סלט כרוב סול+ירוק+גזר/לאה ס
אני מכינה לעיתים רק מכרוב ירוק/סגול ולא תמיד עם גזר.
סלט כרוב ירוק-סגול וגזר
בתגובה ל: סלט כרוב צבעוני - לאה ס. - רקפת
200 גר' כרוב ירוק קצוץ
200 גר' כרוב סגול קצוץ
2 גזרים בינוניים
4 גבעולי בצל ירוק
50 גר' שומשום (לא חובה)*
100 גר' גרעיני חמניות (לא חובה)**
החומרים לתחמיץ:
1/4 כוס חומץ
1/4 כוס שמן
1/2 כוס סוכר***
1/2 כפית מלח
1. לגרר את הגזר על מגררת גסה.
2. קוצצים את הבצל הירוק.
3. מניחים את כל הירקות בקערה.
בוחשים את החומרים לתחמיץ ויוצקים על הירקות.
קולים במחבת או בתנור את השומשום והחמניות ומפזרים אותם על הסלט זמן קצר לפני הגשתו.****
* שכחתי להביא
** שכחתי להביא
***הוספתי רק 1/3 כוס סוכר. מעדיפה להרגיש את החמצמצות.
****ממליצה להכין את הסלט מספר שעות ואפילו יותר לפני הגשתו, כדי שהטעמים ייספגו היטב.
מקור: ערוכה לכל ארוחה/שפרה אבלקוש