מחפשת רעיונות למנה חמה ולממרח שעועית
הי
ישנם שני סוגי מאכלים שאני רוצה להכין, והייתי רוצה לקבל את עצת חברי הפורום המנוסים והוותיקים
המאכל הראשון הוא מנה חמה:
זה כשנמצאים בדרכים או בקנטרי, ואין מיקרוגל, אלא רק קולר של מים חמים.
טרם הגעתי לצמחונות, וטרם הגעתי להמנעות טוטלית מחומרים משמרים, הייתי לוקחת איתי לבריכה את המנות החמות של אוסם וקנור, עם כל החיריה של המונסודיום גלוטמט והמלח וכו'.
היום אני מנסה להכין מנה חמה, שאני מביאה מן הבית ארוזה, ומאפשרת לי לשפוך לתוכה מים ולקבל באופן מיידי מעדן חם וטעים.
האתגר הוא - אין סיר בישול, ועל כן, צריך לאתר רכיבים שיתאחדו אחד עם השני היטב, ברגע שתשפך עליהם קיטון מיים רותחים
ההימור שלי שבכדי ליצור "מנה חמה" טבעונית ונטולית חיריה של חומרים משמרים צריך
א. 2 כפות קמח חומוס (תחליף לאבקת מרק וטעים)
ב. 2 כפות שיבולת שועל (היא נותנת סמיכות למרקים, גם לאינסטנט)
ג. שליש פחית שעועית לבנה/אדומה/שחורה (זה כולל גם רוטב עגבניות שנותן למרק את המרקיות שלו)
ד. 2 כפות שבבי סויה/קמח סויה/פתיתי סויה
נראה לי שזה בסיס טוב לתערובת, שלא מצריכה בישול, ושעצם התזת מים רותחים עליה הופכת את הכל למנה חמה אינסטנט במקום הדברים האיומים של קנור ואוסם (גם אם אין מונוסודיום גלוטומט - יש כל מיני חומרים משמרים מסוג E אלוהים ישמור לסוגיהם)
אשמח לרעיונות איך מגוונים זאת, איך מוסיפים ירקות מיובשים (אה, ושכחתי, זה אמור להתאים לדלי תקציב, אין מצב לבזבז 20 שקל על שקית פטריות מיובשות) או כל דבר אחר, שמסייע לייצר מנה חמה אינסטנט.
המטרה - תערובת יבשה שלוקחים בתיק בתוך קופסת פלסטיק ומוסיפים מים חמים ומקבלים מרק סמיך וחמים כמו בבית
האתגר השני - ממרח שעועית
למישהו יש מושג אם ניתן להכין ממרח כזה בלי מעבד מזון? כלומר סתם למעוך אותה במזלג? ואריאציות?
תודה
פאלדה
הי
ישנם שני סוגי מאכלים שאני רוצה להכין, והייתי רוצה לקבל את עצת חברי הפורום המנוסים והוותיקים
המאכל הראשון הוא מנה חמה:
זה כשנמצאים בדרכים או בקנטרי, ואין מיקרוגל, אלא רק קולר של מים חמים.
טרם הגעתי לצמחונות, וטרם הגעתי להמנעות טוטלית מחומרים משמרים, הייתי לוקחת איתי לבריכה את המנות החמות של אוסם וקנור, עם כל החיריה של המונסודיום גלוטמט והמלח וכו'.
היום אני מנסה להכין מנה חמה, שאני מביאה מן הבית ארוזה, ומאפשרת לי לשפוך לתוכה מים ולקבל באופן מיידי מעדן חם וטעים.
האתגר הוא - אין סיר בישול, ועל כן, צריך לאתר רכיבים שיתאחדו אחד עם השני היטב, ברגע שתשפך עליהם קיטון מיים רותחים
ההימור שלי שבכדי ליצור "מנה חמה" טבעונית ונטולית חיריה של חומרים משמרים צריך
א. 2 כפות קמח חומוס (תחליף לאבקת מרק וטעים)
ב. 2 כפות שיבולת שועל (היא נותנת סמיכות למרקים, גם לאינסטנט)
ג. שליש פחית שעועית לבנה/אדומה/שחורה (זה כולל גם רוטב עגבניות שנותן למרק את המרקיות שלו)
ד. 2 כפות שבבי סויה/קמח סויה/פתיתי סויה
נראה לי שזה בסיס טוב לתערובת, שלא מצריכה בישול, ושעצם התזת מים רותחים עליה הופכת את הכל למנה חמה אינסטנט במקום הדברים האיומים של קנור ואוסם (גם אם אין מונוסודיום גלוטומט - יש כל מיני חומרים משמרים מסוג E אלוהים ישמור לסוגיהם)
אשמח לרעיונות איך מגוונים זאת, איך מוסיפים ירקות מיובשים (אה, ושכחתי, זה אמור להתאים לדלי תקציב, אין מצב לבזבז 20 שקל על שקית פטריות מיובשות) או כל דבר אחר, שמסייע לייצר מנה חמה אינסטנט.
המטרה - תערובת יבשה שלוקחים בתיק בתוך קופסת פלסטיק ומוסיפים מים חמים ומקבלים מרק סמיך וחמים כמו בבית
האתגר השני - ממרח שעועית
למישהו יש מושג אם ניתן להכין ממרח כזה בלי מעבד מזון? כלומר סתם למעוך אותה במזלג? ואריאציות?
תודה
פאלדה