מחפש דירה מותאמת לנכה

DemolitionMan

New member
מחפש דירה מותאמת לנכה

אני נכה 100% מרותק לכסא גלגלים. בעלת הדירה הודיעה לי שאני צריך לפנות את הדירה. לכן, אני מחפש דירה להשכרה מותאמת לנכה באיזור המרכז.

DemolitionMan

יש בפורום לוח. אם תשלח את הפרטים בהם אתה מעוניין,סביבה, גודל הדירה וכ"ו, אוכל להעלות ללוח. השאר אי מייל לתגובה.

וגם

תתקשר למילבת בתל השומר יש לנו לוח מודעות של ציוד יד שניה ומספר (לא רב) של דירות המותאמות לנכים. 5303739 03 טל פורום ריפוי בעיסוק

למה לא תנסה את הדיור הציבורי?../images/Emo82.gif

מנסיון: שווה לפנות למשרד השיכון ולבדוק את זכאותך לדיור ציבורי (עמידר, עמיגור, משכנות, חלמיש ועוד...)ובכלל - באם תתפשר קצת לגבי המיקום(כמוני) תקבל אחלה דירת קרקע שמשרד הבריאות ישתתף במימון השיפוץ והתאמתה לצרכיך! (אני המתנתי בסה"כ כמה חודשים וברוך השם לפני שבוע חתמתי חוזה בעמיגור!)

לקבלת ../images/Emo82.gif פעלתי כך:

פניתי למשרד השיכון מחלקת איכלוס - ומאחר וכרגע אין לנו בית בבעלותנו (סיפור ארוך...) הופניתי לבנק למשכנתאות לפתיחת תיק לקבלת זכאות. צירפתי יחד עם כל החומר מכתב מפורט לוועדה עליונה (וועדת חריגים) בו הסברתי את הנסיבות ומהות הנכות שלנו - (שנינו נכים 100% אך בעלי גם רתוק לכסא גלגלים) וציינתי מפורשות כי אנחנו מוכנים לקבל בית בכל מקום אליו יפנו אותנו ובתנאי שבמקום או בקרבתו יהיה מרכז רפואי בו בעלי יוכל לקבל טיפול במקרה חרום - וכמובן שיהיה סניף של קופת החולים בה אנו חברים - (חוק בריאות ממלכתי ממש לא מתאים לנכים ברמתנו והנושא עצמו "שווה" דיון בפני עצמו!). עברנו תהליך רגיל וועדה עליונה כצפוי וכמו כן וועדה רפואית לאישור המסמכים הרפואיים וההמלצה לקומת קרקע, קיבלנו ארבעה ישובים לבחור מהם אחד, בחרנו, המתנו יפה כמה חודשים עד שהתפנתה דירה הולמת (דו משפחתי צמוד קרקע ללא מדרגות) וכפי שציינתי לפני שבוע חתמנו חוזה עם עמיגור ובשבוע הבא מתחילים לשפץ את הבית ולהתאימו לכסא גלגלים. כמובן שזה לא ירושליים או תל-אביב אך קרוב מספיק למרכז ובמצבנו המיוחד - זה מספק בהחלט ואנו אסירי תודה. לציין כי לרגע לא נזקקתי להרמת קול או "להפוך" שולחן. הכל נעשה באדיבות להפתעתי הרבה ופשוט השתמשתי בכל המידע על הזכויות שלנו ששאבתי מהאינטרנט - אתרי שיל, עמיגור, עמידר, משרד השיכון ועוד. הסעיף הוא: תושבים וותיקים נכים חסרי דיור. זהו בערך - מקווה שעזרתי במשהו.

Avy Sloma

New member
נעמי פעלת נכון

שתכנסו את ובעלך בשעה טובה למענכם, הזמיני את כולם לחנוכת הבית.. אני מעריך שיהיה זה בעוד חודש וחצי... אבי. מאחל לכם רק טוב. אבי

maruan

New member
מזל טוב אלף ברכות לרגל קבלת הבית

מאחל לכם בשעה טוב ושיביא לכם את המזל הבית החדש ועוד פעם מזל טוב בקרוב אצלי ואצל כול אחד שזקוק לדיור מתאים לנכה או לא נכה ושתגשימו את כול חלומותיכם אינשאללה בע"ה אמן כן יהי רצון שבת שלום ושבוע טוב ומתוק כמו דבש לכולכם בכבוד רב ובאהבה ובהערצה ובאהדה מרואן\צד"ל אוהב ישראל לנצח ולעד

לי אישרו רק 600 שח סיוע בשכר דירה

ומבחינתם אני כולה לשכוח מעוד וזה ממש לא נראה לי העסק הזה כי הם מצפים שאנע אזדקן אצל ההורים שלי וגם זה לא נראה לי,האם אין לי זכויות שבעזרתן אני יכולה לקבל סיוע קצת יותר מעשי?הנכות שלי לא בולטת לעין היא על בעיות שיכליות,ועיוותים בגב וברגלים(אבל אני מוכרת כמאה אחוז ומקבלת קיצבה). שלכם חנה גונן

חנה גונן

חנה, צודקת, כדי לממש את שאת זכאית, מציעה לך להתקשר ל - ש.י.ל. שירות יעוץ לאזרח או לאחד הארגונים הגדולים לקבלת סיוע משפטי חינם של לשכת עורכי הדין. לדאבוני רק בעזרת עורכי דין ניתן היום למצות את הזכויות על פי חוק. בהצלחה. ולא לוותר.

למעלה