מחפש את עצמי - השתחררתי מצה"ל... עזרה

sebastian85

New member
מחפש את עצמי - השתחררתי מצה"ל... עזרה

שלום - הסיפור שלי הוא כזה. אני עוד מעט בן 22. אין שום תחום בעולם שמעניין אותי. ההתלבטות שלי היא האם לחכות עד שאמצע במה אני רוצה לעסוק ואז ללמוד/לעסוק בו גם אם זה יקח חודשים או שנים, או מצד שני להתחיל ללמוד בכל זאת מקצוע באוניברסיטה, משהו עם ביקוש כמו מחשבים או הנדסה כלשהי או משהו כזה... (אני ראלי אז אני אסתדר איתם... הבעיה שהם לא מענייינים אותי... כמו כל דבר אחר בערך...) אני מרגיש לחץ שאומר לי שאני צריך להתחיל לרכוש כבר מקצוע - כי אני צריך בשלב מסויים לממן את עצמי לבד, מצד שני אני רוצה לחפש את עצמי... עד איזה גיל אפשר למשוך? מתי זה נחשב זקן מדי להתחיל ללמוד ולרכוש מקצוע? מה ההמלצות של המובגרים ממני כאן בפורום ושל המנוסים בנושא הזה של החיפוש העצמי אל מול הלחץ להיכנס למסגרת כלכלית יציבה ומקובלת? בינתיים אגב אני עובד ומרוויח את לחמי אם זה במלצרות או בעבודות מזדמנות אחרות... ומדי פעם אני מגשש וחושב על כל מיני כיוונים...

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
תימנע מלחץ

אתה יכול לבחור מקצוע אפילו בגיל 30 ולעשות הסבה מקצועית בגיל 40. אל תבחר מקצוע בגלל לחץ כלשהו.

sebastian85

New member
תודה בן - חורין - אני חייב לוודא רק

זה באמת ככה בשוק? אתה מנסה להרגיע אותי או מספר לי את האמת? כי אמרו לי שהיום בשוק רוצים רק את הצעירים וזה מעצבן אותי! כי אני רוצה להתחיל ללמוד רק בגיל 24-25 ככה... אני צריך שנה-שנתיים או אפילו שלוש לעשות לעצמי סדר בראש ובאישיות... אז זה באמת גיל בסדר להתחיל בו?

שיר שיר1

New member
זה בסדר גמור

להתחיל לימודים בגיל 24 ו 25. רוב הסטודנטים מתחילים בגיל כזה. אל תלמד סתם משהו שלא ממש מעניין אותך, תנסה דברים, תחקור את עצמך, במשך הזמן תגלה תחומים שיותר מעניינים אותך ותחומים שפחות...

למעלה