מחפשת רעיונות מה למלא בבצק עלים עדיף פרווה ולא פטריות

uty

Member
כשנשארות לי שאריות מלפתן, כי מוזגים כאן לכוסות את הנוזלים ולמטה נשארים פירות מבושלים, אני מערבבת את הפירות עם ביצה וקצת פירורי פתי בר (לפי מידת הרטיבות של הפירות) וממלאה בצק עלים. יוצא ממש נחמד. אחרי האפיה מפזרים אבקת סוכר. אפשר גם לבשל במיוחד, תפוחי עץ, למשל.

כנ"ל עם שאריות מתבשילי ירקות, (כמו למשל קישואים ברוטב עגבניות, רטטוי, אפילו שעועית ואפונה) שאני מכניסה למלית הפירה שציינתי בתגובה הקודמת שלי. מפחיתה מכמות תפו"א לפי כמות הירקות.
 

uty

Member
תפוחי אדמה:
לכמות של חבילת בצק עלים, 600 גרם: 4 תפוחי אדמה גדולים, 2 בצלים בינוניים קצוצים דק מאוד, 2 ביצים, כ 2 כפות שומשום
לקלף תפו"א ולבשל הרבה , 40 דקות, עד שמאוד רכים.
לסנן היטב. למעוך ביד (לא בשום מכונה) עם מועך פירה,
לטגן בצלים עד לשקיפות מוזהבת ולהכניס לפירה, להמליח ולפלפל (לפחות חצי כפית פלפל שחור)
לטרוף את הביצים, לשים בערך כף ביצים טרופות בצד ואת השאר לבחוש לפירה.
לפתוח את הבצק, לחתוך לשני חלקים (לגזור את הניילון, לא להפריד מהבצק, לשים את תערובת תפו"א לאורכו, לגלגל למין שטרודלים תוך הפרדת הניילון,
למרוח בשארית הביצה שבצד ולזרות שומשום. לסמן חיתוכים לפרוסות עם סכין בעומק ס"מ, שיהיה קל לפרוס לאחר האפיה.
לאפות עד להשחמה (180 מעלות, בערך 35 דקות, להתחיל לבדוק אחרי 20 דקות)
 
למעלה