מחפשת רעיונות למילוי בורקס

מחפשת רעיונות למילוי בורקס

אני אמא לילד מולטי-אלרגי, ואני מחפשת רעיונות לתחליף בורקס פילו עם גבינה, שהיה אחד המאכלים האהובים על הבן שלי, עד שנכפתה עלינו דיאטה כמעט בלתי אפשרית בגלל האלרגיה.

אז מצאתי בצק פילו של שלושת האופים שהוא כשר מבחינת האלרגיות, ועכשיו אני מחפשת רעיונות למילוי, שיזכיר את מילוי הגבינה.

המגבלות: אסור מוצרי חלב, ביצים, אגוזים מכל הסוגים, שומשום וסויה.
השאיפות: שיהיה מרקם חלק יחסית, כדי להגביר את הסיכוי שהוא יאכל את זה.

רעיונות?

[והערה בסוגריים: אני יודעת היטב שבורקס, אפילו פילו, הוא לא פאר התזונה, אבל בנסיון לעזור לבן שלי להתמודד עם המצב החדש, אני רוצה לתת לו גם דברים שיהיו דומים לאוכל שהוא אהב בעבר]
 

eietmo

New member
כמה רעיונות

תפוחי אדמה
תרד
פטריות
שקדים מותר? אם כן אז פטה משקדים
סייטן מוקפץ ברוטב כלשהוא
פירה מlentils
פירה מדלעת או בטטה
אולי לנסות להכין גבינה\ משהו בסגנון מאורז? אפשר להוסיף שמרי בירה לטעם גבינתי
 
שקדים אסור


סייטן אני לא כל כך מכירה. מה עושים עם זה?

תפוחי אדמה האדון לא אוהב בשום צורה

תרד ופטריות אני חוששת שיידחו על רקע מרקם בעייתי

(ממש חוצפה שעם כל האיסורים שלו, הוא מרשה לעצמו גם להיות בררן במאכלים שכן מותר לו...)

פירה עדשים יכול להיות כיוון מעניין.

אני תוהה איך אפשר להפוך את המרקם שלו לחלק יותר. שמא אוסיף חלב קוקוס או חלב אורז?

להכין גבינה מאורז - זה אפשרי? איך? (נשמע קצת גדול על כישורי הבישול שלי, אני מודה)

והמון תודה על הרעיונות
 

eietmo

New member
אז ככה

דבר ראשון אני מציעה לחשוף אותו לכל המאכלים ה"בעתיים" לאט לאט, כדי לא להגביל את עצמכם יותר מדי.

נדמה לי שיש גבינת אורז למכירה (לפחות בקנדה, אולי גם באוסטרליה?)
ואני מודה שמעולם לא ניסיתי להכין מאורז
אבל אני הייתי מנסה להכין \ לקנות חלב אורז, להסמיך אותו ולהוסיף תיבול כמו שמרי בירה (וכמובן מלח פלפל, אולי קצת שום, smoke sauce..)
עשתי חיפוש מהיר בגוגל:
http://magicjelly.com.au/blog/2011/11/magic-vegan-cheese/

סייטן הוא בעקרון תחליף בשר שעשוי מקמח גלוטן. אפשר להשתמש בו כמו בטופו אבל המרקם שלו (לטעמי) הרבה יותר "בשרי".

אני הייתי מנסה את העדשים עם חלב קוקוס, נשמע לי טעים יותר.
 
תודה


הכנת גבינה עצמאית נשמעת לי כמו הרפתקה רצינית. אבל אולי אני אנסה פעם. תודה על הקישור.

בארץ אני מבינה שאין סיכוי לקנות גבינת אורז? (אני לא מאוסטרליה. פעם הייתי, לפני 13 שנה, והניק נשאר מאז).

ולגבי חלב הקוקוס - יש המלצה על חלב קוקוס (או קרם? מה עדיף במקרה הזה?) שהוא פחות מתקתק?
 

eietmo

New member
סליחה על התגובה המאוחרת

אני לא חייה בארץ אז אין לי מושג בקשר למוצרים, לא נראה לי שיש.

בקשר לקוקוס- את רוצה להשיג קרם. אני בד"כ מחממת קודם בסיר, טועמת, ממליחה ומפלפלת. מוסיפה שום וכאלה כדי לכסות על הטעם המתוק.
 
פירה בטטה עם בצל מטוגן

גרגרי תירס מבושלים עם תבלינים טחונים במעבד מזון

גרגרי חומוס עם בצל מטוגן

קוביות דלעת וקישואים מבושלים ומתובלים

פירה תפוחי אדמה
 

marx04

New member
לא סובל בורקס גבינה

שלום לך,

איך אפשר לאהוב בורקס גבינה ? אני ממש לא סובל את הטעם והריח (למרות שאני אוכל גבינות).

ממליץ בחום על בורקס תפוחי אדמה, תרד ופטריות.
לטעמי בורקס תרד הוא טעים בטירוף, אבל קיים סיכון ממשי שהילד שלך לא יאהב אותו, כי לתרד יש טעם מאד ייחודי (וקצת מריר) - או שאוהבים או ששונאים.
באשר למרקם, אפשר להכין פירה ממש חלק, בלי שיהיו גושים וחתיכות.
כמובן, אני מצרף להצעות היותר מורכבות, כגון עדשים, בטטה וכו', אך עליי להודות שמעולם לא טעמתי כאלה בורקסים.

בברכה,

אורי.
 

ladybug6

New member
על הרעיונות הטובים שנתנו אני מוסיפה

ממרח קישואים עם בצל מטוגן, או שילוב של קישואים ועדשים כתומות
ממרח חצילים ובצל מטוגן
ממרח שעועית לבנה/לימה/בובס, אולי כדאי לרכך ולטשטש עם בצל מטוגן גם כאן
פירה של כרובית

כתבת שאסור לו סויה - האם האיסור הוא מוחלט או שמותר מעט? כי גבינת סויה ביתית נראית ונטעמת זהה לחלוטין לגרסה מחלב בקר..
 
איסור מוחלט


ברמה כזו שאסור ביסקוויטים של פתי בר, כי יש בהם סויה (כמו גם כמעט בכל המוצרים התעשייתיים שנמכרים בסופר...)

תודה גם לך על הרעיונות. אני חושבת שאנסה את השילובים של הקטניות השונות, כדי שאגיע למאכל שכולל גם חלבון. פחמימות במילוי ירקות נשמע לי כמו תזונה חסרה (בהנחה שאחרי שאשקיע את כל מרצי בהכנת הבורקס, כבר לא יישאר לי כח להכין עוד מנה
)
 
למעלה