מחפשת תחליף

מחפשת תחליף

ל"צום קל" שהרי נאמר ועיניתם נפשותיכן אז איך זה מברכים בצום קל, שיעבור בקלות, שלא תסבלו? למי יש רעיון?

לפי הפרשנות

שחז"ל נתנו לפסוק הזה, "ועיניתם את נפשותיכם" מדבר על כמה איסורים מאוד ברורים - אכילה, שתיה, רחיצה, סיכה, נעילת הסנדל ותשמיש המיטה. הם בפירוש אמרו שאוין עניין לענות את הנפש, ולא צריך ללכת לשבת בשמש במקום בצל. לכן אני נגד כל המתחכמים שמתנגדים לביטוי "צום קל" ומנסים, למשל, "צום מועיל" - שיועיל לך במטרתו לחזור בתשובה וכדומה. אגב, מישהו יודע ממתי החלו לברך ב"צום קל"? חזקה על ישראל, אם לא נביאים הם, בני נביאים, ואם הם מברכים ב"צום קל" הם יודעים מה שהם אומרים.

מחדד את השאלה שלי

"צום קל" לא מסתדר לי מישהו אמר לי היום, אחרי שהבאתי את התהיה במסגרות אחרות, "שיערב הצום לחיכך" נו באמת, והשאלה שלי נשאלה בשיא הרצינות. (כן גם אני יכולה לפעמים). העניין מציק לי בכל שנה מחדש והפעם יש את מי לשאול. האם להסתפק ב"גמר חתימה טובה" ולזנוח את הצום בדברי הברכה? או איך להתייחס לעובדה שצמים , בדברי ברכה לזולת. מרקו שלי אומר: "שתצומו עד הסוף " נראה לכם?

גנגי

New member
השאלה היא, כשהוא אומר "עד הסוף"...

למה הוא מתכוון.

מוגג

New member
"לצום עד הסוף"

נראית לי ברכה קצת סופנית וגם את צודקת ש"צום קל" זו ברכה מסתרית, ועל כן אפשר להסתפק ב"גמר חתימה טובה". אבל אפשר להוסיף "צום טוב" או "שיהיה לך אחלה כיפור, כפרה".

למעלה