מחפש הוסטל שיקומי כוללני

מחפש הוסטל שיקומי כוללני

אני מחפש הוסטל שיקומי עבור נפגעי נפש. מקום שנותן תמיכה כוללת: טיפול פסיכיאטרי, מפעל מוגן ותעסוקה נתמכת וכמובן הכי חושב בשבילי מטפלים פסיכולוגים המוסמכים בפסיכותרפיה. חשוב לי גם שאוכלוסיית המשתקמים תהיה ברמה קוגניטיבית גבוהה ועם פוטנציאל שיקומי. מצאתי לא מעט הוסטלים אך כאלו שמעניקים גם שיחות בפסיכותרפיה טרם מצאתי. האם מישהו ממכם מכיר או יכול להמליץ לי על מקום שכזה? אני זקוק למסגרת שיקומית אינטנסיבית שנעים להיות בה. אך קשה נורא למצוא ואני לא יודע עם מי אפשר להתייעץ בנושא זה?

KFIRB

New member
איפה אתה רוצה להשתקם?

למה פסיכולוגים? ולמה פסיכותרפיה?, מערכת השיקום היא מערכת משקמת לא מערכת מטפלת.

מה הכוונה באוכלוסיה ברמה קוגניטיבית גבוהה ופוטנציאל שיקומי, איך זה קשור למסע ההחלמה האישי שלך?

כיצד טיפול ייסע לך בתהליך ההחלמה?

בן כמה אתה ?

מה קבעה ועדת ס"ש?

מה המטרות שלך?

מה רע בעו"ס? (בכ"ז הגעת לפורום עו"ס).

יש רק שתי מסגרות כאלה בארץ

אחת בהרדוף - נקראת חירם, אבל הם גובים הרבה כסף - יותר מ3000 שח בחודש. לא מכירה את הפרטים של איך שהמסגרת עובדת, אבל בודאות יש שם פסיכותרפיה.
השניה בירושלים, נקראית סאמיט, למעשה יש שתי יחידות מתבגרים (18-23) ומבוגרים (20-35). המסגרת היא לשלוש שנים, התשלום הוא כמו להוסטל רגיל ויש פסיכותרפיה פרטנית פעמיים בשבוע (חלק מהמטפלים פסיכולוגים וחלק עו"ס קליניים), ובנוסף טיפול קבוצתי וגם פעילויות שיקומיות עם מדריכים. זו תכנית מאוד אינטנסיבית, ונשמעת עונה על הדרישות שלך. הבעיה היא שכרגע יש רשימת המתנה די ארוכה, מינימום חצי שנה. אפילו לראיון צריך לחכות חדשיים שלושה.

sharpantie

New member
מכיר את שתי המסגרות

ושתיהן מעולות. הרדוף רחוקה ממרכז הארץ למי שזה חשוב לו אבל הטיפול שם, הצוות
והמסגרת עצמה, לעילא ולעילא.
סאמיט עברו לאחרונה למקום חדש וכנראה שגם יותר נעים להיות בו.

למעלה