מחפשת צמח ריחני במיוחד

adidas^

New member
מחפשת צמח ריחני במיוחד

אני רוצה לשתול אצלי צמח (שיח או עץ) שיפיק ריח נעים במיוחד. למישהו יש הצעות?

לארי

New member
../images/Emo91.gif

1. יסמין ערבי (סמבק) לאורך מבואה , כניסה לבית. 2. פיטנה (לבנה או אדומה) פורח בקיץ בריח מרתק, סתיו ובעל ערך עיצובי בגינה.

adidas^

New member
עוד שאלה

האופציה השניה- עץ או שיח? והאם אפשר להשיג אותו בכל משתלה ממוצעת?

לארי

New member
פיטנה ../images/Emo26.gif

הפיטנה הוא עץ ויכול להגיע לגובה של 4 מטרים ומעלה. ריחו משכר ופריחתו יפהפיה. את יכולה להתרשם מצבע הפרחים כאן (חבל שאי אפשר להעביר ריח...) העץ נשיר ובחורף ניתן לראות את גזעו וענפיו הערומים והמפוצלים, יוצרים אלמנט מעניין בגינה. אם את במרכז אזי ראיתי פיטנה במשתלת גבעת ברנר( ליד רחובות).

eyalhefetz

New member
חבל על הכסף

עץ הפיטנה כל כך קל להשרשה, פשוט מיצאי עץ קרוב לביתך, גיזמי ענף (או מספר ענפים), ובלי שום חוכמות לתוך אדמה לחה ומדושנת. בהצלחה

adidas^

New member
כל זה היה טוב

אם הייתי מכירה מישהו עם העץ הזה...

קשת ב

New member
פיטנה

(בהנחה שאכן מדובר בעץ עם פרחים לבנים שבמרכזם קצת צהוב, ושיוצא ממנו נוזל לבן אם חותכים אותו)... מצאתי עץ! ואני רוצה להשריש אותו. א. היכן גוזמים? לפני או אחרי המפרק? ב. האם ניתן להשריש ענף גדול, כזה שצומחים ממנו ענפים נוספים? (כדי שיראה גדול כבר מההתחלה). ג. כמה זמן לוקח לו לגדול? כלומר, עד שיוציא פרחים לראשונה? ולאדידס: אם את גרה באזור תל אביב, אני יכולה לגלות לך איפה אפשר למצוא עצים כאלו...

tvtg

New member
השרשת פיטנה

זה אכן העץ ואני השרשתי ענפים בגדלים שונים בין שלושים ס"מ ועד מטר וחצי על ידי תקיעתם באדמה והשקייה מידי פעם (אפילו לא סדירה) יש לי כמה אצלי כבר מושרשים אם מישהו מעונין (אני גר בראשון לציון)

מוטי בר

New member
היי לארי. שכחתה שהם לאזורים חמים.

ולא צוין באיזה אזור גיאוגרפי מדובר. לאזורים קרים אפשר לשתול יסמין רפואי, יסמין אזורי, יסמין סמבק, יערה לסוגיה, צסטרום לבן, טרכילוספרמום יסמיני, ועוד צמחי ריח שיחיים כגון: לבנדר, רוזמרין רפואי, סנטולינה ננסית, רודה(פיגם), ריחן(בזיליקום), ורדים, ואם מדובר באזורים חמים אז גם מטפסים כמו אלמון הודי, קלרודנדרון לסוגיו השונים, ועוד רבים אחרים וטובים.

לארי

New member
אהלן מוטי, ../images/Emo39.gif

עדי גרה באזור חם כפי שמצויין בכרטיסה האישי ומכאן התשובה. בכל מקרה רציתי לשאול אותך האם תואיל לכתוב לפורום מאמר מעניין בתחום כלשהו מעולם הגינון שיוכל להעשיר את כולנו?

מוטי בר

New member
אהלן, אשתדל מאוד, אם כי קשה לי.

ומתנצל, לא צפיתי בכרטיסה האישי, אך חשוב מאוד לספר לכולם על צמחים מתאימים, ובכל אזור, וגם לאלו שאינם בעלי כרטיס אישי כמונו אלא אורחים בלבד. אחרי הכל רבים גולשים בעילום שם וכתובת. בידידות, מוטי בר.

מוטי בר

New member
אפרופו דרום. מצפה רמון קר כמו י---ם

ובנגב המערבי יש קרה קיצונית בחורף וגם בנגב הצפוני. אצל הורי לא הצליחו במשך שנים לגדל צאלונים ופיטנה בגלל שהם היו מתים בחורף מקרה. הקרה צונחת שם למינוס שתי מעלות בחורף, ובבוקר כל הדשא מכוסה קרח!!!

Eyalg

New member
מצטער אבל לא,

האמת היא שאף פעם לא ראיתי אותו, רק הרחתי, וכששאלתי לפשר הריח נודע לי זה יערת הדבש. חיפשתי קצת בגוגל ומצאתי כל מיני קישורים שמייחסים ליערת הדבש סגולות רפואיות. אייל

barakd

New member
זה השם של הצמח, לפני ששתלי אותו

כדאי לחכות לעונת הפריחה (ע"פ מוטי בר בעמוד קודם זה מתחיל החודש) ולהריח לפני ששותלים. ולמה אני אומר את זה, כי לי יש צמח כזה ולא כולם "מתים" על הריח שלו שבעיני הוא מעולה. אני מוסיף לרשימת הצמחים גם אלמון הודי, שממש עכשיו הוא בשיאו וגם בעל צבעוניות מיוחדת. ברק

למעלה