מחפשת רעיונות למלית צמחונית

מחפשת רעיונות למלית צמחונית

לתחתיות ארטישוק וגם לרוטב מעניין (לא מוקרם או על בסיס חלבי).
 
רעיון למלית צמחונית../images/Emo8.gif

מלית פיטריות 200-250 גרם לחם לבן יבש 20 גרם פטריות יבשות/100 גרם פטריות טריות 3 בצלים 25 גרם שמן 3 ביצים מלח, פלפל שלחור - לפי הטעם גבינה צהובה מגוררת - לכיסוי המלית. אופן הכנת המלית קוצצים את הבצל, מטגנים בשמן ומוסיפים את הפטריות החתוכות (את היבשות שורים במים קודם ואת המים שומרים לרוטב. ממשיכים בטיגון כ - ¼ שעה ואח"כ מוסיפים את הלחם, שהושרה ונסחט, ממשיכים בטיגון עוד ¼ שעה תוך כדי בחישה (כדי שהתערובת לא תידבק לקרקעית הסיר. לאחר שהתערובת התקררה מעט, מוסיפים את הביצים, ומתבלים במלח ופלפל שחור. מטפטפים מעט לימון בפנים תחתיות הארטישוק ממלאים את תחתיות הארטישוק במלית ומכסים במעט גבינה צהובה מגוררת. אופים בתנור מחומם כ-20 דקות בחום בינוני עד חם. בהגשה לצקת רוטב פטריות שהוכן בנפרד. בתיאבון
 

קישלורן

New member
רעיון -

אולי מלית תפו"א ובצל (פירה) ורוטב פטריות כמו שפעם הגישו בורקסים כאלה בחתונות
 
אולי בלי הגבינה הצהובה אבל אז גם

צריך להחליף את רוטב הפטריות לרוטב סלסה ואז לשפוך מעל המלית ולאפות יחד עם הסלסה.
 

קישלורן

New member
גם אני חשבתי על מלית פטריות

אבל בעצם במקום הפטריות אפשר כל ירק שאוהבים
 
ראיתי אתמול בסופר תחתיות ארטישוק

קפואות ופתאום התחשק לי להכין (אין לו"ז מדוייק למתי ...). חמותי מכינה תחתיות ארטישוק ממולאות נהדרות עם מלית בשרית ורוטב פטריות טוב, כך שמתכון בשרי יש לי. חיפשתי אופציה צמחונית.
 

קישלורן

New member
גם אמא שלי עושה עם בשר

אם יצא לך משהו צמחוני טוב ומומלץ אשמח אם תשתפי.
 

צוצונת

New member
תחתיות ארטישוק עם זיתים ורוטב לימון

סלט תחתיות ארטישוק עם צלפים,זיתים ורוטב לימון מצרכים: 6 ארטישוקים טריים ויפים (את האמת השתמשתי במשומרים 2 קופסאות ,אין לי כח לכל הפצ'קראי) 2 עלי דפנה 3 גבעולי טימין 4 שיני שום חצויות מיץ מלימון אחד 1 בצל פרוס 1 גזר קלוף פרוס מלח פלפל שחור טחון טרי 2 כפות פטרוזיליה קצוצה לרוטב: רבע כוס שמן זית 2 עלי מרווה שן שום פרוסה 2 כפות צלפים 10 זיתים שחורים קצוצים דק 3 כפות מיץ לימון כפית קליפת לימון מלח, פלפל שחור טחון טרי 2 כפות עירית קצוצה הכנה: 1. קולפים ומנקים את הארטישוקים 2. שמים בסיר 3 כוסות מים, שמן זית, בצל, גזר, שום, מיץ לימון ותבלינים. מביאים לרתיחה ומבשלים את לבבות הארטישוק כחמש עשרה- עשרים דקות. מסננים. 3. שמים שמן זית במחבת וכשהוא חם מאדים בו את השום, אנשובי, מרווה, צלפים וזיתים. מוסיפים את מיץ הלימון, מביאים לרתיחה לדקה ומורידים מהאש. 4. מסדרים בכלי הגשה את הארטישוק, יוצקים עליהם מהרוטב, מפזרים פטרוזיליה קצוצה. מקור המתכון: אלתור על מתכון של אהרוני מגישים את הסלט קר בדרך כלל אבל גם בתור תוספת חמה זה ממש טעים ומיוחד.
 
למעלה