מחפשת 2 פסוקים

מחפשת 2 פסוקים

אחד האוסר על התבוללות והשני שהמשמעות שלו היא שכולנו ילדים של אלוהים\אללוהים הוא של כולם וכו'.

תודה ושבת שלום

תגובה

וְלֹא תִתְחַתֵּן, בָּם: בִּתְּךָ לֹא-תִתֵּן לִבְנוֹ, וּבִתּוֹ לֹא-תִקַּח לִבְנֶךָ. [דברים ז ג]
&nbsp
מופנה לעם ישראל: בָּנִים אַתֶּם, לַיהוָה אֱלֹהֵיכֶם: לֹא תִתְגֹּדְדוּ, וְלֹא-תָשִׂימוּ קָרְחָה בֵּין עֵינֵיכֶם--לָמֵת. [דברים יד א]
&nbsp

קליטו

New member
מה שזכור לי ;

נעשה אדם בצלמינו כדמותינו. ויברא ה' אלוקים את האדם

נ

נווהשאנן

Guest
אין פוסקים הלכות מפסוקים

אסור להתחתן עם גויים כי זאת מסורת ישראל שנקבעה בהלכה

נ

נווהשאנן

Guest
הסיבה

תיתן פסוקים ואחרי זה יגידו לך "אה הפסוק הה בכלל מדבר על X", אפילו מהגמרא לא פוסקים יותר,
מי שלומד תלמוד רואה מיד שפסוקים שלכאורא מדברים מפורשות על דבר אחד, נלמדים בכלל לדבר אחר,

מי זה תיתן? ומי זה יגידו לך?

שהשולחן ערוך פוסק להלכה את דברי הרמב"ם הנסמכים על הפסוק הזה , אז זו הלכה שנלמדה מפסוק. אני לא צריך שיקשיבו לי, מי שרוצה ילמד את דברי הפוסקים לאורך שרשרת הדורות מהשולחן ערוך הגמרא ועד הפסוק עצמו בתורה. מי שלא רוצה ש"יגיד" מה שרוצה ויבוא בטענות לאותם הפוסקים ש"נתנו" לו פסוקים.

נ

נווהשאנן

Guest
ואתה בטוח

שאיסור חתנות מקורו בפסוק הזה?

דברי הרמב"ם:

הלכות איסורי ביאה פרק יב
&nbsp
א ישראל שבעל גויה משאר האומות, דרך אישות, או ישראלית שנבעלה לגוי, דרך אישות--הרי אלו לוקין מן התורה, שנאמר "לא תתחתן, בם" (דברים ז,ג): אחד שבעה עממין, ואחד כל האומות באיסור זה. וכן מפורש על ידי עזרא "ואשר לא ניתן בנותינו, לעמי הארץ; ואת בנותיהם, לא ניקח לבנינו" (נחמיה י,לא). [ב] ולא אסרה תורה, אלא דרך חתנות.

למעלה