מחפשת קינוח לליל הסדר

ellamiller31

New member
מחפשת קינוח לליל הסדר

הי לכל חברי הפורום! קודם כל נחמד להכיר את הפורום שלכם (שהוא חדש לי) ונראה מאוד מעניין... אני אחראית כל שנה לעשות קינוח לליל הסדר, כשאני עושה בדרך כלל קינוחים אישיים (שנה שעברה למשל עשיתי פרמידת שוקולד ברוטב תותים שזה היה מעולה). אין לי שום בעיה עם קינוחים חלביים, אבל לאחר כל השנים פשוט נגמרו לי הרעיונות... אשמח לדעת אם למישהו יש רעיון בשבילי לקינוח אישי שכשר לפסח (יכול להיות ברמת הכנה קשה) המון תודה! אלה.
 

bali

New member
מנהל
פבלובות אישיות במילוי מוס שוקולד לבן ותותים

פבלובות אישיות במילוי מוס גנאש שוקולד לבן מוקצף ותותים
הכנתי את הקינוח הזה בליל הסדר שעבר והוא קצר שבחים. המצרכים ל 10 מנות בגודל רינג אישי: למרנג: 3 חלבונים של ביצה מס' 1 בטמפ' החדר 1/2 1 כוסות סוכר לבן 1/4 כפית אבקת קרם טרטר 1 כף קורנפלור לגנאש שוקולד לבן: מיכל שמנת מתוקה 200 גרם שוקולד לבן 1 כף רום (המשקה) תותים 1-2 כפות רום 2 כפות סוכר אופן ההכנה: מרנג – מקציפים את החלבונים למשך דקה עם אבקת הטרטר. מוסיפים את הסוכר כף אחרי כף תוך כדי הקצפה. מוסיפים את הקורנפלור. מקציפים לפחות 10 דקות במהירות בינונית-גבוהה עד שהקצף סמיך מאד ויציב מאד. מרפדים 2 תבניות של התנור בנייר אפייה, ומשרטטים על נייר אפייה עיגולים בגודל רינג אישי בעזרת עיפרון לא רעיל (6 עיגולים על כל נייר). מעבירים את הקצף לשק זילוף עם פיה עגולה חלקה או בצורת כוכב. מזלפים קודם כל את בסיס המרנג ממרכז העיגול כלפי חוץ בצורת ספירלה. כשמסיימים לזלף את הבסיס מזלפים דופן בגובה 2-3 ס"מ סביב הבסיס. אופים את המרנגים בחום של 80-100 מעלות למשך שעה וחצי אם רוצים שהמרנג יישאר קצת רך במרכז, או למשך 3-4 שעות אם רוצים שהוא יהיה קשה לחלוטין. מצננים ומעבירים לקופסה אטומה עד ההגשה. גנאש שוקולד לבן – מרתיחים חצי מיכל שמנת מתוקה. את השוקולד הלבן מפרקים לקוביות ושמים בקערה קטנה. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד ומערבבים בעדינות עד שכל השוקולד נמס והתערובת אחידה. מוסיפים את הרום ומערבבים. שומרים את הגנאש בקירור ללילה (או יותר). כשהגנאש קר ויציב יותר מעבירים אותו לקערת המיקסר ומקציפים אותו יחד עם מחצית מיכלך השמנת המתוקה שנשאר, עד שמתקבל קרם אוורירי אבל יציב וסמיך. שומרים במקרר עד ההגשה. תותים- מסירים מהתותים את הגבעול הירוק וחוצים אותם. מערבבים את חצאי התותים עם הסוכר והרום ושומרים במקרר לפחות שעה. לכל מנה נצטרך בערך 4-6 חצאי תות. הגשה: ממלאים כל כוס מרנג בקרם הגנאש (או ע"י כף או ע"י זילוף עם צנטר כוכב). מניחים מעל המוס חצאי תותים כמו פירמידה סביב סביב ומגישים.
 

bali

New member
מנהל
מה זאת אומרת האם אוכלים?

בשביל מה מכינים אותה אם לא בשביל לאכול?
 

bali

New member
מנהל
וקצת יותר ברצינות -

ה"כוסית" היא ממרנג, כמו עוגיות נשיקה, והיא אכילה לחלוטין.
 
למעלה