ביד. אל תלכי עם ידיים ריקות. במקביל תבררי אצל עורך דין מה את תוכלי לקבל אבל גם עם מה שתקבלי איך תתפרנסי? קל ליעץ להתגרש אבל תחשבי על עצמך איך תשלמי חשבונות? מה תאכלי? מה תלבשי? יתכן והילדה לא מעריכה אותך כי אין לך עבודה? קומי !!! תתעוררי !! שלא תמצאי עצמך זרוקה ברחוב..... ניראה שקוף שלבעלך זה לא יזיז.... אני מאחלת לך המון הצלחה והרבה כוחות.

למעלה