מחפשת תרגילים משפרי ארגון

חצרנית

New member
מחפשת תרגילים משפרי ארגון

בגלל שנפצעתי פעם איפושהו בין הרקה למצח, אבחנו אותי לא לגמרי נכון. אין לי בעיה בחשיבה. אין לי בעיה בתכנון וארגון רק שזה יכול לקחת קצת זמן מעבר לרגיל. גרמו לי המון אכזבה ותסכולים כי שמו אותי בקטגוריות לא נכונות. קופת חולים נתנה לי ריפוי בעיסוק רק המון שנים אחרי שהיא היתה אמורה לתת לי אותו כי הייתי פעם ילדה ובגלל כל מיני קצרים בתקשורת זה לא הגיע. הייתי בטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי שהייתי חייבת ללכת אליו כי קיבלתי או אמא קיבלה בשבילי מביטוח לאומי. זה עזר לי כמו כוסות רוח ותסכל אותי. והייתי בטיפול פסיכולוגי מסוגים שונים ובסוף כבר מאסתי בחיי. אחר כך הייתי בטיפול המאוחר של קופת חוולים ואחרי שמישהו יקר לי נפטר החלטתי להפסיק עם זה. שיקולים שלי. עכשיו קרובת המשפחה היקרה ביותר שלי נפטרה, ובמילא אני לא נמצאת בשום מסגרת. עושה לי רע לחשוב שיצאתי ממסגרות נורמליות שהשתלבתי בהן כדי לקבל השלמות של שיקום וזה רק עשה לי רע לדימוי העצמי. לפתור תשבצים זה חשיבה ואין לי בעיה. לפתור סודוקו, פתרתי הרבה עד שנמאס ואני לא יודעת אם זה משפר ומה עוד משפר באופן בולט. אני לא רוצה לטחון מיים. ארגון וחוסר התייחסות לדברים שמסיחים את דעתי כמו אמא שלי ובעלה. וקצת תכנון. צריך אימון בשביל זה ואני לא יודעת במה להתאמן ואיך. תודה

שלום חצרנית

הפנייה שלך הייתה מוכרת לי - עשיתי חיפוש וראיתי שב-13 וב-20 לדצמבר 2006 נכנסת לפורום, סיפרת את הסיפור שלך, במילים קצת אחרות, אבל מספיק דומות כדי שאזכר - וגם שאלת את אותן שאלות. להזכירך, כל מי שענה לך בשרשורים ההם אמר לך שבעצם אי אפשר לתת לך מתכונים לטיפול בהתכתבות ושצריך להכיר אותך טוב טוב כדי לעזור לך. כולנו המלצנו לך ללכת לטיפול מסודר אם זה כל כך חשוב לך. כדי לא להיכנס שוב לאותם מעגלים אין סופיים, אולי ספרי לנו מה קרה לך בחצי שנה האחרונה? האם פנית לטיפול? האם עשית משהו כדי לקדם את עצמך?

חצרנית

New member
קיבלתי אחרי המון זמן מקופת חולים

ריפוי בעיסוק הייתי אז בלימודים והחלפתי את זה לריפוי לעיסוק ללימודים אבל זה לא התאים לסוג החומר והפריע . בפגישה האחרונה הפסקתי את זה כי היו לי עומסים אחרים, והרגיז אותי כל הדברים שהתעסקתי בהם שהיו פחות חשובים. זכור לי שהיא עשתה לי אבחון לעשות סלט במטבח, ולמדתי כמה דברים. אני לא הולכת לעבור עוד פעם את המסלול בשביל לקבל מסלול מסודר. למה את מחפשת אותי בהסטוריה? מה זה משנה מה ענו לי בשרשורים. שאלתי שאלה והסברתי את עצמי. אם את לא רוצה לענות, אז אל תעני וזהו.

חצרנית

New member
להכיר אותי טוב

אולי זה מזכיר הודעות קודמות. בבקשה לא לעשות חיפוש. פה ריכזתי הכל. או שהיא תמיד היא מקדימה אותי ואומרת משהו או שתמיד היא ממשיכה את קו המחשבה שלי גם אם לא הספקתי לבקר אותו ולשנות אותו. ובסוף יוצא שההחלטות שלי לא נכונות והתסכול שלי ענקי. *פסיכולוגית הרסה לי את החיים בגיל 14 כשהשתחררתי מבית חולים שיקומי אחרי פציעה, כשהיא אמרה לאמא שלי שאני צריכה לעבור שיקום פסיכולוגי ולקבל אבחון וזהו. משהו הפריע לשיחה ואמא שלי חשבה שזה הכל. לא הגיע לידי אמא שלי המכתב עם ההמלצה לשיקום בקהילה ריפוי בעיסוק, פיזיו וכו'. אולי כי עברתי אז לרופא משפחה מרופאת ילדים, אולי כי אחר כך עברנו דירה ועברתי מרפאה, ואולי כי אז הכל לא היה ממוחשב. המידע החלקי שהגיע לאמא שלי נחשב לקובע ומספיק. מאז אמא שלי חייבה אותי ללכת לטיפולים פסיכולוגיים ולעבור איבחונים וזה רק עשה לי לחץ ורגשי נחיתות להרבה שנים אחר כך כי זה קידם אותי מעט מאוד והעציב אותי הרבה. * המון דברים בסיסיים שמסבירים לילדים קטנים או שילדים קטנים קולטים בטבעיות לא מסבירים בשיקום והוא לא אפקטיבי בגלל זה. למחשבה מקורית אין הרבה מקום בשיקום, ויש הרבה לחץ והלחץ דופק הכל. יש לי בעיה שלחץ או יותר נכון מתח לא מאפשר לי לזכור, או שהוא משהה תהליכים אלה. אני אולי יותר מדי מסתמכת על בלשות אישית שמזכירה לי דברים במקום לזכור אותם ולשלוף אותם.. אני רוצה לזכור ולשלוף. אני בשלב הסודוקו שאני רושמת מה שחסר לי ואני מתקנת מה ששכחתי, אבל אני רוצה להתקדם שלב יותר ולהצליח בזמן אמת. איבחונים לא משפיעים עלי טוב. הדימוי הנמוך שהתפתח אצלי לא נותן לי לבטא את הפוטנציאל שלי. האבחונים לא מגלים את המקור לבעיה שלי ולא את הבעיה שבה חשוב לטפל. פליז תעזרי לי.

shayzed

New member
הי חצרנית

לא חזרתי אחורה לעשות חיפוש כבקשתך אבל גם אני זוכרת את הפנייה שלך מלפני כמה חודשים. אני שומעת את הקריאה שלך לעזרה ורוצה לעזור. אבל יכולה להגיד לך הן כמרפאה בעיסוק שנותנת טיפול והן כבנאדם שלפעמים זקוק לטיפול בעצמו, שאי אפשר לתת טיפול באינטרנט. חייבים להכיר אותך לאורך זמן על מנת להתאים לך בדיוק את הטיפול המתאים! אין לאף אחד רשימת טיפים ספציפים בשבילך כי את אדם שלם ומורכב. כתבתי "שיפור זיכרון" בגוגל וסתם מצטטת באופן אקראי מאחד האתרים---- "שיטת מ.ת.ת פירושו מתנה. ה- מ.ת.ת כראשי תיבות משמעותם שפור הזיכרון: מ ודעות – הצעד הראשון לשיפור הזיכרון הוא להכיר בכך כי צריך לסגל הרגלי זכירה טובים. לשם כך נחוצים עוד כמה מרכיבים באישיותנו מ וטיבציה להצליח, בלעדיה לא אעמוד בכל המטלות מ שמעות – מחקרים מלמדים כי אנו זוכרים טוב יותר את הדברים שיש להם משמעות בעינינו. מ שמעת עצמית - היכולת להנעה עצמית ולהדרכה עצמית להשגת שפור הזיכרון תהליך – אנו רוצים שינוי. אנו רוצים לשפר את זיכרוננו. אך עלינו להיות ערים לכך שמדובר בתהליך לאורך זמן. אין מעשי קסמים! השיפור מושג בעבודה קשה והתמדה. תחזוקה – שיפור הזיכרון הוא תהליך מתמשך לאורך חיינו. תהליך זה תובע את תשומת - הלב, ארגון סביבת זכירה טובה ושימוש בעזרי זיכרון. תרגול כל האמור. כל הזמן עלינו להשקיע בשיפור הזיכרון. יותר מכך, אם נתרגל את שיפור הזיכרון לאורך זמן, נתחיל גם לייצר רעיונות חדשים ומועילים להשגת מטרתנו." עד כאן הציטוט, יש עוד הרבה בהרבה אתרים. רשימת טיפים לשיפור זיכרון, תהליכי חשיבה וכד' תוכלי למצוא באלף מקומות. העניין הוא שיש עוד- את כותבת על קשיים משפחתיים, על אכזבה מן המערכת הטיפולית- שיקומית שהיית או שאת עדיין נמצאת בה. את אדם שיש לו הרבה פנים והרבה רבדים והרבה רצון להשתפר אבל מדובר בתהליך ארוך ומורכב שאי אפשר לעבור בהתכתבות. לדוגמא- מה יעזרו לך אלף תרגילים אם קרובת משפחה אהובה כל כך נפתרה או אם קשה לך עם אמא שלך ואין לך מישהו שיתמוך בך שם? או דוגמא אחרת- אולי התרגול שאת עושה כן עוזר (לא הרבה כפי שהיית רוצה, אבל בכל זאת עוזר) ומכיוון שאף אחד לא נמצא במעקב- את בכלל לא מודעת לשינוי? או אולי התרגול שאת עושה ממש לא מותאם לבעיה שלך ואז ממש חבל על הזמן..... אני חושבת שממש כדאי לך להתאמץ ולמצוא מטפל/ת טוב/ה שמראש תבררי איתו שיודע לתת גם מענה לצד המוחי אבל גם לצד הרגשי ותנסי להשאר גם אם נראה לך שלא הולך ומאד מפתה לעזוב. כי לפעמים אנחנו פוסלים מהר מדי ועוזבים מהר מדי, ואת זה אני בהחלט אומרת לך כאדם (ולא כמרפאה בעיסוק). תהליכים הם רוב הזמן איטיים ומשעממים מדי אבל חייבים להתמיד בהם אם רוצים לראות תוצאות. מאחלת לך המון המון הצלחה ושתמצאי את דרכך ואושרך בחיים!!!!

חצרנית

New member
תגובה

למה שאלף תרגילים לא יעזרו לי אם קרובת משפחה יקרה שלי נפטרה או אם קשה לי עם אמא שלי? למה אי אפשר לעזור לי לתמוך בעצמי ולמה אמא היא הבן אדם היחיד שיתמוך בי? אולי אף אחד לא מכוון אותי אז התרגול שאני עושה פחות יעיל? אולי הוא לא מספיק? אני קיבלתי אותו ממרפאה בעיסוק רק שהיא היתה יותר בכיוון של לימודים ואני מחפשת משהו יותר כללי. . איך אני יכולה למצוא מרפאה בעיסוק טובה?

נעמה 26

New member
לא להתייאש

האם מצאת כבר עזרה? אם לא, אולי אני אוכל לעזור לך, אני לא יודעת מאיזה איזור את, בהצלחה.

חצרנית

New member
תשובה

אני מאזור ת"א. אני אעבור לחיפה לחבר שלי, ושם יש מקום פרטי ריפוי בעיסוק שאני צריכה לבדוק,, וכנראה מטפל בדיוק במבה שאני צריכה. אבל אני מיואשת ועצובה.

למעלה