מחפש דוגמא של מסמך Volksdeutsch

מחפש דוגמא של מסמך Volksdeutsch

שלום רב כולם. עזרתם לי הרבה ואני נאלץ להיעזר בכם שוב. אני מחפש דוגמא של מסמך\כים או תעודות של Volksdeutsch(גרמנים שחיים מחוץ לגרמניה) מישו יכול לעזור לי?

השואבים כך קראו להם

הם תושבים ממוצא גרמני שהתיישבו בהונגריה. הם שתפו פעולה עם הנאצים וקראו לעצמם פולקסדאויץ (עם גרמני) כדי להבליט את יחוסם. זה עזר לי בזמן שברחתי מחופש במדי היטלר יוגנד, כי המבטא ההונגרי היה מקובל.

deebeebee

New member
יצחק- נשמח לשמוע פירוט

של אותה הבריחה. אגב- אני מקווה שמסרת עדות ביד ושם או במוסד של סטיבן שפילברג.

מסרתי עדות ביד ושם

כ"כ כתבתי את קורותיי בשואה בספר " נבוך בארץ" שיצא לאור ב1995 הספר כבר אזל בשוק, אבל אפשר להשאיל אותו בספריות. אני גם מתרגם עדויות של ניצולי שואה עבור יד ושם ובקי בנושא. אני מוכן לענות על שאלות ספציפיות.

lutz2

New member
יצחק וולסטר שלום,

שמי יהודה וכניצול מהשואה כתבתי לאחרונה ספר ביאוגרפי,אך את תאור מסע השורשים שלנו אתה יכול לקרא ולהיתרשם: www.e-mago.co.il/Editor/history-397.htm אשמח לקבל את תגובתך, יהודה

lutz2

New member
יצחק הנה שוב האתר

www.e-mago.co.il/Editor/articke3.php?page397&c=history

lutz2

New member
ענת אדרת חמודה

האם את מוכנה לשיפ שוב את הקעשור שלי לדף?

יהודה, אם קראת לי חמודה../images/Emo9.gif

אז עד חצי המלכות.......

lutz2

New member
יצחק יש לך את הקישור

אם תרד קצת למטה "ילד בזהות שאולה" יהודה אם קראת לי חמודה פתח שם,

ליהודה קראתי

הסיפור שלך מעניין ומרגש הוא אופיני לתקופה שלנו ולתקופת השואה. אני בעצמי חזרתי לחיפוש שורשים וגורל משפחתי רק כעבור 50 שנה כאשר הילדים התחילו להתעניין. בצורה כזאת מצאתי דוד אבוד אח של אבי, וגם חבר ילדות חבר שלו באה"ב קרא עליו בספר שלי והוא אמר לו להתקשר אלי. החבר שלי גר בירושלים. היום אני מתרגם עדויות של ניצולי שואה עבור יד ושם ואני מקווה למצוא פתאום עדות על גורל אבי שנעלם ברוסיה. אני מקווה שגם אתה תמצא את מבוקשתך. בברכה יצחק

masorti

New member
כל הפולנים ממוצא גרמני לפני 1939...

נקראו פולקסדויטשה.

למעלה