אני מבינה מהיכן אתה בא
אם תלך כמה שנים אחורה בפורום הזה (חמש+), תראה שיש הודעה דומה שלי על עמותת SOS כאן. בעוד שצער בעלי חיים ת"א הם באמת עסק לכל דבר, נתעבים עד כדי כך שהם גובים סל אימוץ מלא מעמותות שרק רוצות לקחת בחזרה כלב שהן מסרו שהתגלגל למקום הזוועתי הזה והספיק לחטוף שם פרוו, לגבי יתר העמותות אתה מאוד טועה - הגם שעל חלקן יש לי ביקורת.
נכון, סל האימוץ הוא אחיד ולא שווה לסך כל ההוצאות על הכלב. נכון, לעתים המאמץ משלם לעמותה יותר ממה שהעמותה הוציאה על הכלב, אבל לעולם לא יותר ממה שהיה משלם אם היה מבצע את כל הטיפולים הוטרינריים בעצמו, אפילו לא חצי, כך שלמאמץ זה בכל מקרה משתלם. ברוב המקרים, ההפך הוא הנכון - וההוצאות היו משמעותית יותר גדולות מסל האימוץ. על טיפולים וטרינריים שכלבים שזה עתה נאספו מהרחוב או שוחררו ממכלאה נדרשים להם לעתים קרובות מאוד - אין החזר. על אילוף וטיפול התנהגותי (שכלב שהוחזר מבית בסיכוי גבוה ידרש לו) - אין החזר. בכלל, אתה יודע, גם כלב בריא פיזית ונפשית שרק מחכה למאמצים - זקוק לאוכל, ואם הוא לא נמסר מאוד מהר - האוכל לבדו בקלות יכול לעלות על הסל אימוץ. אפילו לא הזכרתי הוצאות דלק למיניהן - שהן המון.
כאשר אתה מאמץ כלב מעמותה - רוב הסיכויים ששילמת הרבה פחות ממה שהעמותה הוציאה עליו, ובמקרה שלא - תאמין לי שלא עשית אף אחד עשיר, פשוט עזרת לעמותה להחזיק את יתר הכלבים.
having said that, אני בהחלט מעודדת לאמץ מהסגר באר שבע - היכן שמשלמים רק על כלבת+שבב+אגרה (האחרון אם אתה תושב באר שבע, אם לא אתה משלם בעיריה שלך) ועל העיקור/סירוס אתה לא משלם שקל. כן צריך לקחת בחשבון שזה כלב שמגיע ממכלאה ולא מבית אומן, כך שיודעים עליו הרבה פחות מעל כלב שנמצא באומנה של באר שבע אוהבת חיות, אבל אם אתה לוקח את זה בחשבון ומוכן וערוך להתמודדויות שזה עלול לדרוש - אני לגמרי, לגמרי, לגמרי מעודדת אימוץ מההסגר במקום מהעמותה.