מחפשת פירוש/מדרש/משהו על פסוק מסוים

סמטוחה

New member
מחפשת פירוש/מדרש/משהו על פסוק מסוים

אני מחפשת איזושהי הרחבה, פירוש, מדרש שמתקשר, כל דבר שיכול לעניין בהקשר לפסוק מתהילים: "מַה-יָּקָר חַסְדְּךָ אֱלקים וּבְנֵי אָדָם בְּצֵל כְּנָפֶיךָ יֶחֱסָיוּן" המון תודה!

ronity3

New member
ירושלמי, מגילה כ"ו,א פרק ג, הלכה ו

שמעון הצדיק היה משירי כנסת הגדולה הוא היה אומר על ג' דברים העולם עומד על התורה ועל העבודה ועל גמילות חסדים ושלשתן בפסוק אחד (ישעיהו נא) "ואשים דברי בפיך" זה תלמוד תורה "ובצל ידי כסיתיך "זו ג"ח ללמדך שכל מי שעוסק בתורה ובג"ח זוכה לישב בצילו של הקב"ה הדא הוא דכתיב (תהילים לו)" מה יקר חסדך אלהים ובני אדם בצל כנפיך יחסיון" מתוך האתר: www.tora.us, (קצת גאולה לעולם לא תזיק..) מקווה שעזרתי במשהו

יודיX3

New member
חיים נחמן ביאליק

הכניסיני תחת כנפיך.. סתם הזכרת לי.. איזה שיר מדהים.

ronity3

New member
../images/Emo168.gifאכן שיר מדהים

איך מסתדר מצד אחד "והיי לי אם ואחות" "ונפשי נשרפה בלהבה"? כמה פרויידאני.. איך זה שעוד לא חידשו אותו בכוכב נולד? ואיך אלישע העפיל לגמר? (סתם תהיות..)ובכלל חוצפה שהגמר ב 9 הימים!!!
ושיהיה קשר לפורם תנ"ך
לי זה מזכיר את מילותיה של רות לבועז "ויאמר מי את, ותאמר אנכי רות אמתך, ופרשת כנפך על אמתך כי גאל אתה" בא לכם לשחק באסוציאציות תנכיות?? אמממממממממ
אז תמשיכו ,אסוציאציה לכנף( אפשר אישים, פסוקים וכ' מהתנ"ך!!!)

יודיX3

New member
פסוק על כנפיים

"שרפים עומדים ממעל לו, שש כנפיים שש כנפיים לאחד, בשתיים יכסה פניו, ובשתיים יכסה רגליו, ובשתיים יעופף" (ישעיהו ו' 2). פסוק מההפטרה של יתרו. (הפטרה שלי)

למעלה