מחפש אנשים שמבינים בכלכלה ועסקים

• פותח הנושא carry
  • פורסם בתאריך

carry

New member
מחפש אנשים שמבינים בכלכלה ועסקים

אני בחור צעיר משוחרר מזה חצי שנה ומאד מאד מרתק אותי הנושא של עסקים, מסחר יבוא, בורסה ובכלל כיצד מאדם פשוט אפשר להפוך להיות איש עסקים מצליח. האם אני חייב ללמוד בשביל זה באוניברסיטה ולהיות בן של מליונרים או שאפשר להתחיל מאפס ואיך.

mamonako

New member
גם הנשיא קלינגטון בנאום הפרידה

שלו מהבית הלבן הדגיש את הצורך ההולך וגובר (בעולם הולך ומשתנה באופן מהיר יותר ויותר) לחינוך. לכן שלב מאוד בסיסי ומאוד הכרחי הוא ללמוד באקדמיה(אוניברסיטה או מיכללה) לקבל את התואר האקדמי ולהתחיל לעבוד כרואה חשבון,כחשב,מנהל השקעות בבנק,ברוקר,מנהל פרוייקטים,שיווק,ניהול,כספים וכולי...... קצת מזל קצת קשרים קצת פרוטקציה הרבה רצון והשמים הם הגבול. קודם כל לימודים אקדמיים(כך בידיוק הייתי ממליץ לבן שלי) גיורא

גיורא זה לא כל כך נכון

בוא נניח מקרה כזה- בחור "א" הולך לאוניברסיטה בשביל להתקבל לעבודה כשיסיים את התואר וזה לוקח בין 3-4 שנים ולאחר מכן הוא אמור לרכוש נסיון של לפחות שנתיים בשביל להשתפשף- בחור "ב" לא הלך לאוניברסיטה ועם קצת פרוטקציה(או כישורים טבעיים) התקבל לעבודה כאשר התחיל בדרג נמוך ולאט לאט התקדם ורכש נסיון בזמן שבחור "א" עדיין לומד ואת הנסיון של בחור "ב" אין לו - אז תגיד לי גיורא מה יותר חשוב היום נסיון של כמה שנים טובות ושפשוף בעסקים או תואר אקדמאי חסר נסיון ? אם אני מנהל אני לוקח את זה עם הנסיון שיודע כבר מה לעשות ויכול להתחיל מייד.

mamonako

New member
תלוי מה אינטרוול הזמן שאתה מסתכל

עליו. אדם עתיד לעבוד לפחות עד גיל 55-60 היום כשאני פוגש אדם בין 30 עם תואר אקדמי + 4-5 שנות ניסיון ואני משווה אותן לבין 30 עם 7,8 שנות ניסיון בלי תואר אקדמי הבחירה שלי קלה מאוד. אני בוחר בבעל התואר עם הניסיון. היתרון לבעל התואר רק יגדל עם השנים.זאת אומרת שבגיל 40 לבעל התואר יתרון אדיר על חסר התואר וכולי....... התואר מוסיף לאדם ערך מוסף שלא יסולה בפז. כמובן שאני מדבר על לימודים שמקנים כלים ללומד אותם.כלים העוזרים לנו בעולם מטורף שרץ קדימה בקצב מהיר ביותר. אני לא מתכוון לתעודה שקונים בכסף ושמים על הקיר. מיכל הלב לך לאקדמיה.

נכון ולא נכון

ברור שלתואר אקדמי יש ערך מוסף וזה אתה צודק אבל, בגיל 40 כבר לא מסתכלים על תארים ידידי אם אני בן 40 ואיש עסקים מצליח מאוד ובלי תואר אתה חושב שזה יזיז למישהו? ושתדע לך באוניברסיטה לא מלמדים אותך ולא נותנים לך את כל הכלים הנחוצים באמת לצאת לעולם העסקים האמיתי את הנסיון רוכשים במציאות על חי ולא תמיד מי שסיים מנהל עסקים יודע כיצד להתסכל על חוזה מאשר אחד שכבר אכל חוזים בלי אוניברסיטה, תחשוב על זה... צב

smd

New member
מסכים הניסיון מפתח ופותח אופקים...

בוקר טוב, יש המון במה שאומר גיורא ...אבל רצוי תמיד לציין כי לא בהכרח לימודיי האקדמיה מוסיפים להצלחה,אלא אם אתה שכיר ומקבל הוראות מהבוס... כשאתה מעוניין להיות בעל החברה ואין בך את הניסיוןקשריך מועטים וקשה קשה מאוד.. מניסיון אוכל לאמר שאם אין לי נסיון אקדמי ואני מצליח להתחבר בדרך כזו ו/או אחרת לכלכלן או גורם שיוסיף את החסר [רק יוסיף]אזי תהיה כאן תמונה מושלמת והעסק יצליח,כמובן שחייבים להשקיע שעות עבודה ללא מעצורים כפי שאני עושה בארבעת החודשים האחרונים. לסיכום-איש עסקים מצליח הוא אדם המקשיב לרחשי ליבו אבל ובעיקר מקשיב לפזל שחסר לו. בהצלחה.

ללמוד- כן או לא...

זו שאלה מאד סובייקטיבית. האקדמיה, בניגוד לתדמיתה (רק בגלל הנייר\התעודה) תספק לך כלים מצויינים להמשך הקריירה שלך. עם זאת, ניתן להצביע על סיפורי הצלחה רבים שקרו גם ללא הגב של השכלה אקדמית. אישית, תמיד אמליץ ללמוד, גם לצורך ההתפתחות האישית ופתיחת האופקים וגם כדרך מצויינת לקבל כלים שיכשירו אותך להתמודדות בעולם האמיתי.

nirdagan

New member
אבא עשיר זה מאוד עוזר

אבל לא הכרחי. כנ"ל לימודים באוניברסיטה. עליך להחליט איזה סוג של עסק מענין אותך, וללמוד אותו, גם ע"י עבודה כשכיר בתחום וגם ע"י התענינות "מחקרית" בכל מיני דרכים.

WRK

New member
דוגמאות ....

DISNEY, ROCKEFELLER, ONASSIS, FORD, HILTON, SPILBERG, BILL GATES, וכולי וכולי ..... העניין זה לא הלימודים אלה ללמוד דברים שימושיים !!!! וגם ביטחון עצמי. תחשבו על זה.

amramg1

New member
המלצה

קראתי לאחרונה ספר מעניין בנושא ושמו:אבא עשיר- אבא עני. יצא בהוצאת מטר אך איני זוכר את שמות המחברים. המסר העיקרי בספר שיש ללמד את הצעירים (בגיל תיכון) איך לנהוג בכסף ולנהלו ופחות חשוב ללמוד על מודלים תיאורטיים.

הרעיון שאני אציע ניתן ליישום אבל..

שלום לך CARRY הרעיון שאני אציע לך ניתן ליישום ודיי פשוט תאורטית אך מעשית הוא מעט מסורבל ברגע שאתה משתמש בשירותי עו"ד שיגן על הרעיון שלך משפטית. סביר להניח שניחנת באינטואיציה ויצירתיות גבוהה, מה שאתה צריך לעשות זה לחפש הזדמנויות עסקיות עבור חברות שכבר קיימות בשוק. לדוגמה: בחר ראשית תחום שאתה מתחבר אליו (אולי איזשהו תחביב שזורם אצלך בדם), סקור את שוק החברות שמתעסקות איתו ואת המוצרים הקיימים בשוק. בחר מוצר שזיהית אצלו פוטנציאל להתרחבות עסקית וחפש דרך מסויימת להציג זאת בפני החברות הנ"ל. לאחר שתאפיין את הפוטנציאל העסקי לדוגמה : קהל יעד חדש למוצר שיתוף פעולה אסטרטגי בין שתי חברות , הוספה מסויימת למוצר קיים וכו´.... פנה למנהלי השיווק כשהרעיון שלך כבר מוגן ע"י עורך דין (חפש חבר קרוב שהוא עורך דין והצע לו שיתוף פעולה עמך) במידה והרעיון שלך ימצא חן בעיניי מנהלי שיווק שיראו בו פוטנציאל עסקי הם כבר ידאגו לקדם את עצמם בחברה שלהם ואתה תרוויח את הכסף הנכסף ומי יודע אולי זו תהיה השתפשפות לכניסתך לעולם העסקים. דרושה הרבה יצירתיות לכך, במידה ותרצה להתייעץ, אתה יכול לפנות אליי כשזיהית מוצר ויש לך כבר חלק מהרעיון סודיות מובטחת. בברכה עינת

למעלה