מחפש את משפחת תישבי/תשבי.

TheShis

New member
מחפש את משפחת תישבי/תשבי.

שלום. אחד הענפים הפחות מפותחים בעץ המסועף של משפחתי, הוא הענף של משפחת TISHBI (במקור - קרמר). המידע היחיד שיש בידי הוא, שאחד מאבות המשפחה (שכבר נפטר) היה פרופסור ללשון העברית ככל הנראה באוניברסיטה העברית. למישהו יש קשרים טובים באוניברסיטה העברית ויכול לסייע בידי לדלות עוד מספר בדלי מידע לגבי המשפחה? תודה מראש.

האקדמיה ללשון עברית

היי! אם אותו אדם היה מוכר בתחומו, סביר שבאקדמיה ללשון עברית (שנמצאת באונ´ י-ם) יוכלו לעזור לך לקבל פרטים לגביו. הטלפון של המזכירות המדעית: 6493507-02 והם עונים לקהל (בעקרון, בענייני השפה העברית, אבל הם שמחים לענות לכל שאלה) מדי יום, בין השעות 11.00-14.00). דווח לנו, אם תהיה התקדמות, ארנון

nitzoops

New member
../images/Emo128.gifאשמח לדעת איך קרמר הפך לתישבי../images/Emo35.gif

וכמובן מאיפה הקרמרים שלך תודה, ניצן

TheShis

New member
ע"י נישואין:

ה-GG aunt שלי , ששם משפחתה היה BLUM התחתנה עם מישהו ששם משפחתו היה TISHBI ונולדו להם שני בנים: פרץ ועוד בן. הקרמרים ממשפחתי נולדו רובם ככוכלם ב-Szaniszlo שממוקמת על גבול הונגריה-רומניה בצפון מערב טרנסילווניה.

TheShis

New member
רק בערך.

המקור של משפחת בלום עפ"י מה שידוע לי הוא ב"סביבה המיידית של סאניסלו" (ציטוט מדוייק מפי המקור), כלומר, מאחד הכפרים במקור. לצערי לא עלה בידי למצוא את שם כפר המקור. מה שאני כן יודע זה שהסבתא רבא שלי מצד אמי (רבקה בלום) הייתה צלמת מאוד מפורסמת ובעלת "סטודיו" באיזור. לקוחות רבים שלה היו באיזור בודפשט ולכן היא הייתה נוסעת באופן תדיר לבירה ההונגרית, שם היה לה סטודיו בו הייתה משתמשת לפעמים. סבי סיפר לי בזמנו על עשרות רבות מאוד של תצלומים משפחתיים שכללו אפילו את הסבא והסבתא רבא שלה (קרי, של רבקה בלום) שהיו בביתו בעת ילדותו. מכל אותם עשרות תצלומים שרדו בודדים, שכן רובם היו ממוסגרים במסגרות יקרות (או כאלו שנראו יקרות) ולכן הוחרמו ע"י הגרמנים ועוזריהם. זהו אחד מה"פיספוסים" היותר גדולים של הפרוייקט שלי מבחינת התיעוד הצילומי של המשפחה, היות ולפי עדותו של סבי אני מסיק, שלו התמונות היו שורדות, הייתה בידי כעת עדות מצולמת של אבותי (שאגב, את שמם אפילו אינני יודע), שנולדו בסוף המאה ה-18.

TheShis

New member
2 דוגמאות - לפני ואחרי המלחמה:

הימנית - תמונה של רבקה בלום ופרץ קרמר (סבא רבא וסבתא רבא מצד אמי) מ-1929 (עברה ליטוש בשנות החמישים המאוחרות בשל שחיקה). השמאלית - תמונה של אברהם קרמר, מרים סולומון ושושנה קרמר (סבי, סבתי ואמי) מ-1950. כעשרים שנה של הפרש בין התמונות, אך יותר מזה, תמונה אחת מסמלת חורבן איום וכלייה, ואילו השנייה - התחלה חדשה.

דדיחתם

New member
לי גם יש בלומים במשפחה

מדובר במשפחת רבנים מהונגריה : יצחק יעקב בלום, עמרם בלום, בן-ציון בלום ועוד. היו רבנים באויפאלו, סארואש, מאד ועוד. הם צאצאי הרב עמרם (חסידא) רוזנבוים. עוד במשפחה זו היה רב בארגנטינה ושגריר ישראל באו"מ לשעבר, פרופ´ יהודה בלום. הם ענף "די" רחוק : צאצאי אחותה של סבתו של סב סבתי (שנולדה ב-1790 בערך). עדיין לא יודע עליהם הכל. גיליתי ב-FTJP מישהו שקשור למשפחה זו, מהאילן שלו למדתי מספר דברים וכמובן יש לי גם מה לתת לו. אכתוב לו בקרוב. משפחות רבנים יותר קל לחקור כי מוזכרים פעמים רבות בספרים.

למעלה