רעיונות
- ממולאים: פלפלים/קישואים במילוי של אורז, בצל, גזר והבפנים של הקישוא מגוררים, הרבה ירוקים (כוסברה, פטרוזיליה ונענע זה מה שאני שמה בדר"כ) ותבלינים.
- פסטה טובה יכולה להיות אחלה מנה עיקרית, גם ניוקי או רביולי
- פטריות פורטבלו גדולות צלויות ומוברשות במרינדה
- לזניה צמחית - אפשר להשתמש בשבבי סויה שקונים יבשים, משרים במים רותחים, סוחטים ואז אפשר להשתמש בהם ממש כמו בשר טחון
- פאי רועים עם שכבה של שבבי סויה עם רוטב עגבניות ופטריות וסלרי וגזר, ככה שיהיה עשיר וטעים, ומעל זה שכבה של פירה
- קציצות ירק או פלאפל או לביבות בטטה וכרובית
- מוקפץ - ירקות מוקפצים עם פסטה/אטריות וקוביות טופו קטנות מאוד, ככה שלא יהיו מורגשות מדי. רוטב של סויה, סילאן, צ'ילי מתוק ושמן. הרבה רוטב. את הטופו לחתוך קטן קטן ולהשרות במרינדה מראש.
- תבשיל עשיר על בסיס רוטב עגבניות שמכיל קטנית כלשהי (שעועית/אזוקי/חומוסים/עדשים) וקוביות של ירקות כמו גזר ותפוחי אדמה. תיבול מודגש ובישול ממושך, ולהגיש על אורז.
- קיש/פשטידה
והערה כללית: ההרגל הזה של מנה עיקרית בשרית ושתי תוספות לידה זה הרגל של ה-20-30 שנים האחרונות בלבד בתרבות המערבית, עד אז בשר לא היה המרכיב העיקרי בארוחות ביום יום ואנשים היו אוכלים אוכל צמחי בעיקר שמורכב מתבשיל צמחי על בסיס של דגן או על ארוחה שמורכבת מכמה מנות שאף אחת לא מנסה להתחרות באחרות.
זה נכון שקשה לשנות הרגלים, אבל זה לא בלתי אפשרי. ואני בהחלט חושבת שאפשר להתרגל ולהרגיל את בני המשפחה לארוחות עם יותר מנות מבלי שיהיה בהכרח פוקוס על מנה מסוימת. למשל ארוחה שמורכבת ממג'דרה, ירקות צלויים בתנור, שעועית ברוטב אדום וסלט טרי ליד. או פסטה ברוטב עגבניות, סלט עדשים שחורות עם עגבניות ועשבי תיבול, סלט בורגול ובטטה בתנור. או קוסקוס מלא עם מרק וירקות לקוסקוס, וסלט או שניים ליד... וכן הלאה.
נכון שלפעמים זה דורש קצת יותר עבודה, אבל האמת היא שלזרוק כמה ירקות לתנור לחצי שעה-שעה זה לא ממש עבודה..
