מחפשת רעיון לסלט לערב נשים לא חסה, לא כרוב ולא ירקות

ביקשו ממני להביא להערב סלט. חסה כבר יש.
ירקות יש
סלט כרוב עם נשנושים יש.
יש לכן רעיון לסלט אחר?
 

mיטלמן

Well-known member
ביקשו ממני להביא להערב סלט. חסה כבר יש.
ירקות יש
סלט כרוב עם נשנושים יש.
יש לכן רעיון לסלט אחר?
יש לי בעיה עם המחשב וכאן לא מצליחה למצוא בחיפוש,
אבל יש ברשת בחיפוש קל המון מתכונים של סלט קינואה אדומה עם בטטה או דלורית, עם או בלי עדשים שחורות, צבעוני וטעים.
פרסמתי כאן לפני המהפך בפורומים, לא יודעת טם אפשר בכלל למצוא.
 
סלט עלים ירוקים עם חמוציות ואגוזים

פטרוזיליה קצוצה לא דק מדי

עלי סלרי קצוצים לא דק מדי

אגוזי מלך קצוצים גס בסכין

חמוציות מיובשות ללא סוכר

שמן קנולה, מלח ולימון טרי סחוט



מסירים מהסלרי ומהפטרוזיליה את הגבעול העיקרי העבה, קוצצים ושמים בקערה. בחלק הפנימי של הסלרי, שהוא בהיר ועדין יחסית, אפשר להשתמש בכל חלקי הגבעול. מוסיפים את האגוזים והחמוציות. כשש שעות לפני ההגשה מתבלים ומערבבים.
 

michalgad

Active member
סלט בטטות
‎, ירקות וקשיו

‎החומרים:

‎חסה
‎2 בטטות בינוניות
‎2 עגבניות
‎2 מלפפונים פרוסים
‎בצל סגול קטן פרוס לטבעות
‎גבינת חמד פיראוס חתוכה לקוביות
‎שקית אגוזי קשיו קלויים

‎לחתוך את הבטטות לגפרורים.
‎לשטח בתבנית, עם רבע כוס מים, רבע כוס שמן, 4 כפות סויה ו-2 כפות סילאן.
‎לאפות בחום גבוה, עד שהבטטות משחימות, כ-15 דקות (תלוי בתנור). הנוזלים טיפה מתאדים, והבטטות למעלה קצת קריספיות אבל צריכות להשאר כמה כפות נוזלי צליה - זה התיבול לסלט.
‎לשים ירקות, בטטות, גבינה בקערה. מקפיצים עם מיצי הצליה ומפזרים קשיו מעל.
‎התיבול הוא הנוזל שנשאר מהאפיה...לא להגזים באפיה!!!
 

צליליתה1

Well-known member
סלט סלק:

4-5 סלקים אפויים/מבושלים (אני עצלנית, משתמשת הרבה בסלק המוכן בואקום)
לחתוך לקוביות או רצועות קצרות
לתבל בשמן זית, חומץ בלסמי, מעט מלח ופלפל שחור בנדיבות
אפשר להוסיף גם קצת סילאן או מייפל, בדרך כלל, לטעמי, כבר די מתוק.
אפשר להקפיץ את הסלק על מחבת חמה,להוסיף את חומרי הרוטב, ולתת לסלק קצת להתקרמל, אבל אני מוותרת על השלב הזה ולטעמי זה יוצא מעולה.
(בדרך כלל מעדיפה להגיש קר או בטמפ החדר)
לפני הגשה מוספיה אגוזי מלך קצת קלויים על מחבת חמה או אפויים, אם אוהבים אפשר להוסיף כוסברה
לארוחה חלבית קצת גבינה מסוג פטה, בולגרית, וכו ממש משדרגת.
 

אמרלדה

Active member
לוקחים קערת קינואה מבושלת, קרה או חמה, מביאים אותה למצב חמים
במיקרו יחד עם שמן זית ולימון כמו לסלט, מערבבים.
מכינים סלט ירקות ישראלי חתוך קטן (ללא חסה, אבל אפשר ארוגולה קצוצה),
ממליחים היטב, מערבבים אותו לתוך סלט הקינואה ואז טועמים ומתקנים תיבול.
אני בדרך כלל בשלב הזה פשוט מתבלת מחדש בתיבול הנ"ל, כמו סלט.
מגישים בטמפרטורת החדר.
את הקינואה אפשר להכין יום מראש, אבל לא להוסיף את השאר כשהיא קרה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
גם אני בכיוון של קינואה, בורגול- ביחד עם קוביות בטטות אפויות, חמוציות, סלרי/נענע, אגוזים, חמוציות.
 
למעלה