מחפשת

אחת85

New member
שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לעזור לי או להכווין אותי.
אני מחפשת אינפורמציה על דודו של סבי שנספה בשואה.
1. ידוע לנו כי בשלב מסוים שהה בארץ והייתי מעוניינת למצוא מסמכים/תיעוד לכך. היכן ניתן לחפש ולאן לפנות?
2. ידוע לנו כי הוא עסק בעריכת דין עד לאיסור ע"י הנאצים. אציין כי אין לנו שום תמונה שלו ולא ידוע לנו אפילו כיצד נראה. דבר זה מאוד חשוב לאימי והייתי רוצה לסייע לה בכך. האם לדעתכם ניתן למצוא דבר כזה? דרך מאגר של תיעוד דרכון במידה והיה קיים או דרך תמונות מטעם המוסד בו למד (לא בטוחה שאמי יודעת היכן. יודעים רק היכן עסק בפועל במקצוע) . האם קיימים והאם בכלל נשמרים עד לפרק זמן זה?
אשמח לכל טיפת מידע שיסייע.
תודה רבה מראש ושבת שלום

שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לעזור לי או להכווין אותי.
אני מחפשת אינפורמציה על דודו של סבי שנספה בשואה.
1. ידוע לנו כי בשלב מסוים שהה בארץ והייתי מעוניינת למצוא מסמכים/תיעוד לכך. היכן ניתן לחפש ולאן לפנות?
2. ידוע לנו כי הוא עסק בעריכת דין עד לאיסור ע"י הנאצים. אציין כי אין לנו שום תמונה שלו ולא ידוע לנו אפילו כיצד נראה. דבר זה מאוד חשוב לאימי והייתי רוצה לסייע לה בכך. האם לדעתכם ניתן למצוא דבר כזה? דרך מאגר של תיעוד דרכון במידה והיה קיים או דרך תמונות מטעם המוסד בו למד (לא בטוחה שאמי יודעת היכן. יודעים רק היכן עסק בפועל במקצוע) . האם קיימים והאם בכלל נשמרים עד לפרק זמן זה?
אשמח לכל טיפת מידע שיסייע.
תודה רבה מראש ושבת שלום
שלום, ותודה על השיתוף בסיפור המעניין. ללא פרטים על הדוד יהיה קשה לסייע לך - מה היה שמו? מתי נולד? היכן נולד, ומה היה מסלול נדודיו? מי היו בני משפחתו?

אחת85

New member
ראשית, תודה רבה על ההתייחסות.
שמו של הדוד הוא הנס לוי. נולד בפרנצלאו גרמניה ב 8.8.1895. ככל הידוע לנו הוא למד ב 2 אוניברסיטאות. בנוגע לתואר הראשון, לא ידוע לנו מה הוא ובנוגע לתואר השני-הוא למד משפטים והשלמה לדוקטורט. הוא עסק במקצוע והתגורר בקלווה עד שנאסר עליו לעסוק בו. בעקבות המצב ומצבו הכלכלי נאלץ לעבור לברלין ושם התגורר עם אחותו וגיסו, קטה ויוסף אליאס. מברלין הוא נלקח לאושוויץ ושם גם נספה בשנת 1943.
ככל הידוע לנו הוא הגיע בשנת 37 לארץ לפרק זמן קצר וחזר בחזרה לגרמניה.
כפי שציינתי, הייתי מעוניינת לדעת האם ניתן למצוא תיעוד בנוגע לכניסתו/יציאתו מן הארץ והאם ישנה אפשרות דרך מקור כזה או אחר לנסות ולמצוא תמונה שלו? בכל מקרה תמיד יהיה נחמד לגלות דברים נוספים ואשמח להכוונה. ישנו תכנון לטוס לגרמניה בקרוב כך שבמידה וישנם מקומות או מקורות שאפשר להיעזר בהם שם, כמובן שאשמח לשמוע לגביהם.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
ראשית, תודה רבה על ההתייחסות.
שמו של הדוד הוא הנס לוי. נולד בפרנצלאו גרמניה ב 8.8.1895. ככל הידוע לנו הוא למד ב 2 אוניברסיטאות. בנוגע לתואר הראשון, לא ידוע לנו מה הוא ובנוגע לתואר השני-הוא למד משפטים והשלמה לדוקטורט. הוא עסק במקצוע והתגורר בקלווה עד שנאסר עליו לעסוק בו. בעקבות המצב ומצבו הכלכלי נאלץ לעבור לברלין ושם התגורר עם אחותו וגיסו, קטה ויוסף אליאס. מברלין הוא נלקח לאושוויץ ושם גם נספה בשנת 1943.
ככל הידוע לנו הוא הגיע בשנת 37 לארץ לפרק זמן קצר וחזר בחזרה לגרמניה.
כפי שציינתי, הייתי מעוניינת לדעת האם ניתן למצוא תיעוד בנוגע לכניסתו/יציאתו מן הארץ והאם ישנה אפשרות דרך מקור כזה או אחר לנסות ולמצוא תמונה שלו? בכל מקרה תמיד יהיה נחמד לגלות דברים נוספים ואשמח להכוונה. ישנו תכנון לטוס לגרמניה בקרוב כך שבמידה וישנם מקומות או מקורות שאפשר להיעזר בהם שם, כמובן שאשמח לשמוע לגביהם.
לא יודע בעניין הדוד אך לי היו חיפושים דומים והצלחתי למצוא המון נתונים גם בפורום זה, גם עברתי על רשימות הנוסעים באניות שהגיעו לארץ בתקופה המדוברת, בארכיונים של העיריות בגרמניה ניתן למצוא הרבה חומר, פונים אליהם והם מחפשים ושולחים, העלות חצי יורו לדף שמצאו, כמו כן ניתן לפנות ליד ושם וגם למוזיאון השואה בארה"ב ניתן לחפש גם במיי הרטריג ובגני - פותחים שם דף שורשים למשפחה, מכניסים כמה שמות והמערכת שלהם מוצאת הצלבות - בדרך זו הצלחתי למצוא הרבה פרטים על אימי ומשפחתה שאפילו את שמה המקורי לא ידעתי נודע לי שהיו לה אחיות ואת שמות הוריה וסביה כמה דורות לאחור, תעודות לידה ונישואין, כתובות ואישורים שונים ואפילו את קיברו של סבי. מצאתי גם קרובי משפחה בארץ ובחו"ל - השקעתי בזה עשרות שעות ובלבלתי את המוח לעשרות אנשים ועכשיו אני מטפל בהצבת "אבני נגף" ליד הבתים בברלין שמהם גורשו

למעלה