מחפשת שותפה כשרונית לכתיבה משותפת של 2 סיפורי מד"ב

מחפשת שותפה כשרונית לכתיבה משותפת של 2 סיפורי מד"ב

יש עמי מלפני שנים שני נושאים , אדירים לדעתי, ורוצה מישהי שתעזור לי: א. לאסוף חומר (ז"א לעשות מחקר-רקע)על עולם המדענים ועולם הפוליטיקה ב. ליצור דמויות "שלמות", "עגולות", עם דיאלוגים.

g l o r y

New member
אני חייבת להגיד שאני מבולבלת

מה שאת אומרת בעצם הוא שיש לך שני רעיונות לסיפורים. הסיפורים הם סיפורי מד"ב ולכן דורשים מחקר רקע. עד כאן אני צודקת?
אם זה המצב, למה שמישהי אחרת תעשה לך את המחקר? סופר אמור לעשות את המחקרים שלו בעצמו. זה לא שאת לא יכולה לשאול או לבקש עזרה, אבל הרעיון שלך. זה נשמע, בכנות, כאילו את מחפשת מעין פועלת.
מניסיון, כשמישהו מביא את כל הרעיון ואחר שם רק ל"עבודה" נוצרות בעיות. את רואה את הרעיון בראש, אבל מישהו אחר יראה אותו אולי בצורה שונה, ואתם תתווכחו. מעבר לכך אחרי כמה זמן תתחילו לריב על זכויות יוצרים.
הדרך היותר טובה לעשות את מה שאת מבקשת היא שתעשי את המחקר בעצמך. אין לך את הידע הבסיסי? תמיד אפשר לפתוח דיונים כאן או לבקש עזרה מאנשי מקצוע אבל רק את יכולה לתעל את המחקר לתוך הרעיון בצורה מיטבית.
לצורך עזרה בכתיבת הדמויות עצמן- הייתי מציעה שתכתבי. טוב, לא טוב, פשוט תכתבי. אחרי שאת כותבת, את יכולה להיעזר בפורום הזה כדי למטב את הכתיבה שלך וללמוד לכתוב דיאלוגים טובים יותר. אף אחד לא יכתוב בשבילך ספר (אלא אם תשלמי לו, וגם אז זה קשה). אם את מחפשת יותר מהעזרה שמציע הפורום, מה שאת צריכה הוא קורא בטא. אדם שיש לו ניסיון בכתיבה שיקרא את הטיוטות שלך ויבצע עריכה ראשונית ויחווה דעה על מה עובד, מה לא עובד ומה צריך להוסיף לשנות או לגרוע. ביצעתי את התפקיד הזה מספר פעמים וביצעו אותו למעני מספר פעמים ואני מוצאת שזו הדרך הכי נוחה לעבוד מבחינתי. אבל בכל פתרון כזה את חייבת לכתוב לבד קודם, ולכתוב לבד את הרוב באופן כללי. באופן כללי אנשי הפורום הם נחמדים ואוהבי אדם, ויעזרו לך בדברים ספציפיים אם תבקשי, אבל אף אחד לא יכול לכתוב את הרעיון שלך יותר טוב ממך.
לצערי אני לא יכולה לנדב את עצמי לקריאת בטא כרגע, בגלל הסמסטר העמוס שלי. (אני לא אמורה להיות פה. ואם מישהו מבאי הפורום האחרים קורא את זה: אני אחזור אליכם, באמת. אני רק צריכה לסדר את הלו"ז שלי כך שיהיה לי זמן ליותר מהצצה חטופה והמוח שלי יהיה יותר מפירה מהביל של לימודים.)

למעלה