מחפשת שמות

פיצושקה

New member
מחפשת שמות

היי, אני מחפשת את השמות של האלים היוונים (החיוביים) הבולטים במיתולגיה היוונית. אני רוצה להעניק שמות לאיזו תחרות ואני צריכה את האלים הכי בולטים ושהותירו רושם חיובי. :) תודה!

israely1

New member
הנה

שמוח יוונים אפולו- אל הנבואה המוזיקה וכל פעם אני שומע עוד דברים עליו הרמס - הוא היה רשות הדואר של האלים ארס - אל המלחה פוסידון- אל הים זאוס - מלך האלים הרבה מלכת האלים הדס- אל השאול ארטימס- אלת הציד הבה - אלת האח והמשפחה אתינה - אלת החוכמה אפרודיטה - אלת האהבה היפיסטוס - אל הנפחים

פיצושקה

New member
איך מבטאים?

הרבה--מלכת האלים? אפשר לכתוב לי באנגלית? יש לך "תחליף" לאל השאול? אולי משהו יותר חיובי?

israely1

New member
אני אחפש את השמות באנגלית

ותחליף לאל השאול? ממממממ בטוח יש לא עוד כמה כינוים אבל לא שאני יודע...או זוכר...

באנגלית:

לפי אותו סדר: Apollo Hermes Ares Poseidon Zeus Hera Hades Artemis Hestia (הבה? מי זו הבה?) Athena Aphrodite Hephaestus

israely1

New member
טעות שלי..... התבלבלתי

בין הבה להסטיה... הבה היא אלת הנעורים או משהו כזה

0Pandemonium0

New member
הבה היא אלת הכישוף, אם אני לא טועה.

ואני לא חושב שהאדס, ארס והרה היו חיוביים כל-כך.

באותה הנשימה

אתה יכול להגיד גם שמרבית האלים האחרים הם לא חיוביים. זאוס היה בוגדני ואת מחיר בגידותיו לא הוא שילם אלא מאהבותיו, ארטמיס ואת'נה היו קנאיות, כל אחת בתחומה, הרמס היה גנב ותעלולן, וכן הלאה... משלושת האלים שהזכרת, הרה מייצגת אספקט שנחשב חיובי. אגב, תפיסת העולם שלנו שהמוות והמלחמה הם בהכרח רעים לא תואמת את תפיסות העולם הקדומות יותר, שלא רק הכירו בקיומם ואף בנחיצותם - אלא גם בשוויים.

0Pandemonium0

New member
כשמדובר באלים פאגאניים, "אנושיים",

אז באמת אפשר למצוא יתרונות וחסרונות אצל כל אחד, כי הם לא מושלמים, אבל חשבתי שאצל אלה השליליות בולטת במיוחד. הרה הייתה קנאית איומה שעשתה הרבה דברים שפלים לכל מיני נשים אחרות שקשורות לזאוס ולילדיהן. אם אני לא טועה, ארס היה אוהד מלחמות שאפילו גרם להן בחלק מהמקרים רק כדי לשעשע את עצמו. האדס היה...טוב, הוא היה הורג הרבה אנשים.

האדס? הרג?

הרה היתה האלה של הנשים הנשואות. איך אתה חושב היא היתה צריכה לקבל את זה שבעלה בוגד בה? האדס לא ממש הרג. הוא היה אל השאול. תנאטוס היה אל המוות.

0Pandemonium0

New member
טוב, אני לא מומחה...

אבל הרה עדיין נראית לי כדמות רעה. אם אני לא טועה, היא זו שזרקה את הפיסטוס מהאולימפוס, לא? והאדס...אר...טוב.

סקיפי

New member
הרה

על פי אחת הגרסאות היא זו שזרקה את הפייסטוס מהאולימפוס. כמו כן היא היתה קנאית מאוד, כן, ונקמנית - אבל זה לא הופך אותה ל"רעה". היא היתה מכובדת ונערצת מאוד, ופולחנה היה נפוץ עוד לפני התקופה ההלנית ופולחנו של זאוס. אחד מכינוייו "זאוס הריוס" (Zeus Heraios), שמשמעותו היא "זאוס, בן זוגה של הרה". הרה נקמה במי שהיא רצתה והגנה על אנשים אחרים, ורצת קשה לסווג אותה כמרושעת או טובת לב. אנוכית, כן. רוב האלים כאלה.

אור2221

New member
קשה לי למצוא משהו חיובי בהרה

לבד אולי מתמיכתה ביאסון - מתי היא תמכה במישהו שלא בגלל מניעי קנאה או שנאה? תמיד היתה האלה השנואה עלי.

למעלה