מחפש הגדרה מקצועית להשתלת מידע בתודעה

שאומרים לך משהו שוב ושוב ושוב, ובכל מיני דרכים שונות - עד שאתה מתחיל להאמין בו .
סתם לדוגמא מראים לך דף בשחור לבן, כזה שיצא ממכונת צילום, לא ממש חד, ובו יש טקסט כגון: " הינה, הזאב הרע ! "
ובצמוד לטקסט יש קובייה קטנה ומפוקסלת , שאמורה להיות תמונה. ואומרים לך הינה : כתוב פה שאתה הזאב הרע ליד התמונה שלך עם כיפה האדומה.
עכשיו, אתה לא בטוח שזו התמונה שלך שמה, הקטנה והמפוקסלת, אולי כן ואולי לא.
ואתה גם יודע שאתה לא זאב ובטח שלא רע. או שבעצם אתה כבר לא בטוח גם בזה..
ואז מביאים לך דף אחר, שבו יש תמונה גדולה ברורה וציבעונית - שלך עם כיפה אדומה, שאתה בוודאי מזהה .
ואומרים לך הינה, שני התמונות זהות, ובשתיהן אתה עם כיפה אדומה
ואז אתה מניח שכנראה הם יודעים מה שהם מדברים, ואולי זו באמת תמונה שלך שמה, הקוביה הקטנה והמפוקסלת,
שפשוט אני לא מצליח לזהות כי היא קטנה ומפוקסלת, אבל לולא הייתה קטנה ומפוקסלת בוודאי הייתי מזהה בה את עצמי.
ואתה חושב לעצמך, טוב מה זה משנה, אולי זה אני ואולי לא, ואולי לקחו את התמונה הגדולה והקטינו אותה כ"כ עד שהיתפקסלה לה, או להיפך לקחו את הקוביה המפוקסלת והגדילו עד שנהייתה גדולה צבעונית ויפה וברורה.
ואז בכל פעם ששואלים אותך על התמונה שלך, הקטנה והמפוקסלת אתה בעצם חושב על התמונה הגדולה והצבעונית שאתה מכיר...
וכששואלים אותך על התמונה הגדולה והצבעונית אתה חושב על הקוביה הקטנה והמפוקסלת
או שבעצם אתה כבר לא יודע לאיזו תמונה מתכוונים כששואלים על התמונה שלך עם כיפה אדומה..
וכשאתה משיב, לא בטוחים על איזו תמונה אתה משיב...
-
אז האם יש שם מקצועי לדבר הזה ?
-
תמונה להמחשה :)

קבצים מצורפים

• כיפה והזאב.jpg
    כיפה והזאב.jpg
    KB 109.5 · צפיות: 1
למעלה