היי אורני,
אשמח אם תוכלי להקליד את המתכון לשומשומיות בבקשה.
בבקשה - שומשומיות נהדרות. יתרונן על פני שומשומיות קנויות הוא שאינן נדבקות לשיניים
צריך לעבוד כאן די מהר ולכן כדאי להכין מראש תבנית (עדיף פיירקס, קרמיקה או אמאיל) בגודל 30X30 או 25X35 או גודל דומה, משומנת בשכבה דקה מאד של שמן (לא זית). וגם – כף שצדה הקמור מרוח בשכבה דקה של שמן כנ"ל.
בסיר נירוסטה או בסיר בעל ציפוי נון-סטיק, שמים 1/3 כוס סוכר + כף דבש. על זה מוסיפים 2 כוסות שומשום. חשוב למדוד הכול באותה כוס. מחממים על להבה די גדולה, לא טורבו, תוך בחישה מזדמנת וברגע שהסוכר נמס, ממשיכים לבשל תוך בחישה מתמדת עד שהסוכר והשומשום מזהיבים. יוצקים לתבנית בזהירות, משטחים ומהדקים לשכבה אחידה בעזרת הצד הקמור של כף שגם היא משומנת במעט שמן.
מיד חותכים לריבועים או למעוינים וכאשר פחות לוהט ודי יציב אבל לא נוקשה לגמרי, משחררים בעדינות מהתבנית. משאירים עד לקירור מוחלט ומעבירים לאחסון בכלי אטום היטב.
להדחת הסיר – ממלאים במים ומשאירים זמן מה עד שהכל נמס.
המתכון לקוח מהספר עוגות לכל עת של נירה שויאר.