מחפש גולדן לאימוץ ... גם מעורב אפשר...

מחפש גולדן לאימוץ ... גם מעורב אפשר...

אני רוצה לאמץ גולדן /נית עד גיל שנתיים ...
אני מתל אביב בית עם חצר ואני לא מוכן לשלם אפילו שקל אחד על הכלב !!!
פרטים במסר ...

זהו אימצתי כלב ענק מעורב ושילמתי רק 280 ש"ח

על חיסונים ושבב ...
הכלב מסורס אבל לא שילמתי על הסירוס ...
בבוקר התקשרתי לצער בעלי חיים והם הודיעו לי שעל מעורב אני אשלם 600 ש"ח ועל גיזעי 750 ש"ח ... זאת אומרת עוד חבורה של סוחרי כלבים !!!
עמותה אחת ביקשה ממני 550 ש"ח על כלבה בשם מינה שנמסרה למשפחה בירושליים לפני כשנתיים והם לא רוצים אותו יותר ... אם הכלב נמסר כבר זאת אומרת ששילמו עליו כבר את סל האימוצ אז למה פעם נוספת ??? (אגב הכלב אפילו לא נמצא בעמותה ...הוא עוד בבית של בעליו)
ןהתשובה המתבקשת היא שוב ... סוחרי כלבים עלובים.
ולבסוף כבר ויתרתי על האפשרות לאמץ דרך עמותה ... אבל אתמול (יום שישי) קפצנו רגע לוטרינר העירוני ליד רידינג כדי לחסן את נוני הקטנה שלנו ולשתול לה שבב ושם היה גם יום אימוץ של עמותת התכלביה העירונית תל אביב ...
כן כן חברים עמותה רצינית וכל רצונה הוא למצוא לכלב בית ולא לסחור בכלבים ... ואימצנו את ריג' כלב ענק ומדהים

בהסגר באר שבע זה עוד פחות

משלמים רק על כלבת ושבב ומקבלים את הכלב/ה אחרי עיקור/סירוס (ואם מאמצים משם גור אז כשהוא מגיע לגיל הסירוס/עיקור בחינם).

העמותות מוסרות לך כלב במחיר שהוא כחצי מכמה שהיה עולה לך לעשות את אותם הטיפולים לבד. חוץ מצב"ח ת"א, אף עמותה לא תביע צער על כך שתאמץ מהסגר כי זה יותר זול אם אתה מקבל את הכלב כבר אחרי סירוס.

klaris

New member
הכלביה העירונית תל אביב זו לא עמותה

זו קבוצה של מתנדבים (מדהימים) שעובדים מתוך ההסגר ומוציאים כלבים לאימוץ. הכסף ששילמת זה עלות שחרור הכלב מההסגר והוא הולך לעירייה, את הטיפולים הרפואיים המתנדבים מממנים מהכיס הפרטי שלהם ובעזרת עמותות באזור (כן, כן, אותן אלו שלוקחות 500-600 ש"ח לסל אימוץ ויכולות בזכותו לעזור לכלבים נוספים).

חבל שאתה לא טורח לברר דברים לפני שאתה מכפיש אנשים שמקדישים את זמנם וחייהם להצלת בע"ח במדינה שמנסה להמית כמה שיותר מהם (חוץ מצער בע"ח ת"א שמבחינם כמה שיותר מתים יותר טוב).

מזל טוב על האימוץ

לקבוע מחיר לכלב גיזעי ולמעורב זאת חוצפה !!!

זה ניצול מבייש של אנשים בעלי לב טוב !!!
אל תספרי לי כאן סיפורים על מצילי חיים כי צער בעלי חיים היא עמותה שכל מטרתה להרוויח כסף וכמה שיותר תחת ססמאות רדודות של הצלת כלבים שסובלים !!!
ושוב אני חוזר למינה הכלבה המעורבת לעמותת חבר מנסה למסור בתמורה לסל אימות ... את הסל הזה כבר קיבלתם כאש מינה נמסרה בפעם הראשונה למשפחה בירושלים אז למה את מבקשים שוב???
ולכם מתנדבי הכלביה העירונית שוב תודה לכם על הליווי הצמוד ומלא האהבה שנתתם לנו ביום שישי ותודנ לכם על המלאך שמסרתם לנו לאימוץ.
ערן.

11

klaris

New member
חבל שאתה לא טורח לקרוא את מה שאני כותבת

אין לי שום ויכוח איתך לגבי צער בע"ח ת"א (ואני מדגישה - ת"א!), מבחינתי זו לא עמותה, זה עסק כלכלי לכל דבר והיום בו המקום המשוקץ הזה יסגר יהיה יום חג לכלבי וחתולי ישראל.

בנוגע לכלבה מעמותת חבר אני ממש לא מסכימה איתך, סל האימוץ נועד גם להביע רצינות מצד המאמצים (לא אנחנו המצאנו את המשפט "מה שבא בקלות הולך בקלות"..) וגם להמשך קיום העמותה, אני מבטיחה לך שאף אחד לא מתעשר מה- 500 ש"ח המסכנים האלה והם הולכים לרווחת הכלבים - מזון וטיפולים רפואיים.

אני מבינה מהיכן אתה בא

אם תלך כמה שנים אחורה בפורום הזה (חמש+), תראה שיש הודעה דומה שלי על עמותת SOS כאן. בעוד שצער בעלי חיים ת"א הם באמת עסק לכל דבר, נתעבים עד כדי כך שהם גובים סל אימוץ מלא מעמותות שרק רוצות לקחת בחזרה כלב שהן מסרו שהתגלגל למקום הזוועתי הזה והספיק לחטוף שם פרוו, לגבי יתר העמותות אתה מאוד טועה - הגם שעל חלקן יש לי ביקורת.

נכון, סל האימוץ הוא אחיד ולא שווה לסך כל ההוצאות על הכלב. נכון, לעתים המאמץ משלם לעמותה יותר ממה שהעמותה הוציאה על הכלב, אבל לעולם לא יותר ממה שהיה משלם אם היה מבצע את כל הטיפולים הוטרינריים בעצמו, אפילו לא חצי, כך שלמאמץ זה בכל מקרה משתלם. ברוב המקרים, ההפך הוא הנכון - וההוצאות היו משמעותית יותר גדולות מסל האימוץ. על טיפולים וטרינריים שכלבים שזה עתה נאספו מהרחוב או שוחררו ממכלאה נדרשים להם לעתים קרובות מאוד - אין החזר. על אילוף וטיפול התנהגותי (שכלב שהוחזר מבית בסיכוי גבוה ידרש לו) - אין החזר. בכלל, אתה יודע, גם כלב בריא פיזית ונפשית שרק מחכה למאמצים - זקוק לאוכל, ואם הוא לא נמסר מאוד מהר - האוכל לבדו בקלות יכול לעלות על הסל אימוץ. אפילו לא הזכרתי הוצאות דלק למיניהן - שהן המון.
כאשר אתה מאמץ כלב מעמותה - רוב הסיכויים ששילמת הרבה פחות ממה שהעמותה הוציאה עליו, ובמקרה שלא - תאמין לי שלא עשית אף אחד עשיר, פשוט עזרת לעמותה להחזיק את יתר הכלבים.

having said that, אני בהחלט מעודדת לאמץ מהסגר באר שבע - היכן שמשלמים רק על כלבת+שבב+אגרה (האחרון אם אתה תושב באר שבע, אם לא אתה משלם בעיריה שלך) ועל העיקור/סירוס אתה לא משלם שקל. כן צריך לקחת בחשבון שזה כלב שמגיע ממכלאה ולא מבית אומן, כך שיודעים עליו הרבה פחות מעל כלב שנמצא באומנה של באר שבע אוהבת חיות, אבל אם אתה לוקח את זה בחשבון ומוכן וערוך להתמודדויות שזה עלול לדרוש - אני לגמרי, לגמרי, לגמרי מעודדת אימוץ מההסגר במקום מהעמותה.

goolo123

New member
אז כמה משלמים בהסגר ב"ש?200 ש"ח לכלב?

זה בוודאי לא "דמי רצינות" ראויים שיכולים גם לסנן אנשים...ומעבר לזה האם האימוצים נעשים רק ע"י מתנדבים מנוסים?או שגם הוטרינר במקום מוסר?
ואם אכן יש עוד מישהו מלבד 2-3 אנשים מנוסים זה אומר שהמסירות "קלות על ההדק" ובזה לא נעשה טוב לכלל הכלבים ..העיקר זה לא להוציא מההסגר, החשוב הוא שייצאו לבתים מחוייבים ורציניים ולא ימשיכו להתגלגל...כי מסירות לא אחראיות זו בדיוק הסיבה שאוכלוסיית הכלבים שמגיעים להסגרים לעולם לא תצומצם.

כל כלב שיוצא מההסגר בגיל מתאים

יוצא משם מסורס/מעוקרת (ואם יוצא מתחת לגיל, אז העיקור/סירוס אח"כ בחינם). אכן, גם הוטרינר במקום מוסר, ולא מסנן (את מוזמנת ללכת לריב איתו על זה, אני מבטיחה לצפות מהצד ולהביא פופקורן). לא, מה שאת מכנה "מסירות לא אחראיות" הן לא סיבה שאוכלוסיית הכלבים שמגיעים להסגרים לא מצטמצמת. הסיבה היא שנוצרים עוד ועוד כלבים שיגיעו לידיים שינטשו אותם. כאשר כל כלב מההסגר נמסר מסורס/מעוקרת, אמנם זה לא מבטיח שהוא לא יעבור בין ידיים וינטש שוב, אבל זה כן מבטיח שממנו לא יווצרו כלבים חדשים שיתגלגלו להסגרים. מי שמתעסק במסירת כלבים נטושים, גם אם הוא וטרינר עירוני ידוע לשמצה, כבר תורם להפחתת כמות האנשים שפונים להמלטות ביתיות ומטחנות גורים, דבר שמחזק את היצור.

התשלום על סל האימוץ לא נועד רק לזה.

הוא לפעמים גם בוחן את רמת המוכנות והמחויבות של המאמץ לכלב, ועד כמה הוא מוכן להעניק בשבילו.
גם אם זה נחשב לך יקר, סל האימוץ הוא בדר"כ חצי ממה שתצטרך לשלם ללא הסל.

goolo123

New member
אתה מעוות את המציאות ומתבטא בשפה שמראה

שאינך מכיר כלל את עולם המתנדבים והעמותות שמנסות באמצעים דלים ביותר לטפל בכלבים ,לעקרם ולמצוא להם בתים.
"סל אימוץ",הוא סל שכולל בדר"כ חיסון כלבת, שבב, משושה ועיקור/סירוס והוא נע סביב ה 550 ש"ח.זהו החזר עבור עלויות וטיפולים שבכל מקרה כל כלב צריך לעבור ובאופן פרטי היית משלם לפחות פי 2 אצל וטרינר פרטי.אם הכלב היה בריא כל עת שהותו בעמותה אז אולי יש איזה "רווח" של איזה 100 ש"ח מהסכום הזה..לרוב אין זה כך, תמיד יש דברים משילשולים ועד דברים יותר מורכבים..אנחנו הוצאנו לאחרונה 15000 ש"ח על כלבה וגם עליה המאמץ שילם 550 ש"ח.
אז בדר"כ לא מגיעים ל 15000 ש" אבל עדיין מגיעים להרבה יותר מ 550 ש"ח.כשאנחנו מתגלגלים מסל אימוץ אחד לשני, ומאיסוף תרומות של שקל לשקל,לקרוא לנו "סוחרי כלבים עלובים" מעיד משהו עליך יותר מאשר עלינו המתנדבים, שמשקיעים מזמנינו ומכספינו הפרטי על חשבון החיים שלנו וכל זה כדי להציל כלבים אומללים שננטשו.
בנוסף, בארץ שלנו מה שבא בחינם גם ניזרק בחינם ולכן יש משמעות של תשלום "דמי הרצינות" הללו ,וסכום זה נלקח בכל מקרה גם כשכלב מועבר מבית לבית.מאמץ שלא יודע להעריך שהוא קיבל כלב "מסודר" מבחינת חיסונים ועיקור שגם כך חוסך לו מאות שקלים הוא לא היה בית טוב ומחוייב שיגדל את הכלב וישקיע בו עד גיל שיבה טובה.
אשמח אם תחזור לכאן עוד 15 שנה יחד עם תמונות של נוני הקטנה וריג'י מטופלת כמו שצריך להיות מטופל ב"גיל הזהב"..והלוואי ואתבדה...ובכל מקרה אין כמעט יוצאים מהכלל..מי שלא רוצה לשלם סל אימוץ ומתבטא בצורה כזו שאתה התבטאת אומר כבר הכל..
שיהיה לך בהצלחה.

למעלה