מחפש אלגוריתם בזמן לינארי

kobi2579

New member
מחפש אלגוריתם בזמן לינארי

a+a[j]=x כש-a הוא מערך בגודל n ו: n>=j>i>=1 בתודה מראש! ואגב, יש למישהו אתר בעברית\אנגלית לפסאודו-קודים של אלגוריתמים שונים, ידועים יותר וידועים פחות? אולי ספר טוב שהוא מכיר?

yonyl

New member
אתה יכול להסביר איזה

אלגוריתם אתה צריך. לא הצלחתי להבין מהכתוב

kobi2579

New member
זה הולך ככה

יש מערך a של n מספרים שלמים ומספר שלם X. צריך להחזיר האם קיים זוג אינדקסים: n>=j>i>=1 כך ש: a+a[j]=X אני מקווה שעכשיו זה מוסבר קצת יותר טוב מההודעה המקורית... ;)

yuvalmadar

New member
נתון עוד משהו?

(למשל, אם המערך יהיה ממויין זה יהיה מאד נחמד
)

kobi2579

New member
אם אתה רוצה

תמיין... :) אבל אז זה יה מינימום nlogn... אין אפשרות לעשות זאת בזמן לינארי בתכנות דינאמי לדעתך?

vinney

Well-known member
O של 1, כמובן

יותר נמוך מזה אין. אילו הנחות? זה שאלה של שיעורי בית שלך? אולי כדאי שתברר עם המרצה אילו הנחות יש לך כדי שתמשיך משם? כי בלי לדעת כלום על המערך, לא תרד מNLOGN

kobi2579

New member
אין הנחות על המערך. מותר למיין.ו..

צריך לעשות זאת בזמן הכי נמוך שיש

vinney

Well-known member
אם המערך ממוין

אז אתה פשוט עובר עם שני מצביעים.

vinney

Well-known member
שרשור הספרים

נמצא עוד בעמוד הזה בפורום (וגם בטגליינס)

ron369

New member
אולי במקרה הערכים במערך מתפלגים

בצורה אחידה, פחות או יותר? (פשוט הבעיה הזו נשמעת לי מוכרת משיעור במבני נתונים, על טבלאות גיבוב, אני אני לא טועה)

yuvalmadar

New member
טבלאות גיבוב לא דורשות התפלגות

הן דואגות להתפלגות בעצמן באמצעות "פונקציות גיבוב אוניברסליות". אבל פועלות טוב רק במקרה הממוצע. מה שאתה חושב עליו זה מיון דלי לדעתי.
אבל כך או כך, הוא לא אמר שנתון משהו על המערך.

yonyl

New member
בלי מיון ובלי עזר כלשהו

לפי דעתי לא אפשרי ב N . הרי אין לך שום דרך להשוות את הזוגות השונים ב N פעולות.(כמו שבמיון אין אפשרות) לפי דעתי הכוונה שמותר לך פעם אחת למיין או לבנות מבנה נתונים שתומך בדרישה.ואז זה יסתדר בקלות עם מיון.

ron369

New member
אני מנסה להיזכר מה היה בשיעור ../images/Emo6.gif

והדרישה להתפלגות אקראית נשמעה מתאימה לעניין

למעלה