מחפש אחר מאגר תמונות באינטרנט

blablamax

New member
מחפש אחר מאגר תמונות באינטרנט

ערב טוב, אני מעוניין לדעת האם יש באינטרנט מאגר תמונות של נספי השואה (כמו אלה שמצרפים לדפי עד). בתודה, כפיר.

לא ידוע אם יש מאגר תמונות של נספים

אבל ישנם מאגרים שונים של תמונות של השואה או הקשורות לשואה. אני הייתי קצת שותף לפרוייקט לפני 9 שנים של מוזיאון השואה בוושינגטון. מצאו לפני כ 30 שנה ארגז עם כ 2000 תמונות באושוויץ. (ליד ושם לא היה מספיק כסף לרכוש) מכון "פריץ באוור" במינכן ומוזיאון השואה בוושינטון רכשו את אוסף התמונות, המתחילו לחקור בהתחלה העתיקו את הטקסט הרשום בגב התמונה, לפי המחקרים רוב התמונות מאיזור בנדין. חלק מהתמונות של אירועים מיוחדים, בתי ספר, קבוצות ספורט, את כל התמונות סרקו למחשב, בנו תוכנה מיוחדת שאפשר לדפדף על מסך המחשב ולרשום פרטים על שדות מיוחדים של הפרטים. לפני 9 שנים התקשרו אלי נציגת המוזיאון ואמרה שהם מגיעים לארץ לפרוייקט "לתת שם לפנים" השאלתי להם כמה מחשבים. נצולי שואה ניסור לזהות בני משפחתם. אחד הסיפורים המרגשים שאחת המשפחות הצטלמה באחת האירועים של אירוסין או חתונה בבנדין (משפחת קופולוביץ) הגיעו חוקרים לאחות הכלה ששרדה את השואה, הראיון היה בירושלים, כשבוע לאחר הראיון הנצולה נפטרה. ביתה המשיכת את הפרוייקט. לאחר שצוות המוזיאון עזב את הארץ השאירו אצלי את שני ה CD ובכל מיני אירועים המשכתי להציג. היום כל התמונות מוצגות ב"סאונה" בברקנאו כתערוכה, יש גם אפשרות לרכוש אלבום זה. נדמה לי שעדיין לא מפורסם באיטרנט תמונות אלו. אני מאמין שישנם עוד פרוייקטים שמציגים וחוקרים את השואה על ידי תמונות.

ולסיום אודה לך ולמשתתפי הפורום

אם תצרפו תמונות של קרוביכם שנרצחו בשואה באלבום "לזכרם" בפורום שלנו. בבקשה תשתף אותנו אם אתה מוצא תמונות נוספות של יהודים שנרצחו בזמן השואה.

למעלה