מחפשת רעיונות להשבחת עוגת גלידה שוקולד שלי...

alonaski

New member
מחפשת רעיונות להשבחת עוגת גלידה שוקולד שלי...

להלן המתכון:

שכבת בסקויטים טבולה בחלב ועליה: 200 גר' שוקולד מריר מבושל בסיר עם 1/2 כוס חלב, 1/2 כוס סוכר, 2 כפות קקאו, 100 גר' חמאה. = ממיסים הכל מערבבים, מקררים ויוצקים על הבסקויטים.
מכניסים להקפאה ועושים שכבה שניה: שמנת מתוקה עם נס קפה = מוקה.

זה יוצא מתוק וטעים אבל "סתם" מתוק. בלי שום טעם נלווה.

חשבתי להוסיף ברנדי לשוקולד - כמה כפות לדעתכם לכמות הזו שיורגש כמו שצריך (אבל לא יותר מדי).
אולי עדיף להוסיף גם ברנדי לשכבת המוקה? ואם כן - אז כמה כפות?...

יש הצעה אחרת לשדרוג השוקולד? הייתי רוצה שלשוקולד יהיה טעם עמוק ואיכותי, מרקם עשיר, בעל "אופי" שישאיר חותמו בפה!

תודה מראש!!
 

bali

New member
מנהל
הייתי שמה 2-3 כפות ברנדי במוס השוקולד

אם יש לך גם ליקר קפה במקרה, הייתי שמה במוס המוקה ליקר קפה, שיתאים לקרם ויבדיל אותו יותר מהמוס השני. או ליקר שוקולד (מוקה זה קפה עם קצת שוקולד).
 

נופשתת

New member
כמה אפשרויות

1. לשדרג את השוקולד (נגיד 60% מוצקי קקאו או יותר. )
2. לשדרג את הקקאו למשהו לא של עלית, או להחליף לאבקת נוגט.
3. לחפש את המתכון של אורנה ואלה לפאי שוקולד ולעשות את המלית שלהן.
 

alonaski

New member
תודה!
מממ... פאי שוקולד... באמת שכחתי מזה

 
למעלה