מחפשת רופא תומך לידות בית.

• פותח הנושא mise
  • פורסם בתאריך

mise

New member
מחפשת רופא תומך לידות בית.

בשביל חברה שמאוד רוצה ללדת בבית אבל צריכה שבעלה גם ירצה
בכל אופן, אולי רופא קונבנציונלי שמעודד/בעד לידות בית, יוכל להסביר לו שזה לא מסוכן.

אני שמעתי על רופא פרטי

שתומך בלידות בית. לא מטופלת אצלו אישית אבל קיבלתי המלצה עליו ממשהי שילדה בבית. קוראים לו ד"ר קרלוס רוזנברג והנה האתר שלו.

שכחתי לציין

שהוא פרטי למי שרוצה ללכת אליו והיא שייכת לקופ"ח כללית. אולי הוא מקבל בהסדר דרך קופות חולים אחרות- שווה בדיקה.

אמאאור

New member
הוא מקבל גם דרך מכבי ברמת אביב

ברח' ברגסון, ועובד בבלינסון. רופא סימפטי, נעים, מקצועי מאוד.

mise

New member
נתתי לה את מספרי הטלפון.

של כל השלושה (שאילנה ציינה) וביניהם ד"ר קרלוס רוזנברג. מסתבר שהיא ובעלה פגשו אותו ברמת מרפא. בגלל שיש לה עבר של הפלות חוזרות ונשנות ורק בהריון הזה היא בעצם הצליחה 'להחזיק' את העובר, עשו לא אולטראסאונד כל שבועיים (!!) שמסתבר שלא היה נחוץ בכלל. באיזשהו שלב (לפני כחודש) היא החליטה לסרב לאולטראסאונד. כל הרופאים שטיפלו בה הפחידו אותה נורא (היתה אפילו רופאה אחת שאמרה: "העובר שלך יכול למות, את יודעת את זה??") וכשבסופו של דבר היא שאלה את הרופא מה הם יכולים לעשות במידה ויגלו בעיה באמצעות האולטראסאונד היא נענתה שכלום, זה רק למעקב. בקיצור - לעניין קרלוס רוזנברג - היא הגיעה לרמת מרפא והוא פשוט ירד על בעלה (בעלה מאוד קונבנציונלי, בן של אחות טיפת חלב מאוד-מאוד קונבנציונלית שאומרת דברים כמו "התינוק מרגיש כל מה שעובר על האמא כשהוא ברחם? שטויות במיץ עגבניות!") ואמר לו שעוד לא יודעים מה נזקי האולטראסאונד ושיש מחקרים ברורים למשל, על כך, שמאז האולטראסאונד נולדו יותר ילדים איטרי יד ימין. חוצמזה, היא ראתה את התכנית שהיתה בנשיונל ג'יאוגרפיק על אולטראסאונד והנזקים שלו, ששם מראים בבירור איך שהעובר סובל בזמן הבדיקה. זהו. נראה מה תהיינה ההתפתחויות ומה יגידו לה הרופאים ואם יהיה משהו מעניין אעדכן כאן.

supportive of homebirth doctors

Dr. Yitschak Barda in Jerusalem Dr. Avner Shiftan in Yesod Hamale Dr. Carlos Rosenberg in Moshav Ben Shemen

meravbr

New member
מאמר מאיר עיניים!

אני מצטטת אותו עכשיו בסמינר שאני עושה לאוניברסיטה (הערכת פורומים להריון ולידה באתרים שונים באינטרנט) ויש שם ציטוט שווה ציטוט כאן: "אין זה מקרה שהשיעורים הגבוהים ביותר של ניתוחים קיסריים מופיעים בארה"ב, בקנדה ובערי ברזיל, שם הרופאים המיילדים מסייעים ברוב הלידות הנורמליות ויש רק מעט מיילדות המסייעות במעט לידות. הצבת מנתח גיניקולוגי מוכשר ומיומן לסיוע בלידה נורמלית מקבילה להצבת רופא ילדים מנתח כשמרטף של ילד נורמלי, בן שנתיים. זהו בזבוז של זמנו וכישוריו של המנתח וכאשר הילד מתעייף ומתחיל להתנהג כמו ילד עייף, המנתח עלול להתפתות להשתמש בתרופות וסמי הרגעה בצורה שאינה הולמת את המצב, בעוד ששמרטף מיומן ירגיע את התינוק באמצעות מגוון טכניקות שאינן רפואיות. והחדרת המימד הרפואי לתוך ילדות נורמלית דומה להחדרת המימד הרפואי לתוך לידה נורמלית. שיעורים גבוהים של ניתוחים קיסריים מהווים סמל של העדר החדרת המימד האנושי בלידה. "

swann

New member
כל כך נכון

אני בקנדה ושומעת המון על ניתוחים קיסריים אלקטיביים. וכשיוצא לי לראות סיפורי לידה בטלויזיה (Baby Story האמריקאי על לידה אחת או Birth Stories הקנדי על 3 לידות בתכנית אחת), מדהים אותי לראות כמה פעמים גורמים ליולדת לשכב על הגב כמו חיפושית חסרת אונים, וכמה פעמים זה מגיע לניתוח. ותמיד יש הרגשה שככה זה צריך להיות וזה בסדר, כי לידה צריכה להיות בבי"ח. פעם בכמה תכניות יש לידת בית ולידות מים. גם השכנוע של הצוות הרפואי לקחת אפידורל הוא מאוד מאוד דומיננטי, ומה תעשה יולדת כשהיא בכאבים?... ואז אסור לה לזוז, וצריכה לעשות מה שאומרים לה <וזה מה שקרה לי...>. למזלי, ביה"ח בו ילדתי את בכורתי קצת יותר מתקדם מזה, ומיטת הלידה שלי הפכה למין כיסא וילדתי כמעט בישיבה. בדיעבד אני לא חושבת שהייתי יכולה ללחוץ בכזאת יעילות בתנוחת שכיבה כמו שאני רואה כ"כ הרבה לאחרונה.

swann

New member
וגם, ב-90% מהתכניות

בראיון שאחרי הלידה (כמה שבועות אחריה), הבקבוק מככב בטבעיות...

בדזמנו לאילנה שמש היה רופא

שעבד איתה. תוכלו ליצור איתה קשר ולשאול, אם אתם באיזור.

working with a doctor

In the past, in some few cases, I did a birth together with a doctor. I don't usually since it is not necessary and very costly for the couple. If a couple would desire this then I have no objection, as long as he is one of the "friendly" ones. Some couples need the "emotional" safety net of having an ambulance on standby for the birth. I have no objection to this either, and would suggest this in the case that the birth is a half hour from hospital or if it takes too long for an ambulance to arrive, or if there were some "grey areas" like once having a large blood loss after birth or a problem with the placenta at a past birth. Sometimes this will ease anxiety in the family of the couple who is very worried about them not birthing in hospital.

למעלה