מחפשת תחום של כושר גופני

SHIRITA13

New member
מחפשת תחום של כושר גופני

שיהיה לי כיף איתו. אני פתוחה לרעיונות. הליכה בחום הזה לא כ"כ מפתה אותי. אני נורא אוהבת דברים שקשורים בגמישות, ולא באירובי. מכיון שאני מחפשת משהו לטווח ארוך, אני רוצה משהו שאוהב. מחכה לרעיונות.

אביטל +

New member
פעילות

בקשר להליכה - זה גם עניין של מתי הולכים ומה מזג האוויר היכן שאת גרה אצלי לרוב אם הולכים בשעות הערב קצת לפני השקיעה, לא חם מדי וזה בהחלט סביר מה דעתך על יוגה ?

behappy

New member
שיטת פילאטיס

מדהים!מצר הקפים,מאתגר ועוזר ליציבה. עוד-טאי צ´י, יוגה<כמו שכבר הציעו>, חדר כושר על כל מכשיריו המגוונים,ויש עוד המון..... תהני!!

SHIRITA13

New member
תודה,אבל...

אני לא יכולה ללכת לכל חוג ולהשתתף בו. מה לעשות? עם כל הנסיונות, חלקם מוצלחים, לקבל את עצמי, אני עדיין מתביישת עם ה -50-60 קילו עודפים שאני נושאת על עצמי להכנס סתם ככה לחוגים. אז אולי יש משהו שאני יכולה לעשות לבד, או במקום שאין בו קולביות.

אביטל +

New member
שיריתה

אני כל כך מבינה אותך
כשהתחלתי לרזות רציתי ללכת לחוג אירובי וויתרתי מאותה סיבה שתיארת האלטרנטיבה היא עצמאית עם ספרים או קלטות וידיאו אבל בקטע הזה אין לי המלצות יוגה זה לא משהו שכדאי לעשות לבד כי לדעתי זה מחייב הדרכה אישית

SHIRITA13

New member
אביטל, לגבי הליכה

איך אני יודעת בכמה זמן להתחיל? ובאיזה קצב? ובאיזה שעות היית ממליצה ללכת? ובאיזו תדירות (בהתחלה). שוב, נורא חשוב לי להנות מהענין ולהתיחס אליו בתור כיף ולא בתור עונש.

אביטל +

New member
וזה בדיוק היחס שצריך

לא צריך לסבול, אלא למצוא את מה שעוזר לך וטוב לך איתו בהתחלה זה תלוי רק בך ההגדרה של מאמץ היא אינדיבידואלית, אז בהתחלה אל תשווי את עצמך לאחרים אלא רק לעצמך ולנקודה שממנה התחלת ברגע שאת מרגישה שאת מתנשמת יותר מהר מהרגיל והדופק עולה,זה אומר מאמץ של הגוף (בעיקרון גם הזעה זה סימן אבל בימים חמים, גם לשבת בחוץ על הדשא יכול לגרום להזעה...) צריך להגיע לנקודה שבה הנשימה מואצת, אבל לא עד כדי כך שאת לא יכולה לדבר בכלל או שכואב לך אבל בתור התחלה אפשר להסתפק בהליכה במהירות איטית. המטרה היא למצוא קצב שבו את יכולה להתמיד לפרק זמן מסויים פשוט תלכי בקצב שגורם לך למאמץ כמו שתיארתי, או אפילו בקצב הליכה רגיל ותראי כמה זמן את יכולה להתמיד. את יכולה לקבוע לך זמן (נגיד 20 דקות ?) או מרחק מסויים כנקודת התחלה אחרי הפעם הראשונה את רואה מה קורה ומחליטה : - האם זה היה יותר מדי או קשה מדי ? - מעט מדי או קל מדי ? - מאמץ טוב שכדאי להמשיך איתו ? כל מה שאמרתי תלוי רק בך את מתחילה מנקודה מסויימת ומחליטה איך להתקדם משם מספר דברים חשובים: להקפיד הרבה לשתות במשך היום לשתות אחרי הפעילות (גם אם זה היה 10 דקות) לעשות מתיחות לשרירים אחרי הפעילות נעלים טובות + גרביים עבות

אביטל +

New member
זה תלוי

איזה הנעליים שיש לך ? רצוי שהנעליים יהיו גמישות מספיק בעיקרון נעלי ספורט רגילות יספיקו אם הן לא ישנות מדי כי אחרי תקופת שימוש מסויימת, כשנתיים בערך, הן מאבדות את האלסטיות אבל זה גם תלוי במידת השימוש אנשים שרצים באופן יומיומי מגיעים למצב שבו הם מחליפים נעליים פעמיים בשנה משהו מיוחד ? את לא צריכה להשקיע כסף עכשיו. תתחילי עם נעלי הספורט שיש לך תראי אם ההליכה בכלל מתאימה לך ואחרי זה תחליטי הלאה

SHIRITA13

New member
תודה אביטל

אני עוד צריכה לחשוב על זה. אבל אני אדווח אם כן. אז ביבינתיים

אביטל +

New member
שיריתה

האם אני מריחה התחמקות בתירוץ של "אין לי נעליים מתאימות" ?
אם ההליכה לא מתאימה לך אז אל תעשי אותה אבל בלי תירוצים וזה ממישהי שהשתמשה בעבר בכל התירוצים האפשריים לכל מיני דברים

שיריתהההה, יהיו לך חיים ארוכים....

כי חשבתי עלייך היום בגעגועים, מזמן לא ראינו אותך. ריח של התעוררות לחיים יש ממך ילדה!!! לשמוע ממך מילים עם רצון לספורט וכו´ – וואלה גדול!!! אז אביטל והבנות נתנו לך ים של רעיונות, אני סיפרתי ליעל לפני כשעה גם את סיפור של תחילת הספורט שלי. בקשר למה שכתבת לי, את לא צריכה לחשוב רחוק מדי מה את יכולה לעשות למען עצמך. מרוב לחשוב או לחשוב שזה אמור להיות צעד גדול שדורש ממך הרבה (אפילו מבחינת זמן) את לא יודעת מאיפה להתחיל. אז פעם נדמה לי כתבתי לך, שתתחילי בדברים הקטנטנים. לשבת עם חברה קרובה בכיף אצלה בבית או בגינה לחצי שעה לא יותר על כוס קפה וקצת להרגע, זאת התחלה. או להשאיר את הילדה עם בייביסיטר ופעמיים בשבוע לצאת להליכה כדי לנקות את הראש (עזבי עכשו את "הדיאטה"), ובינינו, את בלבך יודעת אילו דברים קטנים יכולים לשפר את ההרגשה שלך. תנשמי נשימה עמוקה ובערב לאחר שהילדים הולכים לישון תכנני לך את הכמה דקות המתוקות האלה שבא לך לעשות ביום למחרת. תזכרי, משהו קטן, אבל שיהיה לגמריי שלך!! (רק שלא תחשבי יותר מדי, מעודף מחשבות כמו שכתבת את לא מוצאת את עצמך)….או-קי?? וספרי איך הולך איתך… שבוע טוב וקל, דליה.

kiticat

New member
אחרי שאני הפסקתי

את הספורט אני מרגישה יותר גועלי. ומה שמונע ממני להתחיל שוב, זו הידיעה שעדין לא סיימתי עם הבגוריות. וחבר´ה זה לא תירוץ. פשוט אני מבלה ימים שלמים בלמידה. מהבוקר עד הערב. נכון ליומיים אלו- לא, אבל אחר כך שוב. ביום ראשון זה נגמר ולא רק שאני אוכל לעשות הליכה כל יום, אני אוכל לעשות את זה בשעה שאני הכי אוהבת- עם הזריחה.... בכל אופן, אני יודעת שיש לי תקופות גדושות בספורט. כי זה ממכר. חוץ מזה שאני מרגישה נהדר! פתאום- מחייכת! באמצע ההליכה. מחייכת לעבר אנשים שעוברים לידי, ובגלל הרגשה מרוממת......... אבל ראי הוזהרת- זה ממכר!

למעלה