מחפשת תשובה

teaali

New member
מחפשת תשובה

איך זה שכל מי שאני מכירהמסתדר עם חמו וחמתו ואני לא ממש נמאס לי לשמוע אותם אני רק רואה אותם ומתעצבנת למה רק חמי וחמתי כאלה מגעילים אפילו הם כל הזמן מתערבים לי בחיים ולמה יש להם מה להגיד לי ומה לעשות ולמה הם כל כך מעצבנים ולמה כשהם באים להתארח אצלי בבית יש להם תלונות על הכוסות והצלחות וכו ולמה אני כל הזמן צריכה להתעצבן ולהתרגז ולענות להם לא יפה כשהם פותחים את הפה שלהם כשאני מדברת עם בעלי על הוריו הוא אומר לי שהוא יודע שהוריו נודניקים

ברונטית

New member
צרת רבים - נחמת טיפשים....

נכון שאת לא לבד - אבל מה זה עוזר? מתוך נסיון - אמצי את המשפט המפורסם: "אל תהיה צודק. הייה חכם"... כל עוד בעלך מסכים איתך - כל היתר באמת לא חשוב. תהיי את החכמה !!! שימי לעצמך כלל - כל אימת שאת נפגשת עם חמותך וחמך - הנידי בראשך לחיוב לכל הערה שלהם, והמשיכי לנהוג כפי שאת חושבת לנכון, (רק לא בהפגנתיות). היות ולא ניתן לחנך את כל העולם, הרי שלהתעצבן - פירושו לשלם עבור טיפשותם של אחרים ! בהצלחה.

מתולתלת

New member
הוריו נודניקים ../images/Emo35.gif

אם הוא אומר זאת את לא צריכה להתעצבן בכלל הרי הוא לצידך הם יכולים לדבר כמה שירצו אינך צריכה לשים לב אם יש לך את כל הגב מבעל ואת לא צריכה לענות להם לא יפה תעני יפה או אל תעני בכלל ובאמת את לא לבד אני לא מכירה הרבה זוגות ש"מסתתרים " אם החמות זה מאוד קשה הן מחפשות לבנים שלהם משהיא בדיוק כמו אמא שלו ואנחנו מחפשות רק להרחיק אום ממנה ונסי לחשוב רגע גם את תהיי חמה באיזה שלב מה תרצי לבך?????

סבלנות ונכונות יפתרו

חלק מהבעיות, כמו שברונטית אמרה, תהנהני בהסכמה להערותיהם, תסכימי עם דעותיהם, וכאשר הם פורשים לביתם עשי כרצונך. בסך הכל בעלך לצידך ומודע לבעיה. ואם הם מעירים על הצלחות או הכוסות, הציעי להם לקנות לך סט כראות עיניהם. את "תרויחי" מתנה (ולא משנה אם הסט לא מוצא חן בעיניך) והם ירגישו שתרמו תרומה. (ללימוד כלתם האהובה פרק בהלכות הבית) ובכלל, כל כך קל להסתדר עם חם וחמה, רק לתת להם תשומת לב המידה הראויה, והם לרגלייך כמו חמאה. ואני מדברת מתוך נסיון. ב ה צ ל ח ה

אלה_ה

New member
אם כולם היו כל כך מסתדרים עם החמות

לא היו עליה כל כך הרבה בדיחות
וברצינות-כשמתחתנים עם מישהו מקבלים בעיסקת חבילה את כל המישפוחה. פעם מישהו אמר לי שהכי טוב להתחתן עם יתום. טוב, אולי זה קצת קיצוני אבל בד"כ יש את המשפחה שלו להסתדר איתה. כי הם יהיו שם כל הזמן. כתבת שבעלך מודע לבעיה אבל מה הוא כבר יכול לעשות? אלו ההורים שלו. אז צריך לקחת נשימה עמוקה. מה שהם אומרים שיכנס מאוזן אחת ויצא מהשנייה. הם ידברו ואתם תמשיכו בשלכם..

CRAZYIT

New member
teaali

הדבר היחידי שנותר לי להגיד לך... זה תלמדי להתעלם.. כלומר שיגידו מה שהם רוצים כי אחרי הכל מי שנשאר זה את ובעלך, ואותם את לא תסבלי הרבה בבית.. אז.. תעשי כן כן אם הראש... או כמו שאחרים פה הציעו, ופשוט תמשיכי בדרך שלך... }{ שיהיה לך בהצלחה... תחזיקי מעמד...

RUT777

New member
חמי וחמותי

את לא חייבת לשתוק לא להם ולא לבעלך. זה ביתך וזכותך עליו מלאה. זכותך לנהוג בביתך כמו שאת רוצה. שוחחי עם בעלך.ואל תסתפקי בתשובתו הלקונית "אני יודע שהם נודניקים" אמרי לו בצורה הכי ישירה שהם פוגעים בך. שהם מרגיזים אותך.ושישוחח איתם על כך, שיאמר להם שהתנהגותם פוגעת בך ומכעיסה אותך. כמו שאת לא באה אליהם ומעירה הערות על הבישול על הניקיון על צורת הבית. כך גם להם אין זכות להעיר לך. בעלך צריך לתפוס איתם שיחה כנה. ואם זה לא יעזור, אני מציעה לך לשוחח איתם.הם אורחים בביתך, וככאלה אין להם שום זכות להעיר לך הערות. אל תחששי שהם "יפגעו" הרי הם פוגעים בך בלי שום חשבון. האם להם מותר ולך אסור? את לא ילדה קטנה את אדם בוגר והם חייבים לקבל אותך ככזו. בביתם שיעשו כראות עינם, בביתך שיניחו לך לנפשך. יכול להיות שהם יפגעו ויחליטו לקרר את היחסים. זה "סיכון" שאת צריכה לקחת על עצמך. אבל שלוות נפשך חשובה לא פחות.

למעלה