מחפשת רעיונות לפעולות

mikal

New member
מחפשת רעיונות לפעולות

אני עומדת להתנדב ולהיות מדריכה לילדים קצת מוגבלים (גלאי 10-12) , ואני מבקשת עזרה מבעלי הניסיון פה ברעיונות לפעולות מעניינות שקשורות לנושאים: 1. יהדות- איך אפשר ללמד קצת יהדות ושיהיה מעניין (מה ניחשב מעניין?) אשמח לקבל סיפורי-יהדות נחמדים 2. בישול ביער- אני רוצה לצאת איתם לטיול של יום אחד ולעשות איתם בישול ביער , מה כדאי לבשל איתם (איך מבשלים את זה ), ואיך כדאי להעביר את היום בצורה כיפית? 3. אני יודעת לנגן מפוחית - כיצד אוכל לתרום לאוירה שזה יהיה נחמד ? כל מידע שאתם יכולים לתת לי (וגם סיפרוי יהדות מעניינים) אשמח לקבל באי מייל שלי : [email protected] כמו כן אולי אתם יודעים איך אני יכולה להשיג חוברות של מדריכים של תנועות נוער ששם כתובות כל מיני פעולות? תודה רבה על מידע והארה שתוכלו לתת לי מיכל

שלום

1 - אני במקומף הייתי עושה קצת מחקר, גם למענך וגם למען הפעולה, ישנם המון המון חלקים לא ידועים ביהדות (אסטרולוגיה, נומורולוגיה, גרפולוגיה, כולן התחילו ביהדות, את יכולה לחפש מידע על איך הן מיוצגות בעם היהודי, תעלעלי קצת ב"מבוא לזוהר" של הרב ברג, וב"חיים בהשראה" של עקיבא טאטס"). אני גם יכול לתת לך מידע בנושא עם תפני אלי באייסיקיו 6167836. 2. אם יש לכם בשבט טאבון פח, אז תכינו פיתות, עצה שלי, תדאגי שכל האישורים יהיו מוכנים מראש (אישור יציאה, ג´וסניק מהשכב"ג שידליק את האש, אישור להוציא ציוד מהשבט), החארת תמצאי את עצמך תקועה ביום הפעולה, תביאי שוקולד, שמן זית, זעתר, ריבה, וכל מה שבא ליד ושכל ילד ימרח לו מה שהוא רוצה. את יכולה גם לעשות צ´יזבט ולספר סיפורים מבעיתי של היהדות, המלצה שלי, סיפור הגולם - ספר היצירה, אני יכול לשלוח לך אותו אם תפני אלי לאייסיקיו. 3 - מפוחית ג´אז? תאלתרי להם קצת. מפוחית כרומטית, תמצאי תווים של קטעי קאונטרי משנות השבעים, אחלה של מוסיקה ליער, תנגני להם שירים ידועים ותחלקי להם את המילים, אפשר לעשות הרבה דברים עם מפפוחית, אבל בהתחשב בעובדה שמדובר בילדים בני 10-12 אני חושב שכל העניין די מיותר, ורק יעשה צרות.

למעלה