מחפש בית לחולי "רגישות חומרים":

WhiteBear

New member
מחפש בית לחולי "רגישות חומרים":

מחפש בית לחולי "רגישות חומרים": שלום חברים - ליודעי דבר ולאלו שלא, אני כרגע מתארח בבית אחי בארה"ב. אני משאיר הודעה מתוך בקשת עזרה. הבן בן ה- 4 של אחי אובחן כאוטיסט לפני שנה וחצי. מאז הוא עבר סידרה של ניסיונות ומאמצים לעבוד איתו ולשפר את מצבו. האוטיזם של הילד בא לידי ביטוי בחוסר קשר עין, מעט התעניינות במבוגרים (עם כי יש) קושי רב בלדבר או בלרצות לדבר (הוא מצייץ במקום) מבין השלל הרב של ניסיונות, אחד הפוריים ביותר היה ההבחנה שהילד למעשה סובל מרגישות יוצאת דופן לאינספור כמיקלים. מחלה שמכונת בארצות הברית כ- MCS. (לא התואר של מיקרוסופט) כעת ההורים מחפשים בדחיפות שאין לתאר אותה, סביבה "נקייה:" להמשיך לגדל את הילד בתוכה. החיפושים דורשים מקום שיהיה נקי ככל האפשר מ: מדבירי חרקים, זיהום אוויר (מכוניות לדוגמא), עובשים, פיטריות, חומרי בנייה סינטטיים נדיפים (כמו צבע חדש של בתים). ההורים מוכנים לעבור לשם כך לכל קום בארה"ב, וגם לשקול בהעדפה חזרה לישראל. אבל רק אם סביבה כזו קיימת (מה שמאד לא בטוח). לכל מי שיש מידע בנושא, או הצעות או הכוונות או מספרי טלפון, מוזמן בכל לשון של בקשה ותודה להציע אותם. למי שאין ניסיון בנושא, אין דבר כואב יותר מילד שלא מצליח (והרבה לא מעוניין) לתקשר עם ההורה שלו. מדובר בכאב שלא ניתן לתיאור במילים. ובמעמסה קשה מאד לגידול. אני משאיר את ההודעה הזו בפורומים בהם אני מסתובב, ואני בוטח שיהיה עם מי לדבר. בברכה, טל.

אה נדכרתי בעוד משהו

אפשר אולי קיבוץ לוטן בערבה? אין הרבה זיהום אוויר והם בעקרון קיבוץ אקולוגי, כך שחלק מהבתים בנויים מחומרים טבעיים.

מוכנה לעזור, במדת האפשר, אבל,

צריכה רשימה שלמה של החומרים האלרגים של הילד... בקשר לזיהום אוויר, אבדוק באתרי איכות סביבה, אבל הרגשתי, שבהרי הנגב יכול להיות אוויר נקי, במידה, שהילד לא רגיש על החול...אם כן, אז רק בצפון אפשר לחפש מקום. אם יש לי רשימה של החומרים, אז אפשר לבנות פרוגרמה לבית - אם הם מוכנים לבנות בית במקום רחוק יחסית מאוכלוסיה צפופה...בארץ, המרחקים לא כאלה גדולים, ביחס לארצות הברית, שזה לא יהיה אפשרי.. גם, כפורום חדש, יכולים לתת עדיפות לפרויקט מיוחד כזה, כדי לעזור לילד, ולהורים...

המטיייל

New member
תיקון קל...

איזור הנגב הצפוני (בעיקר איזור בקעת ערד ובאר שבע) הם עתירי זיהום אויר. גם חלקיקי אבק וגם חומרים מזהמים מאזור גוש דן. האזורים שנחשבים ליותר נקיים הם עמוק בנגב (אבל אז יש בהחלט רמות אבק גבוהות) או רמת הגולן. לא בהכרח כ מקום גבוה הוא נקי מזיהום. ברוב המקומות בארץ ההיפך הוא הנכון (לדוגמא הכרמל, ערד, ישובי השפלה ועוד...). אזורים "נקיים" אחרים יימצאו, אני מאמין סמוך לקו החוף - כיוון האויר הוא המתאים ביותר וכל שנותר הוא לחפש מיקום שרחוק ממקורות זיהום. דוגמאות לכאלה מקומות הם הקיבוצים שצפונית לעתלית.

למעלה