חושים
ארשית עיצה קטנה ללמד כל חוש בנפרד במשך כמה ימים כאשר כל התוצרים נשמרים בפינה בכיתה (בקיצור מרכז למידה) חוש השמיעה - ללמד על מבנה האוזן ע"י תמונה חלקים עיקריים יש משחק של פרפר נחמד לוטו צלילים קלטת של צלילים שונים (טלפון מים וכו´) יש תמונות במשחק הזה אפשר לגוון עם הקלטת ולעשות כל מיני משחקים ללמד על חרשות (קצת שפת סימנים אם את מכירה הבסיס ממש) לבקש מכל ילד שיביא שיר אהוב מהבית על קלטת להראות שאנשים אוהבים לשמוע דברים שונים טעם - ללמד על הלשון מבחן טעמים מכסים עיניים ונותנים לילדים לטעום דברים ולנחש דף עבודה לחלק תמונות לטבלה לפי סוג הטעם מה המאכל האהוב עליכם מה המאכל הלא אהוב ריח - האף ללמד על מבנה האף ריח נעים ריח לא נעים נסיון לזהות ריחות מישוש - נסיון לזהות דברים ע"י מישוש (מחביאים חפצים בתוך שק כהה) ראיה - מבנה העין ללמד על עורים לכסות לילדים את העיניים ולהתנסות בהליכה להביא כתב ברייל לצבוע עין כל אחד בצבע של העין שלו יש כמה חוברות של הגן עד כמה שזכור לי וגם של הכיתות הנמוכות שיש בהם הרבה הפעלות וכרטיסי עבודה בנושא אני לא זוכרת את השמות שלהם אם יצא לי למצוא את השמות שלהם אשתדל להוסיף