מחפשת צמח מרפא או שמן לשיעול עם ליח

נורקס

New member
צמחים אקספקטורנטיים (מכייחים)

גורמים להוצאת ליחה ע"י: 1.הפיכתה למימית 2.הפרדתה מקנה הנשימה 3.ריכוך קנה הנשימה הצמחים:מרבה חלב,בכור אביב,חוטמית רפואית,סמבוק שחור,קורנית (טימין) ושומר. לפני לקיחת צמחים כדאי גם לבדוק אם יש להם קונטראינדחקציות (התוויות נגד). תרגישי טוב

pegasus30

New member
האם אפשר לתת לתינוקת בת שנה ושמונה

תודה על העזרה האם אני יכולה לתת לתינוקת בת שנה ושמונה יש לי בבית סמבוקי יכול להיות תחליף לסמבוק שחור, אני עושה מזה חליטה משרה כ - 10 דק' ושותה יש לי גם שומר וטימין מה עדיף תודה על העזרה איילת

נורקס

New member
לגבי הסמבוקי

אני מניחה שזה איזשהו תכשיר שמבוסס על סמבוק שחור.אינני מכירה אותו ואיני יודעת מה רכיביו ולכן לא אוכל לענות לגביו. לצמח סמבוק שחור אין קונטראינדיקציות לגבי ילדים אבל יש להשתמש בפירות או בפרחים ולא בקליפת העץ. השומר בטוח מאד לשימוש גם לתינוקות קטנים יותר. יש להשתמש בזרעי השומר (להכין מהם חליטה). שימוש בשמן אתרי שומר אסורה לתינוקות. הקורנית מצויינת לשיעול עם ליחה ואין לה שום קונטראינדיקציות. אפשר לעשות ממנה חליטה. להוצאת ליחה מומלץ לשלב את הקורנית עם בבונג,רוזמרין, מרווה ושומר. בגדול הייתי ממליצה לעשות חליטה מזרעי שומר או מקורנית או לשלב את השניים בתוספת בבונג (קמומיל). הבהרה: בתשובתיכמובן שאני מתייחסת לצמחים עצמם ולא לשמנים אתריים. ושתרגיש טוב

למעלה