מחפש דרך פשוטה להכין המבורגר טעים

  • פותח הנושא Luxa
  • פורסם בתאריך

Luxa

New member
מחפש דרך פשוטה להכין המבורגר טעים

אני כרגע על דיאטה שכוללת הרבה בשר אדום כחלק מהתפריט היומיומי שלי והחלטתי שאם אני כבר נהנה אז אני אהנה עד הסוף. אז, אני אשמח לכל טיפ על איך להוציא את המקסימום מהמבורגר מוכן ידנית מבשר טחון (צלעות). תודה מראש
 

צלשף

New member
מתכון להמבורגר

2 ק'ג בשר טחון צלעות יספקו את השכורה 2 בצלים 1 כפית אבקת מרק עוף 1 כפית מלח 4\1 כפית פלפל שחור 1 כוס מים קרים אופן ההכנה; לטחון את הבשר והבצל להוסיף את שאר המצרכים לערבב כ-5 דקות להכניס למקרר למשך שעה לאחר מכן בעזרת רינג לדחוס את הבשר לתוכו ולשטח להסיר את הרינג ובעזרת תרבד להניח על המגל או מחבת יש אפשרות להקפיא על גבי מגש ולאחר מכן לסדר באריזה ולהקפיא
 

danbaratz

New member
ועוד אחד

בשר טחון (אין חשיבות לחלק ממנו הבשר, העיקר שיהיה מספיק שמן, במקרה שלך אין מה לדאוג) בצל קצוץ שתי שיני שום קצוצות גם הן טימין טרי קצוץ פלפל מלח ומעט אגוז מוסקט חמאה במחבת קרה שמים את החמאה והבצל ומאדים אותו טוב על אש קטנה, כשהבצל שקוף מוסיפים את השום, פלפל שחור, אגוז מוסקט וטימין ממשיכים בטיגון שתי דקות שהתבלינים יפתחו. מורידים מהאש ומקררים מעט (עשר דקות). שמים בקערה את הבשר והבצל ומערבבים בידיים טוב טוב מוסיפים מעט מלח וממשיכים לערבב. יוצרים קציצות שטוחות ועגולות (אפשר עם רינג) העיקר שיהיו שני סנטימטר עובי לפחות. על מחבת חמה מאוד לצלות לפי דרגת עשייה הרצוייה. בתאבון
 

milch

New member
המבורגר אמיתי מבינים מבשר בלבד

התוספות הופכות אותו לקבב או קציצה. לא טוחנים אלא קוצצים גס, טחינה גסה לא תחשב למילה גסה. תערובת מומלצת: אנטרקוט + סינטה + שייטל בחלקים שווים. לישה טובה (אולי מעט מאד מים) תגרום לחלבונים להדביק את הבשר.
 

Godu

New member
לדעתי אין שום סיבה להשתמש בכזה בשר יקר

קח נתחים שעולים חצי מחיר ופחות ותוסיף שומן כבש ויצא בדיוק אותו דבר. רק קח בשר טרי. נתחי הפרימיום רכים מספיק בשביל לההפך לסטייקים ופשוט חבל לטחון אותם.
 

milch

New member
ביקשו המבורגר טעים

אני לא שאלתי את השאלה. אישית לעולם לא אכניס שומן כבש להמבורגר, זה בניגוד לעקרונותי לשמירה על מקוריות, וכמובן מעדיף לקצוץ גס ולא לטחון. טחינה סוחטת את הבשר במידה מסוימת.
 

Godu

New member
מסכים לגבי ה"לקצוץ" אבל לא לגבי הנתח

ראשית לגבי השומן כבש, אתה רוצה בשר בקר נקי, סבבה, מבין אותך, גם לי בא לפעמים. לגבי הנתח, הייחוד של נתחי הפרימיום שאותם ציינת הוא שהם רכים אחרי צליה כיוון שהם באים מחלקים של הפרה שלא נעים (הגב), ברגע שאתה טוחן או קוצץ את הנתח אין לזה משמעות. אם כבר הייתי קונה נתח מיוחד לקצוץ הייתי קונה משהו עם טעם עז ובשר עשיר בשומן כמו פלדה. רוצה לקנות בשר ב120 שקל לקילו ואז לקצוץ אותו ? זכותך, כסף שלך. אגב, גם אני הייתי עושה את זה פעם. מבקש מהקצב לפרוס לי אנטריקוט ואז מנחה אותו להכניס למטחנה (פעם אחת, גס) וכל פעם מחדש הוא היה אומר לי שאני סתם מבזבז לו אנטריקוטים.
 

milch

New member
אני לא מבין מה פשר סדרת החינוך

אתה שוב מתעלם מן העובדה שלא שאלתי כלום את אף אחד (הפעם), בסה"כ עניתי לשאלה על המבורגר טעים. לא נסיתי לחנך אף אחד.
 

milch

New member
../images/Emo140.gifתודה

עכשיו נשאר לך לראות את הגבינות שאני עושה
 

אילנית12

New member
../images/Emo3.gif מתכון להמבורגר ביתי

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1576923 החומרים: 500 גר` סינטה מיושנת טחונה בינוני בצל מטוגן בקוביות קטנות במעט שמן (למי שלא שם שומן כבש) 1/2 כפית כוסברה טחונה 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי מעט מלח מעט מים קרים לשים את התערובת עם המים הקרים ושומרים במקרר (יום קודם) עד להכנה צרים קציצות בידיים משומנות מחממים מחבת פסים כבדה עם מעט מאוד שמן מפזרים על המחבת מעט פלפל שחור גרוס טרי וצורבים את הקציצות משני הצדדים. הערות נירה: 1. אפשר גם להכין את הקציצות האלה באותו יום, אבל אז צריך להוסיף ביצה כדי שיהיה מה שיאחה את הבשר ופירורי לחם. כשמשהים במקרר החומרים מתאחים לבד. 2. מכיוון שאני לא מכניסה לבשר שומן כבש (מטעמים דיאטתיים), אני מסתפקת בבצל המטוגן עם השמן שבו טוגן. 3. מגישים בלחמניות כשמעליהן מוסיפים מה שאוהבים, עגבנייה, בצל, וקצת עלים הערות אילנית: שמתי בשר טחון רגיל +,שומן כבש,בצל מגורד וסחוט מנוזלים+שן שום מגורדת. הכנתי את העיסה יום לפני, טיפ:משטח העבודה שלי ברידוד ההמבורגר היה:ניר אפיה. החומרים מדוייקים,יוצא ממש כמו בבורגראנץ`,יאמי מקור המתכון: חברתי : נירהמ1 הכנה ותמונה:אילנית12 בלוג מתכונים תפוז
 

milch

New member
זה לא המבורגר, זאת קציצה

המבורגר עשוי מבשר בלבד, התוספות הופכות אותו לקציצה.
 

אילנית12

New member
איזה תוספות ראית? יש שם תבלינים בלבד

ובצל רק למי שלא שם שומן. בקציצות מוסיפים מרכיבים אחרים שבת שלום
 
למעלה