מחפשת תשובות

מחפשת תשובות

אני מחפשת תשובות למספר שאלות שניתנו לי במסגרת מסוימת, אשר לא הצלחתי למצוא תשובה חד משמעית או תשובה בכלל עליהן. כל עזרה תתקבל בברכה! 1.כיצד מצטיירים האדם והאל בפרקים א´+ב´ בספר בראשית? 2.מהי אידיאת השבת על פי פרק א´ בבראשית ופרק כ´ בשמות (עשרת הדיברות)? 3.מהי האידאה שבסיפור האדם בגן עדן? 4.מהן הערה והמרמה אשר בסיפורי האדם בגן עדן ובסיפורי קין והבל? 5.כיצד מבוטא נסיונו של אברהם בסיפור העקדה (למען האמת, כלל לא הבנתי את מהות השאלה הזו!) ? 6.מהי האמת הגלויה ומהי האמת הנסתרת בסיפור יוסף ואחיו? 7.מהו העקרון שבכל אחת מהדברות אשר בלוח השני? אני באמת מודה לכל מי שיכול לעזור לי בתשובות לשאלות האלה.

nuritgranot

New member
תשובה לשאלה

שלום רב, תשובות לשאלות שלך את יכולה למצוא בספר: "התנ"ך - כף החובה" (סטימצקי-תמוז 1986) ושיחות עם חוזר בתשובה {עם חופשי - 1999)- שניהם מאת: משה גרנות. כמו-כן את יכולה לפנות לאתר "חופש" באינטרנט.

שמירה

New member
תשובה לשואלת וגם לנורית

יש ברמת גן מרכז שעוסק ביהדות ויש שם אנשים מוסמכים שיוכלו לענות לך על כל שאלה שרק תהיה לך. קוראים למרכז "מעמקים" והוא נמצא ברחוב ארלוזורוב 2. בהצלחה! ולנורית היקרה: אתר חופש יודע רק להפיץ שנאה ותו לא! הדבר היחיד שברור באתר הזה הוא הבורות המדהימה בכל הקשור ליהדות! אני בעצמי הייתי גם במרכז הזה וגם קראתי קצת באתר חופש כדי להגיע לאיזושהי אינדיקציה לגבי האמת והגעתי למסקנה שלפחות במרכז ברמת גן יש יותר תשובות מתקבלות על הדעת מאשר באתר חופש. לתשומת לבכם!

nuritgr

New member
תשובה לשמירה ולשואלת השאלות

שמירה וקואיצהאירה היקרות, כשפונים לאתר "חופש" בשאלות ספציפיות - מקבלים תמיד תשובה. זה לא כמו לגשש באתר הגדול הזה ולחפש בצורה אקראית אולי תימצא תשובה לשאלותיי. יש שם אנשים מקצועיים ביותר , שהתמחותם העיקרית היא יהדות ומקרא, ראייתם אינה מוגבלת רק בראייה הצרה של הדת, אלא בצורה מחקרית ומעמיקה ביותר, ואני מציעה לך להפנות את שאלותייך אליהם ואני משוכנעת שתקבלי תשובה עניינית. ואני יכולה להעיד שאני מדברת מידע אישי שאינו מאכזב. ושוב - אם תרצי קצת יותר להתעמק - כדאי לך להציץ בספרים של משה גרנות שכתבתי לך - הם אחלה של ספרים! לעומת זאת המרכז ברמת-גן, שהוזכר , כל כוונותיו הן להחזיר בתשובה. והתשובות שלהם יהיו מוגבלות בהתאם! - כדאי לפנות לשני המקורות ולהחליט איזו גירסה נראית לנו נכונה: הדתית או המדעית! כל טוב לכן, נורית.

שמירה

New member
לנורית

היה לי ברור שזו תהיה תגובתך. אתר חופש מפיץ רעל ושטנה לכל מה שקשור ליהדות ועושה זאת באמצעים נלוזים של כביכול "מדעי" "מקצועי" "מעמיק" ועוד מילים בסגנון שכוונתן להשפיע על הלך מחשבתו של האדם הגולש באתר! לעומת זאת המרכז ברמת גן הוא בדיוק ל א מחזיר בתשובה כפי שאת טוענת (ולזאת התכוונתי, את רוצה בכל הכוח להסית נגד כל מקום שיודע קצת יותר ממך על יהדות אז את פשוט אומרת שכוונתו "להחזיר בתשובה" - וזאת למרות שאני מוכנה להישבע שמעולם לא היית שם וגם לא שמעת על המקום הזה מימייך!). המרכז ברמת גן נותן תשובות ענייניות בלבד לכל דורש, אין שם לא כפיה דתית ולא החזרה בתשובה!! בקיצור, מאוד מרגיזות אותי הטענות שלך שהמקום ברמת גן "נותן תשובות מוגבלות". בקיצור, האמת שאין לי כל כך מה להתייחס לדברייך, רק בגלל שאת מפרסמת זאת בריש גלי ללא כל בושה!

למעלה