מחפש דעה/עצה לגבי התנדבות בצה"ל/שירות לאומי

yotka

New member
מחפש דעה/עצה לגבי התנדבות בצה"ל/שירות לאומי

היי :) אני בן 18 וחצי וקיבלתי פטור (יחסית מזמן) מצה"ל. אז הלכתי לשירות לאומי ומה שקרה שניצלו אותי ממש במקום עבודה, היה חוסר תקשורת וכשיצאתי משם גילו שיש לי עוד בעיה שלא היתה מאובחנת (ובגלל חוסר ידיעת הקשיים שלי - נכשלתי). בכל מקרה אין לי בעיות פיזיות, ואין לי מחלת נפש כלשהי או איזשהם התקפים/ניתוק מהמציאות.

עכשיו אני שמתי לעצמי מטרה בחיים שאני צריך עד גיל 21 להתחיל או: שירות בהתנדבות או שירות לאומי. למה? כי זה מאוד חשוב לי לתרום למדינה, ובעיקר, חשוב לי להיות כמו כולם ולהוכיח את עצמי שאני יכול. בינתיים אני מצאתי איפשהו כנראה לגור לעבוד בקרוב.... אחרי שאני אשתפר שם אני אעשה את התרומה. עכשיו שאלה. אני מאוד רוצה להתנדב בצבא אבל מה, שמעתי שזה פשוט חרא תנאים למתנדבים. הכסף זה הדבר האחרון שמעניין אותי, אבל מתנדבים לא מבוטחים, תוקעים אותך בתפקיד בלי לשאול אותך (ולא תפקיד טוב... ), בקיצר אין התחשבות בכלל. עכשיו האם כדאי לי להתנדב בעתיד לצבא או להמשיך בשירות לאומי? מישהו יודע מה יותר טוב? שוב, ברור שאני מעדיף צבא אבל אם זה עד כדי כך גרוע כמו ששמעתי אז אאלץ לוותר :\

noboya

New member
תנאים גרועים? לא ממש.

אני לא עשיתי שירות לאומי ככה שאני לא יכול לדעת את ההבדלים בדיוק.
אני כרגע מתנדב בצבא (לא יכול להגיד פה איפה).
התנאים בצבא משתנים מאוד ממקום למקום, במקום אחד יראו אותך כאחד שנמצא מחוץ לתקן (וכזה תהיה באמת) ויתנו לך קצת עבודה מכל אחד, וכל אחד יחשוב שהוא יכול לתת לך את העבודה שלו כשהוא קצת עסוק בלי שיהיה אכפת לו כמה אתה כבר עסוק.
לעומת זאת יש מקומות (כמו שאני משרת בו) שרואים אותך כמו שאתה באמת - אדם מדהים שעושה הרבה מעבר למה שמצופה ממנו, ויתייחסו אליך בהתאם.
לגבי התפקיד - כאן יש בעיה, חסרים הרבה אנשים לתא מתנדבים (אתה מוזמן להתנדב לשם! צריך מאוד!) ככה שרוב המתנדבים מחפשים בעצמם לאן הם רוצים להתגייס, אם הם מוצאים תפקיד שמעניין אותם הם הולכים עצמאית (אין החזרי נסיעה מהצבא, ולא כדאי לצפות לכאלה) קובעים ראיונות עבודה לבד ועובדים ישירות מול היחידות.
זה אומר שאתה יכול לבחור לאן להתגייס ב-100% כי אם אתה מצאת יחידה שהם רוצים אותך ואתה רוצה אותם הם יכולים די בקלות למשוך אותך אליהם.
דבר נוסף שראוי לציון הוא שתהליך אישור הגיוס למתנדב הוא ארוך ונע בין חודשיים לשנה וחצי, תלוי בבעיה ובקשרים שלך עם תא מתנדבים.
ושוב, אני מצאתי מקום עם אחלה תנאים שאני קבעתי מראש את הפרמטרים שלו ובחרתי בו בעצמי לאחר כמה מקומות קודמים שבהם לא התאמתי/לא התלהבתי מהיחס.
מאחל לך בהצלחה בדרכך, בלי קשר למה שתבחר.
יום טוב!

hillator

New member
מאיפה השטויות האלו?

1. מתנדב משובץ רץ בהתקם למצבו הגופני\הנפשי.
2. הרבה תפקידים פתוחים למתנדבים.
3. בטח שיש ביטוח.. זה כבר עניין בחוג.
4. לא יודעת מה עדיף זה כבר תלוי בבן אדם
הבעיה היא שהליך ההתנדבות לוקח פרק זמן של בערך חצי שנה
בברכה

AngeL108

New member
ממליצה ממש

אני אישית הולכת לעשות בצבא את אחד הדברים שאני הכי אוהבת, וגם אם יש תחום שמעניין אותך אתה יכול באמת לנסות להגיע ליחידה עצמה ולהגיע לתפקיד משמעותי שמעניין אותך, שרוב הסיכויים שלחיילים שלא מתנדבים יהיה קשה להגיע אליו, בגלל שהם תופסים תקן מלא
בכל מקרה בהצלחה במה שתבחר:)

למעלה