מחפשת רעיונות

ravit4

New member
מחפשת רעיונות

לעסק עם השקעה התחלתית מזערית מאוד אפילו דרך האינטרנט הבעיה: מכיוון שאני לא עובדת אלא מקבלת קצבה מסויימת הבנק לא מסכים לתת לי כרטיס אשראי. האם הדבר יפריע לי? עברתי סניף ונשארתי באותו בנק שהייתי בו אבל הסניף החדש לא רוצה לתת לי את הכרטיס בטענה שהחשבון הוא חשבון חדש- למרות שיש לי כסף בחשבון. האם תהיה לי בעייה בפתיחת עסק בגלל הסירוב של הבנק? בתודה.

mluggy

New member
ייתכן, כנסי

כסף בחשבון העו"ש אינו משהו שמנהל הבנק מאמין בו. את עתידה לשמוע את הצירוף: "אנחנו רוצים לראות פעילות" ברגע שתבקשי הלוואות וכרטיסי אשראי מכל סוג.. אם תסגרי חלק מהסכום לתוכניות חיסכון, אפילו פק"מ ל-3 חודשים, ותסכימי להקפיא חלק מהתוכניות האלו למטרת בטחונות, אני בטוח שהעניינים ייראו קצת אחרת. ההקפאה, כמובן, לא משפיעה על הריבית שאת מקבלת, אלא רק מחזקת את התחייבויתך לבנק. רק דעתי, מיכאל.

ravit4

New member
אבל אם

אני מקפיאה את הכסף, אז מה עשיתי בזה? החשבון מנוהל כבר 3 חודשים וכל חודש נכנס לי סכום כסף מסויים. איך אפשר להשתמש בכסף שמוקפא? בתודה.

mluggy

New member
אבהיר את עצמי

כמובן שתלוי על כמה כסף מדובר, כמה מושקע וכמה את רוצה להשתמש. אני לא מכיר בנק שיאפשר עסקאות ב-30,000 ש"ח כשמסגרת האשראי נקבעה ל-20,000 ש"ח, או שבבנק רק 10,000 ש"ח, כך שהסכומים צריכים להיות מתואמים. בהנחה שמדובר בסכומים שכאלו (עד 100,000 ש"ח) - יש להפקיד לפחות 1.5 פעם הסכום כדי לקבל מסגרת של 100,000. הבטחונות המוקפאים (כ-60 עד 100 אלף) אכן מוקפאים, אך ממשיכים לצבור ריבית. אין טעם להשאיר את כל הכסף בעו"ש אם אין כוונה למשוך או להשתמש בכולו עוד היום. שימי לב להסדרי הגביה של חברות ונסי להשתמש בחוכמה בכסף עודף. אני בהחלט זקוק לפרטים נוספים, אם תרצי, כדי להעלות מחשבות נוספות. באשר לשאלתך: שוב, אם יש לך שימוש בכל הכסף, אין טעם לא להשקיע ולא לאפשר הקפאה. אך לרוב, העסקאות מבוצעות בכרטיס אשראי ונפרסות לתשלומים או למסגרת אשראי מסוימת. גם אם סכומי המסגרת "מוקפאים" בבנק, עדיין אפשר לנצל אותם (ולקבל ריבית, כמובן). אינני בנקאי, או יועץ השקעות, פשוט נתקלתי בבעיה דומה לזו שאת מעלה. מיכאל

nirdagan

New member
איך מקפיאים כסף? בפריזר?

אתה מתכוון לשיעבוד. אי אפשר להקפיא כסף. לכסף אין מצב צבירה.

התקשרי אלי כשיהיה לך רעיון. אני במצ

גם אני מחפשת משהו כמותך. כתבי לי ל [email protected] והזכירי שזה בעניין עסק, כי אני לא פותחת כל צייל שלא אפגע ע"י וירוסים

למעלה