מחפש אחוז הצלחה בניתוחי קיצורי קיבה

גנן

New member
מחפש אחוז הצלחה בניתוחי קיצורי קיבה

האם מישהו יודע על סמך הסיפרות בעולם ובארץ (מבקש לצרף הפניה למאמרים) מהו שיעור ההצלחה לאורך זמן (מעל שנתיים שלוש) של ניתוחי קיצורי קיבה השונים

sure16

New member
ערב טוב לגנן המחפש../images/Emo39.gif

מה הביאך הלום?..האם אתה מעוניין באינפורמציה ע"מ לשקול ניתוח כנ"ל? האם אתה מכין עבודת דוקטורט בנושא? ספר לנו על עצמך. כאן זה קבוצת תמיכה של חבר´ה כיפיים שעברו,עוברים,עברו ליד,ניתוח לקיצור או הגבלת קיבה וכל אחד יכול לתרום מניסיונו האישי ולקבל מניסיונם של אחרים... למעלה בכותרת יש "מאמרים" אתה מוזמן להכנס ולקרוא .כמו כן לדפדף אחורה בדפי הפורום ולקרוא על המתרחש פה. נתונים יבשים (מספרים,אחוזים וכו´..)לא נראה לי שתוכל לקבל. בהצלחה! שרה

אחוזי הצלחה

בתשובה של ד"ר סובחי לשאלה הזאת הוא ציין 80% הצלחה לאחר 5 שנים, כאשר הצלחה נמדדת בהורדת מחצית מהמשקל העודף. (מדובר בניתוח LAP-BAND.) כאשר ענה שוב לאותה שאלה כעבור זמן מה הוא ציין 70%. הייתי ממליצה לפנות אליו ולשאול שוב בוואלה - אבל אני פוחדת שהפעם הוא יגיד 60%... סתם - כנראה מדובר ב- 70%-80%. לגבי ניתוח SRVG - בשיחה עם רופא לקראת הניתוח הוא ציין שלניתוח זה יש הצלחה גדולה יותר מבחינת קצב הירידה וסה"כ הירידה. לא זכור לי אם הוא ציין מספרים. אבל ד"ר סובחי הזכיר פעם 30% סיכון לפתיחת קו הסיכות בניתוח זה. שלומית.

רוייקו

New member
לצער כולם לא נערכו ממש מחקרים

וסטטיסטיקות מדוייקות. גם המחקרים המעטים שיש לא מראים מה קורה אחרי 5 שנים.. אולי משום שאחרי 5 שנים הרוב עולה חזרה במישקל ?! בכל אופן, מדברים על בין 60 ל 70 אחוזי הצלחה בהורדה של 50 אחוז מהמישקל העודף במיקרה של הגבלת קיבה והצלחה של 70 ל 80 אחוזי הצלחה במיקרה של קיצור קיבה בהורדה של 70-80 אחוז מהמישקל העודף. מדובר בממוצע וגם זה לא לגמרי מדוייק. אני כל פעם דוחה בזמן את העיון בסיפריה של אונ´ ת"א על מנת לדלות מידע מירחונים ובטאונים לכירורגיה. יש מעט מאוד מאמרים העוסקים בניתוחי קיבה בעיברית והרבה מאוד באנגלית. בנוסף, יש בטאון העוסק פרופר בבריאטריה (כירורגיה של השמנת יתר) אבל מדובר במיבצע לוגיסטי ממש כדי להשיג אותו. אם אשיג אותו, אשיג המון מידע רלוונטי. ניראה מה עושים. רוייקו

gal33

New member
אני דוקא מצאתי הרבה מחקרים

כמובן בליווי מבחנים סטטיסטיים, ברשת. כמו כן, מומלץ לפנות למאגר המידע של המחקרים הרפואיים, medlab זמין בכל פקולטה לרפואה, ובטוח אפשר לגשת אליו גם דרך האינטרנט.

רוייקו

New member
גלי, אשמח לעזרתך, אם תוכלי..

אני מתכנן, כניראה היום, ישיבה מאסיבית בספריה, אבל חיפוש ברשת כבר עשיתי שתי וערב.

gal33

New member
אין לי אינטרנט לא בעב´ ולא בבית,

הכניסות שלי הן דקות גנובות... כך שקצת קשה לי לעזור לך. בזמנו הגעתי לכל המחקרים דרך חיפושי אחרי ניתוחי קיצור קיבה והגבלת קיבה ברשת עם מילות המפתח הרגילות: bariatric, lap-band; gastric bypass וכדומה. אנסה לבדוק בבית אם שמרתי חומרים שהדפסתי בזמנו ואם אמצא אפנה אותך למקורות מידע. בספריה רפואית בטוח תמצא. במיוחד בשנים האחרונות המחקר בתחום התפתח בשל היות ההשמנה גורם מרכזי לתמותה, ולאיכות חיים ירודה. יש אינטרס למצוא פתרון כדי לא להשקיע הרבה כסף בטיפול באנשים אלו. גל

sure16

New member
איזה ידע!../images/Emo2.gif../images/Emo6.gif

תגידי שלומית,מאיפה כל הידע? אני עוקבת אחריך (תיזהרי!)מזה זמן והידע פשוט יוצא מהשרוול.... עכשיו יש לנו פורום של מומחים!(ולא רק מומחה אחד...) אז פעם הבאה שיש לי שאלה אני פונה ישירות אליך! חוץ מזה כייף לקרוא את התשובות שלך!במה את מתעסקת ביום יום? שיהיה לך יום שקט!
שרה

רוייקו

New member
בראבו על השליטה, שלומית.. אם אצא

לחופשה אהיה שקט בכך שיש פה מומחים נוספים לענות לשאלות. רציתי לאמר לך מזמן כבר. במה את עוסקת באמת ?

תודה על המחמאות.

הידע הנ"ל הוא בסך הכל מתשובות של ד"ר סובחי בפורום שלו. אני עוקבת אחר הפורום עוד מהימים של IOL. אני משתדלת ללמוד ולהבין אבל לא ממש משקיעה כמו רועי, גל ואולי עוד אנשים פה בפורום. מה אני עושה? - אני הנדסאית אלקטרוניקה שכותבת תכנה... שלומית.

gal33

New member
פעם אחת הייתי טמבלה ואכלתי חרא

תרתי משמע, אז לפני שנכנסתי לענין ניתוח המעקף, ניסיתי לודא במקסימום האפשרי שהפעם איני נכנסת להרפתקה. עם הניתוח הראשון - טבעת, דווקא התנהגתי בצורה לא אחראית, האמנתי לכל מילה ששמעתי בקופת חולים והלכתי על הניתוח כאילו עוד טיפול שיניים, בצורה שגם לא ממש מאפיינת אותי, רק פשוט רציתי כבר להיות עם הפתרון ביד מפחד הסוכרת ויתר הלחץ דם שהתיישבו אצלי. אחר כך כבר לא היתה לי ברירה ורציתי להבין טוב מאוד מה מחכה לי. אז הלכתי והכנתי שיעורי בית בצורה רצינית ביותר, שאלתי הרבה שאלות, הלכתי עוד פעם לבדוק, חזרתי ושאלתי, ואני עדיין שואלת ולומדת. בהצלחה לכולנו, גל

sure16

New member
ממש לא נראה לי...

את! טמבלה?!NEVER! הרופאים מצטיירים לנו כאורים ותומים שעל פיהם ישק דבר! ומי אנחנו שנעיז לשאול!ובדברים שנשגבים מבינתיינו..... לצערינו אנו למדים (וגם הם) מניסיון שלנו,ורק ע"י תהייה וניסוי,מגיעים לדבר שהכי מתאים לנו. אני מקווה בשבילי שהגעתי בדרך קיצור לקיצור!
וגם בשבילך שהגעת לנחלה!NO MORE!

למעלה