מחפשת רעיון לסלט כרוב פשוט וטעים

סלט כרוב עם אפונה

מפשירה אפונה עדינה של סנפרוסט (מעריכה שיש אצלכם משהו דומה, זוהי אפונה קטנה יותר מהרגיל ולא צריכה בישול)
בצל ירוק
גרעיני חמניה מתובלים (בד"כ משתמשת דוקא במשהו מיובא מארה"ב)

הרוטב:
1/4 כוס שמן רגיל
3-4 כפות חומץ רגיל
כפית מלח
2 כפיות סוכר
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
סלט כרוב סול+ירוק+גזר/לאה ס

אני מכינה לעיתים רק מכרוב ירוק/סגול ולא תמיד עם גזר.

סלט כרוב ירוק-סגול וגזר
בתגובה ל: סלט כרוב צבעוני - לאה ס. - רקפת

200 גר' כרוב ירוק קצוץ
200 גר' כרוב סגול קצוץ
2 גזרים בינוניים
4 גבעולי בצל ירוק
50 גר' שומשום (לא חובה)*
100 גר' גרעיני חמניות (לא חובה)**

החומרים לתחמיץ:
1/4 כוס חומץ
1/4 כוס שמן
1/2 כוס סוכר***
1/2 כפית מלח

1. לגרר את הגזר על מגררת גסה.
2. קוצצים את הבצל הירוק.
3. מניחים את כל הירקות בקערה.
בוחשים את החומרים לתחמיץ ויוצקים על הירקות.
קולים במחבת או בתנור את השומשום והחמניות ומפזרים אותם על הסלט זמן קצר לפני הגשתו.****

* שכחתי להביא
** שכחתי להביא
***הוספתי רק 1/3 כוס סוכר. מעדיפה להרגיש את החמצמצות.
****ממליצה להכין את הסלט מספר שעות ואפילו יותר לפני הגשתו, כדי שהטעמים ייספגו היטב.

מקור: ערוכה לכל ארוחה/שפרה אבלקוש
 
באת לי בזמן רוצה לקחת סלט לשיעור לכבוד ר"ח

אלא שבמגבלות השמירה השבוע נראה לי שאטבל במלח פלפל שמן זית ולימון ואשכח את מה ששכחת


שלא תגידי שעשיתי סלט אחר לחלוטין
, מה שלום הקטן ?
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
או, סלט "בלית ברירה" של אורני רק מכרוב..

סלט "בלית ברירה"/ אורני

זהו בעצם סלט ירקות חורפי, לא נראה לי מיוחד ומתאים למפגש אבל רק במוצ"ש נודע
לי שאני מגיעה ולא הספקתי לצאת לקניות כדי להכין משהו יותר מושקע.

פלפל אדום חתוך לרצועות אורך דקות
מלפפון לא קלוף חתוך כנ"ל
גזר חתוך לגפרורים או מגורר בפומפייה גסה
קולרבי חתוך כנ"ל או כרוב לבן פרוס לרצועות דקיקות
שמים הכל בקערה ומוסיפים עלי כרפס קצוצים. אני אוהבת לשים את הגבעולים הפנימיים הבהירים של חבילת כרפס גדולה – עלים וגבעולים, אבל אפשר גם עלים כהים יותר
מתבלים במלח, שמן (איזה שאוהבים) ומיץ לימון (לא משומר חלילה)

את כל הירקות (פרט לפלפלים שנחתכו בסכין) חתכתי באמצעות חותכן ז'וליינים - כזה שדומה לקולפן רק מייצר רצועות במקום לקלף.
 
כמה אפשרויות לסלט כרוב שאהובות אצלי בבית

*כרוב פרוס לרצועות דקות (אוהבת לפרוס בדסקית הפריסה של מעבד המזון) מתובל בשמן לא זית, מלח ולימון.
*אותו הדבר בגרסה הטריפוליטיאית - מוסיפים עלי סלרי קצוצים ושום כתוש
*עם גזר - סלט כרוב כמו בשורה הראשונה, בתוספת גזר מגורר גס (בדסקית הגרור של מעבד המזון)
*אותו הרכב - עם גזר, אבל בשני תיבולים שונים - א) שמן לא זית, מלח, חומץ פושט וקצת סוכר, ב) אותו הדבר רק שבמקום שמן שמים מיונז
*עם ירקות צבעוניים - מתאים לחורף - את רצועות הכרוב קוצצים לחתיכות קטנות ומוסיפים גזר מגורר וקוביות קטנות של פלפלים בשני צבעים. הכי מתאים אדום וצהוב. התיבול כמו בשורה הראשונה.
 
סלט כרוב עם שקדים קלויים

כרוב לבן
כרוב סגול
לחתוך לרצועות דקות
בצל ירוק חתוך לטבעות
לקלות על מחבת יבש פרוסות שקדים ולהוסיף לכרוב

הרוטב:
מיץ מלימון טרי
2 שני שום כתובות
סוכר
מלח
שמן
לערבב יחד ולשפוך מעל הסלט ולערבב
בתאבון!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ברוכה הבאה אוגוסטיינה והמשפט בחתימה שלך,

למטה, כל כך יפה - מקווה שגן העדן שלך הוא נפלא.
 
למעלה