תחתיות ארטישוק עם זיתים ורוטב לימון
סלט תחתיות ארטישוק עם צלפים,זיתים ורוטב לימון מצרכים: 6 ארטישוקים טריים ויפים (את האמת השתמשתי במשומרים 2 קופסאות ,אין לי כח לכל הפצ'קראי) 2 עלי דפנה 3 גבעולי טימין 4 שיני שום חצויות מיץ מלימון אחד 1 בצל פרוס 1 גזר קלוף פרוס מלח פלפל שחור טחון טרי 2 כפות פטרוזיליה קצוצה לרוטב: רבע כוס שמן זית 2 עלי מרווה שן שום פרוסה 2 כפות צלפים 10 זיתים שחורים קצוצים דק 3 כפות מיץ לימון כפית קליפת לימון מלח, פלפל שחור טחון טרי 2 כפות עירית קצוצה הכנה: 1. קולפים ומנקים את הארטישוקים 2. שמים בסיר 3 כוסות מים, שמן זית, בצל, גזר, שום, מיץ לימון ותבלינים. מביאים לרתיחה ומבשלים את לבבות הארטישוק כחמש עשרה- עשרים דקות. מסננים. 3. שמים שמן זית במחבת וכשהוא חם מאדים בו את השום, אנשובי, מרווה, צלפים וזיתים. מוסיפים את מיץ הלימון, מביאים לרתיחה לדקה ומורידים מהאש. 4. מסדרים בכלי הגשה את הארטישוק, יוצקים עליהם מהרוטב, מפזרים פטרוזיליה קצוצה. מקור המתכון: אלתור על מתכון של אהרוני מגישים את הסלט קר בדרך כלל אבל גם בתור תוספת חמה זה ממש טעים ומיוחד.