מחפשת פונקציה באקסל

שרית^

New member
מחפשת פונקציה באקסל ../images/Emo53.gif

שעוברת על רשימה ארוכה........ מוצאת כפילויות לפחות באחד הטורים ומוחקת את כל השורה......

AO

New member
בתפריט נתונים: סינון: סינון מתקדם

תסמני את האופציה של רשומות יחודיות בלבד (ככה תירגמתי unique records only) אלון

שרית^

New member
לא עובד לי

או למעשה עובד חלקית .. בערבון מוגבל (ללא שום הגיון שאני יכולה להבין). מה טווח הקריטריונים שאני אמורה להגדיר? כי השארתי ריק

AO

New member
צריכים להתקיים התנאים הבאים:

1. לטור שאת מסננת יש כותרת. 2. הטווח לקריטריון כולל שני תאים בעליון תעתיקי את כותרת הטור המסונן השני (שנמצא מתחתיו) ריק. לאחר שהסינון יצליח תעתיקי את הרשימה המסוננת לגליון נקי וזהו. אלון

שרית^

New member
או שאני תלמידה גרועה........./images/Emo3.gif

או שאתה מורה גרוע......
לא הצליח לי......
ואם יצליח...... אז ... איך מעתיקים רשימה מסוננת בלי כל המוסתרים
אשמח להסבר נוסף

AO

New member
שלב, שלב.

לגבי השאלה אם את תלמידה גרועה - אין תגובה
לגבי השאלה אם אני מורה גרוע - אני נעלב. לא יפה לקרוא לי מורה. זה לא הכי מכובד היום. לגבי סינון רשימת הכתובות - מצ"ב קובץ אקסל המסביר את התהליך שלב אחר שלב. אלון

תוספת קטנה../images/Emo3.gif

אלון כל הכבוד על ההשקעה. תגיד אתה לא עובד? חוצמזה, בשלב האחרון יש אפשרות להגדיר מקום למיקום רשימה של נתונים מסוננים במקום להעתיק ולהדביק (שלא עובד על תאים מוסתרים). בברכה, איציק

AO

New member
דבר ראשון - אתה צודק

זו באמת תוספת נכונה. בקשר להשקעה: גיליתי שההשקעה בפורום משתלמת. נכון שנחמד לעזור אבל זו לא הסיבה היחידה ואפילו לא העיקרית. מה שטוב בפורום זה שכאשר אני נתקל בבעיות של אחרים (בזמן שהם לחוצים לפתור אותם) אני יכול למצוא לעצמי זמן פנוי ולנסות לפתור את הבעיה. אם וכאשר הבעיה תהיה רלונטית לגבי (בזמן שאני לחוץ על פתרון) אני אפתור אותה מיד תוך שימוש בפתרון שמצאתי בעבר. בקיצור (ובניסוח מעט ציני): הפורום מאפשר ללמוד יותר מאשר כל קורס(ובחינם) על חשבון טעויות, בעיות ונסיון של אחרים. אלון

שרית^

New member
תודה תודה.....

אני אבדוק את זה אח"כ כרגע אני מוטרדת מעניין האאוטלוק שמסרב להפתח ונאצלת לעבוד עם האקפרס המוגבל... אבל... עוד אשים עם זה הודעה נפרדת ושוב תודה ו.... יש צדק באמירה לומדים מטעויות של אחרים... משום מה זה נכון רק בעניינים האלו..... ולא בחיים

zilbersh

New member
אכן כל הכבוד לאלון

שגם אני זכיתי לקבל את עזרתו האדיבה בעבר הלא רחוק!!! נפתחת תנועה חדשה: אלון לראשות הממשלה (דגל) בואו והצטרפו - כי ביחד ביכולתנו לשנות...

AO

New member
כשנגיע לשלב חלוקת התיקים בממשלה....

אני שומר לך תיק אחד (מה שתבחר). אלון

שרית^

New member
טוב....... דיווח.......

אז...... כשאמרתי לו לסנן לאותו מיקום..... משום מה הוריד שתי רשומות אחרונות........ וזהו...... כשאמרתי לו לסנן למיקום אחר...... אכן הוריד כעשירית מהרשומות...... אבל, בהחלט השאיר כפילויות..... לא מבינה את דרך המחשבה שלו....... מה בעצם אני אומרת לאקסל כשאני מגדירה קריטריונים ככותרת+תא ריק? מה זה אומר לו?

AO

New member
תנסי את העצות של איציק אחד

תמייני את הרשימה ותנסי לאתר שמות בעיתיים. למשל כאלה שמתחילים ברווח או נגמרים ברווח. תנסי לחלק את השמות לחלקים כלומר שם פרטי לחוד שם משפחה לחוד וכו...(בעזרת האופציה של טקסט לעמודות) יש פונקציות שמנקות תאי טקסט למשל CLEAN או TRIM. כעיקרון סינון אמור לעבוד אבל מבחינתו כל שינוי קטן בטקסט הוא כאילו שם חדש. הוא "אפילו" לא יודע שכהן=כוהן (באמת לא יפה מצידו אבל האמת שגם אני לא בטוח שכהן=כוהן). בקשר לשאלה על הקריטריון הריק - זה אומר שאין קריטריון כלומר הסינון צריך לתת את כל הערכים אבל בגלל שסימנו את האופציה של רשומות יחודיות בלבד הוא יתן את כל הרשומות אבל רק פעם אחת. אלון

שרית^

New member
או קיי עשיתי שוב

וכן הצליח למיין את הרב יש כמה רשומות שהוא מתעקש להשאיר כפולות למרות שאין רווחים אין פסיקים ואין שום תווים מיותרים... לפעם הזאת לא עזר אבל להבא לפחות כמיון ראשוני נראה לי שזה בהחלט יעזור.

שרית^

New member
ואפרופו תיקום.........

בהתייחס למי שיושב במנהיגות שלנו כרגע... נראה לי שכל אחד מאיתנו יתקבל מאוד בשמחה על ידי הבוחרים .. (וזה נאמר ללא אמירה פוליטית כלשהי...)

למעלה