תפוחי אדמה:
לכמות של חבילת בצק עלים, 600 גרם: 4 תפוחי אדמה גדולים, 2 בצלים בינוניים קצוצים דק מאוד, 2 ביצים, כ 2 כפות שומשום
לקלף תפו"א ולבשל הרבה , 40 דקות, עד שמאוד רכים.
לסנן היטב. למעוך ביד (לא בשום מכונה) עם מועך פירה,
לטגן בצלים עד לשקיפות מוזהבת ולהכניס לפירה, להמליח ולפלפל (לפחות חצי כפית פלפל שחור)
לטרוף את הביצים, לשים בערך כף ביצים טרופות בצד ואת השאר לבחוש לפירה.
לפתוח את הבצק, לחתוך לשני חלקים (לגזור את הניילון, לא להפריד מהבצק, לשים את תערובת תפו"א לאורכו, לגלגל למין שטרודלים תוך הפרדת הניילון,
למרוח בשארית הביצה שבצד ולזרות שומשום. לסמן חיתוכים לפרוסות עם סכין בעומק ס"מ, שיהיה קל לפרוס לאחר האפיה.
לאפות עד להשחמה (180 מעלות, בערך 35 דקות, להתחיל לבדוק אחרי 20 דקות)