מחפש אופניים חדשות

nitz12345

New member
מחפש אופניים חדשות

שלום אני רוכב XC ואפילו קצת סינגלים כאלו ורוצה להתקדם יותר ברמה... יש לי אופניי Specialized FSR XC COMP דגם 2005 ואני רוכב כשנה וחצי או שנתיים בערך XC אבל רוכב כבר איזה 3 שנים מקצועי פלוס מינוס... אני מכיר קצת טכניקות רכיבה ועדיין מתלמד ע"י בן דוד שרוכב דאונהיל כבר כמה שנים טובות.... אני רוצה עכשיו לעשות על שלי טרייד אין או למכור אותן ואני רוצה לקנות אופניים יותר טובות בשביל הדברים האלו (קצת מפרי רייד קצת מדאונהיל והרבה מ-XC) עכשיו אני חשבתי לכיוון ה-Trek Fuel EX-9 שנת 2007 או 2006 (אם יש) ... זה נראה לכם מתאים לי ע"פ מה שאמרתי לכם עליי? תודה לעוזרים
אגב אם למישהו בא להסביר לי יותר על זה אז יש לי אייסיקיו 346951310 ומסנג'ר [email protected] אז שיוסיף אותי וילמד אותי עוד יותר אפילו... תמיד טוב ללמוד עוד

noamwax

New member
תשובה

קודם כל הכתובת הנכונה לשאלתך היא פורום "אופניים". לשאלה עצמה: אני באופן אישי לא מכיר אופניים שיתמודדו באופן מוצלח עם פרי-רייד ודאון-היל ותהייה אפשרות לרכב עליהם xc בלי למות מהמשקל. אני רוצה להיות בטוח שההגדרות שלך הן נכונות- פרי-רייד/דאון היל הם שני סוגים של רכיבה מאוד אגרסיבית כאשר הפרירייד מתמקדת בדרופים עצבניים יותר והדאוןהיל ברכיבה זורמת, מאוד טכנית עם גינות סלעים, סיבובים הדוקים ודרופים מזדמנים, בד"כ נגד שעון או בשאיפה לזמן קצר והפרשי גובה גדולים (או כך לפחות אני רואה את זה כצופה מהצד בשניהם). ישנה גם רכיבת שבילים/am שמשלבת סינגלים בעלייה ובירידה בקשת רחבה של רמות טכניות ודרופים מזדמנים. אם אתה רוצה אופניים שיסחבו אותך בכבוד ב-xc וייתנו לך תוצאה טובה בפרי-רייד ובדאון-היל לדעתי אין בכלל חייה כזאת. לרכיבות כאלו אני מציע להשאיר את אופניך הישנים לצורך xc ולקנות זוג אופניים נוסף לפרי-רייד ודאון-היל. גם כאן אתה תקבל שילוב שהוא גבולי לשני הסגנונות מבחינת fr/dh אבל אפשרי. אם במקרה התכוונת לאופני שבילים/am שיש להם יכולות xc סבירות אז הייתי ממליץ לך לבדוק אופניים בתחום של 5/6 אינטש מתלה אחורי. התחום הזה תפס תאוצה בשנים האחרונות וקיים היצע רב של רוב המותגים בשוקבמסגרת זו תוכל למצוא אופניים לשני הכיוונים- האגרסיבי יותר (כולל דרופים של מטר/מטר וחצי) והרגוע יותר (שייתן לך תוצאות יותר טובות לכיוון ה- xc). באופן אישי אני רוכב xc/am עם אופני קונה קויילר שעברו מעט דיאטה ברוחב הצמיג האחורי ובטיובלס ומצליח להגיע לתוצאות משביעות רצון. נקודות התורפה של אופניים אלו לתחומים שציינתי הן פיתוח מהירות ב-xc וטיפוס סינגלים בעלייה שהוא אפשרי אבל לא אולטימטיבי. בכל מקרה בגלל שאתה לא חדש בתחום קנה יד שנייה עם לא מפחידות אותך בעיות שילדה למיניהן ואתה מספיק מבין מכאנית. בהצלחה נועם

nitz12345

New member
תודה רבה

אחי תודה רבה על העזרה... פירסמתי עכשיו את אותה הודעה גם באופניים אז אם אתה יכול ללכת לשם להסביר לי יותר על ה-am\xc הזה שדיברת עליו מקודם... תודה רבה

למעלה