בעיניי פריטטה טובה היא תמיד הפיתרון כשרוצים משהו מזין וקל
למשל זאת, שהיא כמעט פשטידה, רק בלי בצק...
פריטטה גבינות וקישואים מהירה בתנור
מרכיבים
2 בצלים ירוקים, החלק הלבן, קצוצים דק
חצי כוס אפונה עדינה קפואה, מופשרת
קישוא מגורר וסחוט מהנוזלים
100 גרם פטה
4 ביצים
מלח ופלפל שחור
50 גרם פירורי פרמזן
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה מערבבים בצל ירוק, אפונה וקישוא. מפוררים פנימה את הפטה ומערבבים.
טורפים את הביצים היטב, ומעבירים לקערה עם הירקות והפטה. ממלחים ומפלפלים, ומערבבים. מעבירים לתבנית עגולה משומנת, ואופים כ-25 דקות, עד שהפריטטה מתייצבת אבל עוד לא מוכנה. מוציאים ומפזרים בשכבה אחידה את הפרמז'ן. מחזירים ל-5 עד 10 דקות בתנור, עד שהפרמז'ן נמס ותופס צבע חרוך. מוציאים ומצננים 5 דקות לפני שאוכלים. הפריטטה תהיה נהדרת גם למחרת, קרה.