מחפשת שידרוגים לקינואה

CARA MIA

New member
מחפשת שידרוגים לקינואה../images/Emo53.gif

אנחנו מאוד אוהבים קינואה אבל מכינים תמיד הכי פשוט שיש (בדומה לאורז) וזה קצת תפל. יש למישהו רעיונות לשידרוג טעים ופשוט של קינואה?
 

לקשמי

New member
רעיון לקינואה

לפני כמה זמן יצא לי לאכול באיזה מקום תבשיל קינואה טעים במיוחד: הוספו לה ירקות כמו: ברוקולי, גזר, קישואים (ואולי עוד, אבל אני לא זוכרת
) וטופו וכל זה ברוטב סויה ודבש. יצא טעים מאוד.
 

אן8

New member
אם אתה אוהב סלטים קרים

(מתאים במיוחד כל עוד חם), אז הנה סלט קינואה ומלפפונים מתוך הספר של אורנה ואלה - 1 כוס (200 גר'') קינואה 3 כפות עלי נענע קצוצים 1/3 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים 2 מלפפונים לא קלופים כ- 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון כ- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית מלח מרתיחים מים בסיר בינוני. כשהמים רותחים מוסיפים את הקינואה ומבשלים כ- 10 דקות. הקינואה מוכנה כאשר רואים עיגול מסביב לכל גרגיר ונקודה קטנה במרכזו. מסננים ושוטפים במי ברז. מייבשים במסננת כ- 10 דקות. מעבירים לקערה ומוסיפים את עשבי התיבול. חוצים את המלפפונים לאורכם ומסלקים את הגרעינים בכפית. פורסים כל מחצית לחצאי עיגולים דקים, מוסיפים לקערה ומערבבים. מוסיפים את מיץ הלימון, השמן ומלח. מגישים קר או בטמפרטורת החדר. אפשר לשמור במקרר עד 8 שעות. לפני ההגשה טועמים ומתקנים את התיבול
 

Applebite

New member
קינואה ברוטב עגבניות זה טעים...

אני אוהבת לטגן בצל, להוסיף כרוב ורסק עגבניות ולבשל קצת, להוסיף קינואה ומים (כמה שצריך בשביל שתתרכך) ותבלינים, לבשל עד שהקינואה והכרוב מוכנים ולאכול
 

miri2204

New member
ירקות מאודים וקינואה

לאדות ירקות במחבת: כרוב, גזר, נבטים וכמובן קצת בצל. להוסיף רוטב סויה. ובמקביל להכין את הקינואה הפשוטה ( כמו אורז). ואז לערבב את הירקות והקינואה. פשוט מעדן
 

miri2204

New member
קציצות קינואה

" קציצות עדשים וקינואה זוגלובק השיקה סדרת טבע חדשה: קציצות עדשים וקינואה בתוספת צנוברים ופלפלים קלויים וקציצות עדשים וקינואה בתוספת צנוברים ופסטו. מחיר לאריזת 600 גרם: 20 שקלים. " אפשר לקחת את הרכיבים של הקציצה הזאת... ולהכין לבד בבית... נראה לי נחמד.....
 
ברגע שאהיה בסופר אבדוק

אם זה מכיל גלוטן, ובאותה הזדמנות את טבעוניות המוצר. אז מי מאיתנו שיגיע לסופר קודם, יוכל לדווח...
 

קוקישטר

New member
יש באתר הצמחונות הישראלי

באתר הנ"ל יש מתכון לקינואה הכולל אפונה ונענע. ניסיתי. זה פשוט וטעים או, אם תרצו, פשוט טעים. חוץ מזה, וזאת דעתי - ניתן וכדאי להתייחס לבישול הקינואה כמו להכנת אורז. מי שיודע להכין אורז עם כל מיני תוספות (בצל, בטטה, גזר) וכן תבלינים שונים.
 
למעלה