מחפש אופרה קלה לעיכול

• פותח הנושא ok74
  • פורסם בתאריך

ok74

New member
מחפש אופרה קלה לעיכול ../images/Emo209.gif ../images/Emo79.gif

מי מבין האופרות הבאות הכי "קלה לעיכול" לצופה המתחיל (כלומר, אני)? המסע לריימס - רוסיני (il viaggio a Reims) כוחו של גורל - ורדי (La forza del destino) טורנדוט - פוצ'יני מאדאם באטרפליי - פוצ'יני

אני הייתי ממליצה על חליל הקסם.

אופרה יפהפיה. ראיתי את ההפקה של האופרה שנה שעברה והוקסמתי ביותר. המוסיקה מתאימה גם למתחיל. ופשוט אופרה יהפהפיה. מומלץ ביותר! לאחרונה רכשתי אותה ב-DVD. ואני מוקסמת כל פעם מחדש. אופרה מדהימה!

עפ"י רשימת האופרות

אני מניחה שאתה מתעתד לקנות כרטיס לאחת מהאופרות שיוצגו בעונה הבאה באופרה הישראלית. ובכן: את "המסע לריימס" אני לא מכירה, אבל דווקא רוסיני עשוי להיות ידידותי למאזין המתחיל. כאמור - לא מכירה ולא בטוחה. "בטרפליי" מומלצת מאד, וגם "כוחו של גורל". את "טורנדוט" אני באופן אישי פחות אוהבת, אבל זה עניין של טעם אישי. ואם כבר העונה הבאה, הייתי שוקלת דווקא לרכוש כרטיס ל"דידו ואניאס", כיוון שהבנתי שזו הולכת להיות הפקה מדהימה. חוץ מזה - עוד לא מאוחר לנסות את אחת האופרות שעוד מוצגות העונה: מחר ומחרתיים הצגות אחרונות של "אריאדנה בנקסוס" - בטוח שיש עוד כרטיסים, אם כי לא מומלץ בהכרח למאזין המתחיל
מהשבוע הבא "כך עושות כולן" - מוצרט תמיד ידידותי למתחילים, מאד התפלאתי שאין אופרה שלו בעונה הבאה. בסוף החודש "הטריטיקו" - שלוש אופרות קצרות מאת פוצ'יני שמוצגות כולן בערב אחד (כל אופרה - שעה, עם הפסקות ביניהם - קצת ארוך בסה"כ, אבל יחסית יותר קל למאזין מתחיל, מאשר להתמודד עם שעתיים רצופות של מוסיקה כמו ב"אריאדנה").

ok74

New member
../images/Emo51.gif רוב תודות לכל המשיבים ../images/Emo13.gif

../images/Emo50.gifטורנדוט

היא אופרה "קשה"ואפילו לא באופן יחסי ואינה מותאמת לאדם ההולך לאופרה או המנסה ללכת לאופרה לראשונה.לדעתי מדאם באטרפליי מתאימה ביותר,מאלו שנתת בתור דוגמא.

למעלה