מחפשת רעיון למנה עיקרית או שתיים

shlomits

New member
מחפשת רעיון למנה עיקרית או שתיים

בשבת הבאה יש לנו אורחים מיוחדים: מצד אחד הם אניני טעם ומצד שני הם בררנים: לא אוהבים אוכל מתובל מאד (לא חריף וגם לא תבלינים "כבדים" כמו כמון), לא אוהבים אוכל עם הרבה רוטב (נגיד גולש), ולא אוהבים אוכל שיש בו אלמנטים מתוקים (נגיד פרי או יין מתוק). נוסף על הצרות יש להם גם ילדים אז זה צריך לערוב גם לחיכם (אם כי אני תמיד יכולה להכין שניצלים או משהו בסגנון). הצעות שעומדות בקריטריונים המחמירים הנ"ל, וגם שורדות טוב חימום על הפלטה, יתקבלו בברכה רבה...

שפ10

New member
אוכל לשבת

שלום רב להכין שניצל ממולא בבשר בקר או חזה אוז מעושן שחום בתנור ולצקת רוטב פטריות מעל / חימום על הפלטה על כלי הפוך את גם יכולה להכין עוף שלם ללא עצמות ממולא באורז ביצים קשות שלמות בהצלחה

טילי2

New member
שפ, אפשר לקבל את המתכונים לחזה ממולא

ולעוף בלי עצמות ממולא. ובעיקר איך מוציאים עצמות מעוף למילוי?

שפ10

New member
לטילי2

שבוע טוב מתכון ל4-5 מנות אפשר להגדיל לפי הצורך את חזה השניצל צריך לפרוס ולשטח אותו דק אבל שהוא לא יקרע אני מכין ירקות מאודים עם שמן זית רצועות דקות של 2 גזרים 1 תפוחי אדמה 5 פטריות שמפיון 1 בצל 1/2 פלפל אדום וירוק מלח פלפללפי טעם 1/2 כפית כמון 1פפריקה מתוקה אחרי שהכול רך מסדרים מנה של הירקות על השניצל ו20-30 גרם של מחמאה ומגלגלים על ניר כסף ואופים בערך חצי שעה בחום גבוה (אפשר להכין פירה עם פטריות במקום הירקות) מורידים את ניר הכסף מפזרים בעדינות מעל פפריקה מתוקה ואופים 5 דקות כדי לקבל צבע יפה ולא לבן לרוטב אני לוקח כ3/4 חבילה של פיטריות או קופסת שימורים חתוך קטן בצל וכ5 שני שוםומבשל עד שהם רכים מלח לפי טעם ואבקת מרק פטריות לטעם ולהסמכה בהצלחה לגבי העוך בלי עצמות יהיה קשה לתת אך מוציאים את העצמות ושהוא ישאר שלם את זה אפשר להשיג בסופרים או אצל הקצבים לגבי המילוי אפשר להכין אורז מבולש 3/4 בישול עם ירקות ותבלינים לפי טעם ממלים את העוך ותופרים אם קסמים או עם חוט ומחט מכינים בכלי שמן זית כמה שיני שום כתושים פפריקה ו2-3כפיות דבש מערבבים את הכל ומורחים על העוף ואופים מכוסה בניר כסף עד שהעוף רך מורדים את הניר ונותנים השחמה של כמה דקות בהצלחה אשמח לשמוע אך יצא

ל י א ת א

New member
אולי עוף עם תפוחי אדמה בתנור?

ילדים אוכלים את זה(בדרך כלל) ונראה לי שזה יעבור גם את שאר הקריטריונים...... בהצלחה.

מחל

New member
אם זה עדיין רלוונטי- פאי הרועים של פירגה,

ולהפחית תיבול. רוצה מתכון?

shlomits

New member
תודה- זה אכן רעיון טוב

מכירה פאי רועים. אשמח להצעות נוספות אם יש (כן, זה רלוונטי- מדובר על שבת הבאה, אני מתחילה להיערך מוקדם הפעם....)

למעלה