מחפשת תשובות -

• פותח הנושא duna
  • פורסם בתאריך

duna

New member
מחפשת תשובות - ../images/Emo27.gif

רז בן 5.5 חודשים ושוקל להערכתי כ- 6.5 קילו. הוא אוכל סימילאק טופ 1 4 ארוחות ביום בהפרש של 4 שעות בכמות של 180 2 ארוחות, ו-210 לארוחת הבוקר וגם בארוחת הלילה. לפני כשבוע התחלנו לתת ירקות, גזר+קישוא+תפוח אדמה( תחילה בנפרד ואז יחד)...אני נותנת לו בערך חצי כוס של הירקות(מחית)...כמה פעמים ביום לתת? ויכול להיות שזה סותם אותו ואז הוא אוכל פחות מהסימילאק? זה בסדר? או שלתת פחות ירקות? או שכדאי לנסות להגדיל רווחים בין ארוחות ל-5 שעות?? אני לא יודעת מה לעשות?? ועוד משהו, זה בסדר שהקקי שלו בצבע כתום(מהגזר כנראה)... ואני רואה ממש את הירק בקקי??ויוצא לו פעמיים ביום קקי בדרך כלל...זה טוב??

אוכל , כמויות וכולי

כמות של כ 200 סמ"ק לארוחה 5-6 ארוחות ביום נחשבת לכמות מצוינת. משקלו הוא לא רע, אם כי יכול היה לשקול בגילו קצת יותר. ייתכן וילד אוכל טוב אבל הוא פעיל וצורך הרבה אנרגיה. ארוחה אחת ביום של ירקות היא מספיקה, בקרוב אפשר לנסות גם פירות, שזאת תיהיה ארוחה עשירה בקלוריות. אם את חושבת שהתינוק אינו מעכל את הירקות , את לא חייבת לתת, אפשר בהחלט לעשות הפסקה של מספר שבועות ולנסות שוב לאחר מכן. רוב הילדים לא מקבלים עד גיל חצי שנה דבר מלבד חלב. אם עליתו במשקל אינה מספקת אפשר להעשיר את הארוחות ע"י דיסות 1-2 /יום. דר' מילה ברק

למעלה